Før kampen: Manchester City – Real Madrid

209846Manchester City må greie seg uten Yaya Touré når de lyseblå skal ut i historisk semifinale i Champions League mot Real Madrid.

Stoke City ble grei skuring for City i helgen, og som i forrige 4-0 seier var det rivjernet Fernando som sendte hjemmelaget i ledelsen. Etter at halvtimen var passert sto det fortsatt 0-0 i Manchester, men et godt slått hjørnespark ble ekspedert i mål av Citys brasilianske midtbanespiller. Fernando tegner seg sjeldent på scoringslista, men har nå to mål på de siste fire kampene i Premier League, og har i tillegg levert gode prestasjoner sentralt i banen. I form er også toppscorer Sergio Agüero som overlistet tidligere City-keeper Shay Given på straffespark like før pause etter at Ryan Shawcross hadde revet ned Kelechi Iheanacho. I den andre omgangen kunne imidlertid ikke Shawcross stoppe Citys talentfulle nigerianer, verken på lovlig eller ulovlig vis. Først satte Iheanacho inn 3-0 etter en flott målgivende pasning av Zabaleta som spilte sin 300. kamp for City. 4-0 kom etter en strålende førstetouch av Iheanacho, som parkerte hele Stoke-forsvaret, før han rolig gikk forbi Jakob Haugaard og satte ballen i det tomme buret. At Arsenal spilte 0-0 mot Sunderland gjør at City nå virkelig ligger i førersetet om å sikre seg en topp-fire-plassering, og ligger på tredjeplass når tre kamper gjenstår av Premier League.

Tre kamper er også det som maksimalt gjenstår av Citys europaeventyr denne sesongen. Etter at Paris Saint-Germain aldri ble levnet en sjanse i Manchester i kvartfinalen, er det nå duket for Citys første semifinale i Champions League noensinne når Real Madrid venter på tirsdag. Helt siden Sheikh Mansour tok lederstolen på Eastlands har suksess i Europa vært et uttalt mål, og læringskurven har vært bratt, med både opp- og nedturer. Tidligere har Lionel Messi vært et vanskelig hinder for Manchester City, men ved å vinne årets gruppespill ble det Dynamo Kiev i åttendedelsfinalen, og gode prestasjoner etter det har nå ført til at de lyseblå spiller om en plass i Champions League-finalen på San Siro den 28. mai.

Hvis drømmen om en tur til den italienske storbyen skal bli virkelig er Manchester City avhengige av at Joe Hart leverer på sitt aller beste. Både i Manchester og i Madrid. Ferden mot en finale starter imidlertid på Eastlands, og Hart kunne i et intervju med klubbens hjemmeside komme med en henvendelse til City-fansen. «Bannerne og flaggene før kampstart, i tillegg til den enorme atmosfæren betydde virkelig mye mot PSG. Når kampen også gikk vår vei så var det ingen steder i verden som var bedre å være akkurat da. Nå håper vi på det samme i morgen». På snakk om den eventuelle duellen mellom Hart og Ronaldo mener Englands landslagskeeper at det definitivt vil bli en utfordring. «Vi har møtt hverandre et par ganger, både da han var i United og som Real Madrid-spiller. Han er helt i toppsjiktet i verden, og kommer utvilsomt til å være en trussel i disse kampene, men jeg håper jo selvfølgelig at jeg får lite å gjøre og at vi gjør en plettfri kamp».

På pressekonferansen før kampen ville ikke Manuel Pellegrini dvele ved at laget hans har nådd semifinalen. Citys chilenske manager ønsker nemlig ikke at ferden skal stoppe der, når han møter sin gamle klubb på tirsdag. «Spillerne vet hva dette handler om. Vi skal ikke være komfortable med å ha nådd en semifinale i Champions League. Alle vil gå videre, og i morgen kommer det til å være et lag som går på banen for å vinne». 62-åringen får tidvis kritikk for å ikke variere spillet, men når spillestilen lykkes for Manchester City er det kapable til å levere gode resultater, også mot noen av verdens beste klubber, det var kampen i Paris et eksempel på. Mot Real Madrid på tirsdag handler mye om det samme. «Det er viktig å forsøke å nå finalen, fordi det reflekterer det arbeidet vi har gjort de siste tre årene. Vi kommer ikke til å forsvare oss til San Siro. Måten vi går videre på er minst like viktig».

Der hvor Manchester City er ute av titteloppgjøret i Premier League så er Real Madrid i aller høyeste grad involvert i den tilsvarende situasjonen i Primera División. Los Blancos har fått fart på sakene under Zinedine Zidane og står med ni strake seiere i den spanske toppdivisjonen. På de siste fem kampene i alle turneringer har Los Galacticos scoret hele 18 mål. Laget fra den spanske hovedstaden har også scoret 104 på de første 35 kampene i Spania, to flere enn Barcelona som altså leder serien, ett poeng foran Atlético og Real Madrid. Cristiano Ronaldo (31), Karim Benzema (23) og Gareth Bale (18) har stått for 72 av lagets 104 scoringer i hjemlig liga, og skal bli en tøff trio å gardere seg mot for Manchester City. Den franske midtspissen Benzema måtte byttes ut før pause i helgens oppgjør mot Rayo Vallecano og er tvilsom til oppgjøret på Eastlands. Det er også høyreback Daniel Carvajal.

Med Yaya Touré ute av det første oppgjøret så åpner det for Jesús Navas på kanten for Manchester City. Sentralt i banen vil nok de to brasilianerne Fernandinho og Fernando forsøke å gå foran i krigen. Inn på laget kommer nok også Kevin De Bruyne som tar den venstre kanten, og i midten vil David Silva antageligvis ligge i rollen bak Sergio Agüero på topp. Bacary Sagna og Gaël Clichy kan bli foretrukket på backplassene på bakgrunn av sin hurtighet. På midtstopperplass tyder ting på at det blir Mangala som tar plassen ved siden av Kompany. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas, Silva, De Bruyne – Agüero.

Kampen vises på Viasat 4 med avspark 20:45.

Dommer er tyrkiske Cüneyt Cakir.

4 svar

 1. Finn Harald Rode Olsen sier:

  «Vi kommer ikke til å forsvare oss til San Siro. Måten vi går videre på er minst like viktig»
  Kunne ikke vært mer uenig med Pellegrini. Måten City eventuelt går videre på betyr ingen verdens ting, så lenge de går videre. Makan til merkelig uttalelse. Tror det blir SVÆRT viktig å forsvare seg mot Real Madrid, dersom man skal ha et fnugg av håp om å nå finalen.

 2. Stig Yngve Helgesen sier:

  Helt enig.
  Uttalesen til Pellegrini er totalt skivebom! Virker som om han forbereder tapstalen til media allerede!
  Det er mulig å slå dette Madrid laget, men da må vi spille med hode!!

 3. Jan Tore Slinde sier:

  Skal han heller sei det motsatte? At vi skal forsvare oss til San Siro? Pelle er offensiv og det skal ein være i CL semifinale. City kjem garantert til å ligge kompakt og ta kontringene som kjem.

Legg igjen en kommentar