Før kampen: Manchester City – Stoke City

Pablo+Zabaleta+Manchester+City+v+Stoke+City+CP-cDeaHAp-lHvert poeng er viktig i kampen om fjerdeplassen, og Manchester City har ikke råd til feilskjær når Stoke besøker Eastlands på lørdag.

Statistikker er til for å brytes. På samme måte som Manchester City reiste fra Stamford Bridge med tre poeng forrige helg, så greide også Manuel Pellegrinis mannskap å forkludre den gode statistikken laget har mot Newcastle i midtuken. Et noe uinspirert City-lag var tidvis en skygge av seg selv og de prestasjonene de lyseblå har levert de siste ukene. Da Sergio Agüero satte inn sitt 100. Premier League-mål før kvarteret var spilt trodde nok mange ferden mot nok en trepoenger mot The Magpies var i gang, men de sorte- og hvitstripede skulle slå tilbake. Etter drøye halvtimen utlignet nederlandske Vurnon Anita for Newcastle, og i den andre omgangen var det Benitez’ nedrykkstruede mannskap som kjempet hardest på St. James’ Park, selv om begge lag hadde sine sjanser.

Hvis Manchester City ønsker å spille i Champions League også neste sesong, så må holdningen være bedre enn det den var mot Newcastle i midtuken. På lørdag venter Stoke til tidligkamp på Eastlands og tre poeng i den kampen kan fort bli særs viktige for å legge press på de omkringliggende lagene. En spiller som alltid spiller med hjertet utenpå drakta er Pablo Zabaleta, og Citys argentinske høyreback gjør altså sin 300. opptreden for Manchester City hvis han spiller i helgens kamp mot The Potters. Den helhjertede forsvarsspilleren er en stor favoritt hos City-fansen, og i et intervju før kampen mot Stoke innrømmer argentineren at han aldri trodde at han skulle bli værende i Manchester så lenge. «Jeg kom til klubben dagen før Sheikh Mansour overtok, og jeg trodde virkelig ikke at jeg skulle være her i åtte år», forteller Zabaleta. «Jeg er heldig som har fått lov til å være en del av suksessen i denne klubben, og det har vært mange gode stunder. Nå står jeg med 299 kamper, og selv om det blir stort å nå 300, så betyr det ingenting hvis vi ikke tar de poengene vi trenger mot Stoke». På grunn av skader har Sagna vært førstevalg på høyrebacken denne sesongen, og Zabaleta står bare med 21. opptredener, men 31-åringen ønsker å gi alt i sesongens siste kamper. «Vi må ta så mange poeng som mulig frem til sesongslutt for å sikre spill i Champions League neste sesong».

Tidligere denne uken kunne Manuel Pellegrini fortelle at annonseringen av ansettelsen av Pep Guardiola gikk ut over lagets form, men på pressekonferansen før kampen mot Stoke modererte chileneren seg litt og forklarte at City-ledelsen ikke hadde noe valg. «Fra det øyeblikket Guardiola annonserte at han ville til England visste styret at de ikke kunne la meg sitte som en idiot. Hele verden visste at han skulle hit. I retrospekt er det mulig å analysere om det var riktig eller galt, jeg valgte uansett å annonsere at jeg ikke skulle være her neste sesong».

Både Vincent Kompany og Raheem Sterling var tilbake på banen mot Newcastle, og til lørdagens oppgjør mot Stoke er Gaël Clichy, Bacary Sagna og David Silva også tilbake. Den eneste spilleren som er ute med skade er Samir Nasri, men Pellegrini ønsker likevel ikke å rullere for mye på laget før tirsdagens semifinaleoppgjør mot Real Madrid. «Det blir det samme som mot Paris Saint-Germain. Da hadde vi også viktige Premier League-kamper, og den beste måten å forberede seg på er å gi tillit til spillerne. Vi må forberede oss ved å slå Stoke, score mål og holde tett bakover».

Manchester City sto med seks strake hjemmeseiere uten å slippe inn mål mot Stoke før The Potters vant 1-0 i Manchester forrige sesong. Det lengste strået trakk tidligere City-manager Mark Hughes også da lagene møttes i desember tidligere denne sesongen. Da ble det 2-0 på Britannia Stadium etter to scoringer av østerrikeren Marko Arnautovic. Med fire kamper igjen av Premier League ligger Stoke litt i ingenmannsland på en 9. plass. Det merkes også på formen. The Potters står med to strake tap og kun én seier på de siste seks kampene. I tillegg til at langtidsskadede Jack Butland ikke er med til Manchester så måtte Xherdan Shaqiri ut med skade i hjemmetapet mot Tottenham og blir ikke med. Oppgjøret mot City kommer også i tidligste laget for Glen Johnson og Jonathan Walters. Erik Pieters er suspendert.

Skadesituasjonen hos de lyseblå har vi nevnt, men det er likevel trolig at Pellegrini gjør endringer fra det laget som spilte uavgjort mot Newcastle i midtuken. Fernandinho kan komme inn for Fabian Delph og David Silva kan også få en gjennomkjøring før kampen mot Real Madrid. Det betyr at Kevin De Bruyne kan bli hvilt, eller at Jesús Navas blir forvist til benken. Nicolas Otamendi kan ta plassen til Eliaquim Mangala i midtforsvaret. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov – Fernandinho, Fernando – Navas, Yaya Touré, Silva – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 13:45.

Dommer er Robert Madley.

2 svar

Legg igjen en kommentar