Pellegrini innrømmer at Pep-ansettelsen påvirket

JS87220181Manuel Pellegrini innrømmer nå at bekreftelsen på at Pep Guardiola blir ny City-manager påvirket formen til spillerne hans i februar.

1.februar ble det som lenge har lagt i kortene bekreftet – Pep Guardiola blir ny City-manager i sommer. Etter dette sank Citys form betraktelig, og nåværende City-manager Manuel Pellegrini innrømmer at bekreftelsen påvirket spillerne hans.

«Det er ulike grunner til at vi tapte viktige kamper i februar mot Leicester og Tottenham. Jeg mener det er de to kampene som er avgjørende for at vi ikke er med og kjemper om tittelen nå. I starten av februar kom nyheten om at det vil bli et managerskifte, og spillerne fikk vite da at jeg ikke kommer til å fortsette her neste år. Det er slikt som påvirker måten spillerne tenker på. Så fikk vi de hjemmetapene. Jeg mener at vi er stabile igjen nå, og jeg håper vi kan avslutte sesongen på samme måte som vi har spilt de siste kampene.»

«Det var ikke enkelt for spillerne å lese i avisene og i media om hva som kommer til å skje neste sesong – for eksempel om spillere som vil forsvinne fra klubben og hvem som vil komme inn. Det er slikt som gjør det vanskelig for spillerne å fokusere.»

Pellegrini peker også på andre årsaker til formsvikten i februar og mars. «I februar var vi involvert i alle turneringer. Vi var gått videre fra gruppespillet i Champions League og vi vant ligacupen. Vi ble tvunget til å forlate FA-cupen på grunn av for mange kamper. I februar var vi tre poeng bak lederlaget, men vi hadde mange skader og har hatt det hele sesongen.»

Pellegrini ser imidlertid framover nå, og ønsker å avslutte sin tid som City-manager på en best mulig måte, og legger ikke skjul på at han har en drøm om å vinne Champions League. «Jeg tror det beste med denne troppen er at den har mye personlighet og stå-på-vilje. Vi gir aldri opp, og vi vil fortsette på samme måte som før. Vi får se hva som skjer i Champions League – men jeg er sikker på at om laget spiller slik vi har gjort i de siste kampene, kan vi komme oss til finalen.»

Sergio Agüero briljerte for City da han scoret hattrick borte mot Chelsea lørdag kveld, og har helt siden han kom til City scoret mål etter mål. Forrige sesong ble han toppscorer i Premier League, men har av en eller annen merkelig grunn aldri blitt tatt ut på PFAs (spillerforeningens) årets lag. «Det er rart. Men kanskje det er andre årsaker til at de ikke vil ha ham med. Selvsagt fortjener han det. Jeg vil ikke snakke mer om dette, men Kun fortjener det. Jeg aner ikke hvordan kommer fram til hvem som er de beste spillerne hvert år. Sergio utgjør forskjellen for oss når han får spille hver kamp, hver uke. Han er en veldig viktig spiller, og jeg er ikke i tvil om at han er den beste spissen i ligaen.»

Til slutt: en hendelse som mange bet seg merke i under lørdagens triumf mot Chelsea, var da Pablo Zabaleta ble byttet ut, noe han var tydelig svært misfornøyd med. Om dette kunne Pellegrini fortelle: «Selvsagt var han veldig opprørt – men det er min oppgave å gjøre de rette valgene til de riktige tidspunktene. Pablo hadde gult kort. For hvert nye frispark han laget ville Chelsea-supporterne ha prøvd å påvirke dommeren til å sende ham av banen. Derfor var det viktig å bytte ham ut.»

3 svar

 1. Det er ingen bombe det. Har aldri slått positivt ut i andre klubber så city er ikke noe unntak.

 2. Arne Solheim sier:

  Det er ingen bombe nei..
  Men om jeg husker rett så var det Pellegrini sjøl som ønsket at klubben skulle offentligjøre ansettelsen av PEP.

  Okke som.
  For sent å gråte over spilt melk.

  VI VINNER CL OG TAR 2 PLASS I LIGAEN…

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  Tynn unnskyldning av Pellegrini dette. Forstår han ikke at fotballspillere ikke er mennesker, men innskuddskontoer uten hjernekapasitet??
  Han må da ha skjønt at hvis man gir en kommando til spillerne så utfører de akkurat det han sier. Så i dette tilfellet har han muligens sagt noe som: Give the ball to Wilfried!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.