Før kampen: Chelsea FC – Manchester City

JS87225731Chelsea er motstander når Manchester City må bryte sin dårlige statistikk på Stamford Bridge for å sikre viktige poeng i kampen om fjerdeplassen i Premier League.

På fredag ble det klart at Manchester City møter Real Madrid til dyst i sin historiske første semifinale i Europas gjeveste klubbturnering. Den plassen ble sikret på utmerket vis i midtuken da Manuel Pellegrinis mannskap viste glimrende takter mot Paris Saint-Germain og vant 1-0 på hjemmebane. En av sesongens åpenbaringer, Kevin De Bruyne, fant åpningen bak Kevin Trapp med en strålende avslutning i den andre omgangen, og sendte med det de lyseblå til sin første semifinale i mesterligaen. Der venter altså Zinedine Zidanes Real Madrid, og første kamp spilles i Manchester tirsdag 26. april.

Champions League handler det om i Premier League også hvor fjerdeplassen, som City innehar for øyeblikket, er den siste som gir mulighet for spill i mesterligaen også neste sesong (med unntak av hvis de lyseblå vinner Champions League). Med seks kamper igjen å spille har Manuel Pellegrinis mannskap fire poeng ned til Manchester United, og bare to poeng opp til Arsenal på tredje. Før avspark i London mot Chelsea lørdag kveld så møter Manchester United akterutseilte Aston Villa på hjemmebane. På søndag venter London-derby for Arsenal som møter formsvake Crystal Palace på Emirates.

Etter overgangen fra Wolfsburg før sesongen har Kevin De Bruyne blitt en nøkkelspiller for Manchester City. Tilsvarende status hadde ikke belgieren da han var i Chelsea, og morgendagens møte blir det første med den gamle hjemmebanen for 24-åringen som i midtuken scoret kampens eneste mål mot Paris Saint-Germain. Selv føler den offensive midtbanespilleren at han ikke har noe særlig å bevise på Stamford Bridge, og tenker ikke noe spesielt om oppgjøret mot sin gamle arbeidsgiver. «Jeg trenger ikke bevise noe for noen. Det var ikke sånn at jeg spilte mye og dårlig, faktum er at jeg ikke spilte noe som helst» forklarer De Bruyne i et intervju før lørdagens kamp. «Det er hva det er, og jeg reiser dit med et ønske om å hjelpe City til å ta tre nye poeng i Premier League». Den belgiske landslagsspilleren har vært ute med skade en stund, men har etter skadeavbrekket nok en gang begynt å levere umiddelbart. «Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente av egen form etter oppholdet, men de første fire kampene har nesten vært perfekte. Vi har vunnet tre av fire kamper i tillegg til å avansere i Champions League».

Vincent Kompany og Raheem Sterling er fortsatt ute med skade og blir ikke med til London. Det samme gjelder David Silva som sliter med en ankel som gjør at spanjolen ikke kan spille kamper med så tett mellomrom. Manuel Pellegrini kom imidlertid med oppløftende nyheter på pressekonferansen og kunne fortelle at både Sterling og Kompany kan være tilbake i troppen til tirsdagens kamp mot Newcastle. «Sterling er tilbake i trening og gjør stadig fremskritt, forhåpentligvis kan han være med på tirsdag. Hva gjelder Kompany så burde han også være klar til tirsdag. David Silva sliter med ankelen sin, og det kommer til å være sånn frem til sesongen er omme».

Manchester City skal nå spille tre av sesongens siste seks Premier League-kamper før det første oppgjøret mot Real Madrid i Champions League, og Pellegrini understreket foran det samlede pressekorpset at disse kampene vil bli viktige. «Med tanke på å kvalifisere oss til neste sesongs mesterliga er de neste ni poengene av stor betydning. Målet er å ta så mange poeng som mulig frem til sesongslutt, og så får vi se hvor vi ender».

Chelsea har ikke hatt noen spesielt god sesong, men laget har fått på plass at Italias manager Antonio Conte vil overta London-klubben fra og med neste sesong, noe som betyr at Guus Hiddinks stilling som nåværende manager snart er omme. Nederlenderen har fått litt mer sving på sakene i Chelsea etter at han tok over skuta etter José Mourinho, men til tross for få tap så er seks uavgjorte på de syv siste kampene på Stamford Bridge ikke særlig imponerende. Forrige helg ble det tap i Wales mot Swansea etter at Gylfi Sigurdsson scoret kampens eneste mål. Til lørdagens oppgjør mot Manchester City får Hiddink den uforutsigbare angriperen Diego Costa tilbake etter sin suspensjon. Midtstopperne Kurt Zouma og John Terry er begge ute med skade i tillegg til den franske spissen Loïc Remy.

På de siste 17 tilsvarende oppgjørene i Premier League har Chelsea vunnet elleve og bare tapt én. Derfor må Manchester City se bort ifra statistikken på Stamford Bridge og heller tenke tilbake på 3-0 seieren hjemme i Manchester i august. Den gangen scoret Sergio Agüero, Vincent Kompany og Fernandinho for de lyseblå. Førstnevnte har også ti scoringer på sine siste elleve kamper i Premier League for City, og bør kunne skape uro i morgen også.

Med David Silva ute med skade er det nærliggende å tro at Manuel Pellegrini velger å starte med Yaya Touré i den offensive midtbanerollen og Kevin De Bruyne på kanten. Spørsmålet er om chileneren velger Jesús Navas eller Samir Nasri på den andre. På backplass kan Bacary Sagna vike plass for Pablo Zabaleta, men ellers kan laget bli ganske uforandret fra den elleveren som sikret avansement i mesterligaen tidligere i uken. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas, Yaya Touré, De Bruyne – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30.

Dommer er Mike Dean.

2 svar

  1. Per Arve Stenødegård sier:

    Der er nivået en skal være på og som eg faktisk forventet ville manifistere seg da en fikk CL boosten.

Legg igjen en kommentar