– Kan bli best i Europa!

pellegrini-psgCity-manager Manuel Pellegrini var selvsagt svært fornøyd etter å ha slått ut Paris Saint-Germain og kommet seg til semifinale i Champions League. Pellegrini mener nå at City kan bli Europas beste lag og vinne hele Champions League!

Det var en stor kveld for Manchester City i går da Paris Saint-Germain ble slått ut av Champions League, og City for første gang spilte seg til semifinale i Champions League (i samme sesong som klubben også spilte seg til kvartfinale for første gang). Manager Manuel Pellegrini mener det ikke er noen grunn til at City ikke kan bli Europas beste lag.

«Dette er en stor prestasjon av klubben – ikke bare det å nå semifinalen og være et av de fire beste lagene i Europa, men også å ha greid det med den måten vi spiller på,» kunne Pellegrini slå fast etter gårsdagens seier.

«Det er veldig viktig å være i semifinalen, fordi det var jobben min å sørge for at laget gikk lenger i denne turneringen. Vi har forbedret oss denne sesongen ved først å vinne gruppespillet, så ved å levere gode forestillinger mot både Dynamo og et veldig sterkt Paris Saint-Germain.»

«Vi kan bli det beste laget i Europa. Det er ikke enkelt, for det er mange gode lag i Europa, men klubben har som mål å vinne Champions League. Jeg vet at vi har fått mye kritikk, men vi forbedrer oss for hvert år, og det er det viktigste. Er du i semifinalen er du nødt til å spille mot et av de beste lagene i Europa, men spiller vi som vi gjorde mot PSG, kan vi ha tiltro til oss selv mot hvilket som helst lag.»

En av dem som spilte en avgjørende rolle i begge oppgjørene i kvartfinalen var Kevin De Bruyne, som endte opp med å score i begge kampene mot PSG. Manuel Pellegrini er selvsagt svært glad for å ha De Bruyne tilbake i laget, etter at belgieren var ute med skade i over to måneder. «Kevin har en veldig viktig rolle i laget. Han er en veldig farlig spiller og han gjorde det veldig godt. Jeg sier alltid at gode spillere som spiller sammen vil være farligere, så når Sergio Agüero, David Silva, Kevin De Bruyne og Yaya Touré alle er på banen, vil laget naturligvis bli bedre.»

Pellegrini var også svært fornøyd med hvordan Nicolas Otamendi og Eliaquim Mangala framsto i Citys midtforsvar i går. «Jeg er veldig glad på deres vegne, for de har blitt kritisert etter enkelte opptredener, men om du ser samlet sett på hvordan de har gjort det denne sesongen, har de spilt veldig bra!»

Det er fortsatt uvisst hvem City kommer til å møte i semifinalen (trekningen er førstkommende fredag kl. 11.30), men om City skulle komme til å trekke Bayern München, gjør ikke det Pellegrini noe, selv om det er den kommende City-manageren som leder motstanderlaget. «Det vil bli akkurat det samme. Det vil bli en vanskelig kamp, uansett om vi møter Bayern München, Barcelona eller Real Madrid.»

2 svar

 1. Kjetil W. Brundtland sier:

  Sitter med en følelse ut fra dagens form på lagene er Real Madrid det laget som passer City best å møte. Gjelder bare å knekke beina på Ronaldo, og så vips er vi i finalen 😉

  Seriøst, Atletico er betong i forsvar og Bayern har så mange strenger å spille på mens Real har svingt voldsomt i prestasjonene . Så,…?

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Har igrunn tenkt det samme. Likevel har eg en følelse av att kontringskvaliteten i Bayern og Real er litt bedre enn hos Atletico. Dette er fortsatt Citys accilleshæl er eg redd. Å bli tatt i overmodig ubalanse.
   Mulig eg tar feil her men.

Legg igjen en kommentar