Før kampen: Manchester City – Paris Saint-Germain

JS86712075Det står om en plass i mesterligaens semifinale når Manchester City skal forsvare utgangspunktet fra forrige ukes oppgjør på Parc des Princes.

Manuel Pellegrini gjorde fem endringer fra laget som startet den første kvartfinalen i Champions League da de lyseblå møtte West Bromwich Albion i helgen. Det gikk tidvis tregt for Manchester City som måtte sette innpå både Yaya Touré og Kevin De Bruyne før seiersmålet kom ved Samir Nasri etter 66 spilte minutter. Ettersom West Ham spilte uavgjort og Manchester United tapte har City nå en luke på fire poeng ned til femteplassen samtidig som det bare er to poeng opp til Arsenal på tredje med seks kamper igjen å spille.

Nå er det imidlertid duket for tidenes første kvartfinale i Champions League på Eastlands. Etter at City sikret seg et veldig godt utgangspunkt i Paris med to bortemål så må PSG frem å score mål i Manchester hvis de ønsker å avansere. Det åpner for at de lyseblå kan få rom å boltre seg i offensivt. Samtidig så gjelder det å finne balansen i laget, og Bacary Sagna fortalte på pressekonferansen før kampen at det fort kan bli en taktisk affære. «Det kommer til å bli en vanskelig kamp, ikke minst på det taktiske planet». Høyrebacken har et visst fortrinn på Pablo Zabaleta ettersom argentineren var skadet nærmest hele høstsesongen, og franskmannen starter nok mot Laurent Blancs mannskap. Nå ønsker backen også å være med på å komme til en semifinale i Champions League. «Å kvalifisere seg for semifinalen ville vært fantastisk. PSG kommer hit for å skape trøbbel for oss, men vi må ut å diktere kampen og vise at vi ønsker dette mer enn dem».

Det var lenge snakk om at Vincent Kompany kunne rekke oppgjøret mot det franske storlaget, men dagens trening ble en strek i regningen for den belgiske kapteinen. For første gang på en måned var den robuste midtstopperen for fullt med på trening, men måtte slå fast etter økten at han ikke rekker å bli spilleklar til den viktige kvartfinalen. Det gjør imidlertid David Silva, Sergio Agüero og Nicolas Otamendi. Førstnevnte sto over seieren mot West Brom, men i den kampen fikk begge argentinerne seg en trøkk og Agüero skar grimaser da han måtte gå av banen like før slutt. På pressekonferansen fortalte imidlertid Pellegrini at det bare er Kompany, Sterling og Nasri som ikke er tilgjengelige. «Otamendi skadet ankelen i helgens kamp, men er klar til i morgen. Selv om Kompany ikke rekker kampen har jeg full tillit til forsvaret vårt. De har spilt sammen i både Premier League og Champions League. Vi hadde aldri greid å nå kvartfinalen uten et godt forsvar».

Før kampen på Parc des Princes var Manchester Citys chilenske manager opptatt av at laget hans skulle ut å score mål. Det gjorde de to ganger, og sikret seg med det et veldig godt utgangspunkt. I morgen vil derfor de lyseblå være sikret avansement hvis de holder tett bakover, men akkurat den tilnærmingen står ikke i taktikkboken til Manuel Pellegrini. «Det viktigste aspektet ved laget vårt er at vi ønsker å score» fortalte 62-åringen foran et samlet pressekorps. «Vi kan ikke gå ut på banen og tro at vi skal spille 0-0, det er ikke sånn vi spiller. Vi må balansere bra forsvarsspill med godt angrepsspill. Vi må være på vårt absolutt beste fordi vi møter et veldig godt lag».

I helgen spilte Paris Saint-Germain bortekamp mot Guingamp og det franske storlaget vant greit 2-0 til tross for at de sparte flere spillere. Bare to av spillerne som startet mot City var i lagoppstillingen i borteseieren, og verken Di Maria, Ibrahimovic, Cavani, Thiago Silva eller David Luiz var med i troppen. Med fem kamper igjen å spille leder PSG serien med 28 (!) poeng og er soleklare vinnere av årets Ligue 1. Det betyr også at Laurent Blanc og troppen hans kan satse for fullt på Champions League. Til tirsdagens oppgjør så må franskmennene imidlertid greie seg uten David Luiz og Blaise Matuidi som begge pådro seg gule kort i det første oppgjøret og må stå over. Mot Guingamp måtte målvakt Kevin Trapp ut med skade i pausen, og den tyske målvakten er tvilsom til oppgjøret på Eastlands, selv om Blanc valgte å sette ham på flyet til Manchester. Med på det flyet var også Marco Verratti og Javier Pastore som har vært ute med skade. Begge har et håp i det lengste om å kunne bli spilleklare til kampen.

For City sin del så er helgens store helt Samir Nasri ikke registrert for spill i Champions League. Den plassen fikk Kelechi Iheanacho i januar. I tillegg til franskmannens fravær er Vincent Kompany og Raheem Sterling skadet. Manuel Pellegrini kan velge å starte med Yaya Touré i den offensive midtbanerollen for å gjøre plass til to løpssterke brasilianere sentralt på midten. Det betyr i så fall at David Silva tar den ene kanten, at Kevin De Bruyne får tillit på den andre og at Jesús Navas blir henvist til benken. På backplass kommer nok Bacary Sagna og Gaël Clichy inn for Pablo Zabaleta og Aleksandar Kolarov. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernandinho, Fernando – Silva, Yaya Touré, De Bruyne – Agüero.

Kampen vises på Viasat Fotball med avspark 20:45.

Dommer er spanske Carlos Velasco Carballo.

Legg igjen en kommentar