City er satt seks år tilbake

sveaManchester City brukte 150 millioner pund på forsterkninger i spillerstallen før denne sesongen. Likevel er klubben satt seks år tilbake – poengmessig i Premier League. Og for andre år på rad sloss ikke klubben om ligagullet.

Det holder bare ikke. Ikke med den satsingen og bruk av penger som Manchester City gjør.

Nå kan ikke poeng direkte måles i antall brukte pundsedler, men noe må være ekstremt galt når Manchester City FC, med DEN spillerstallen, ikke en gang er med og kjemper om det ligagullet som nå går til lavbudsjettlaget Leicester City.

Manchester City kjemper i beste fall om en tredjeplass, med Arsenal, et lag som omtrent har skuffet like mye som City har gjort denne sesongen. Og dette i en sesong der regjerende mester Chelsea skuffet stort, mens Manchester United og Liverpool har prestert langt under pari.

Poengmessig er dette, som burde vært Manchester Citys beste sesong, kun den 13. beste sesongen gjennom tidene.

De beste sesongene (poeng pr kamp – to poeng for seier før 1981 er gjort om til tre poeng for å få en bedre sammenligning).

 1. 2011/12 – 2,34 poeng pr kamp.
 2. 2013/14 – 2,26
 3. 2014/15 – 2,08
 4. 2012/13 – 2,05
 5. 1967/68 – 2,00
 6. 1904/05 – 1,94
 7. 1971/72 – 1,90
 8. 1936/37 – 1,88
 9. 2010/11 – 1,87
 10. 1920/21 – 1,86
 11. 1903/04 – 1,85
 12. 1976/77 – 1,83
 13. 2015/16 – 1,78
 14. 2009/10 – 1,76
 15. 1977/78 – 1,71

Dette viser at Manchester City tar 0,56 færre poeng pr kamp enn de gjorde i toppsesongen til Mancini i 2011/12. Det viser også at vi er satt helt tilbake til nivået fra 2009/10, der City ble nummer fem og nådde ligacupens semifinale. Det var den sesongen vi måtte stole på Craig Bellamy, Shay Given, Shaun Wright-Phillips og Wayne Bridge. Så poengfangsten med den stallen den gangen var helt ok.

Det er den ikke nå.

Og det er ganske oppsiktsvekkende. De andre sesongene City ikke har vunnet ligaen siden 2009/10 har klubben i hvert fall skaffet seg et respektabelt antall poeng. Noe er veldig galt.

Svea er ikke fornøyd med det Manuel Pellegrinis City har prestert denne sesongen

Svea er ikke fornøyd med det Manuel Pellegrinis City har prestert denne sesongen

Pellegrini peker stadig på skader. Og det har (og har fortsatt) Manchester City. Men både Arsenal og Manchester United har hatt flere skadde spillere denne sesongen, og det er jo derfor Pellegrini stadig styrker stallen – for å tåle skader og belastningen det er å delta i, og prøve å vinne, fire turneringer.

Leicester har vært heldig med skader. De har spilt med de samme 11-12 i så å si hver kamp. Det samme har Tottenham gjort. Spurs har stort sett brukt 15-16 spillere, byttet litt på backer og hatt et par skader ellers. Det er en suksessformel. Aston Villa vant ligagull ved bruk av 14 spillere totalt i 1980/81. Så det er mulig. Men City får stadig skader. Og det på de viktigste spillerne. Denne sesongen har Kompany vært lenge ute. Hart har vært skadet, Agüero, Silva, Nasri, De Bruyne, Sterling, Delph, Zabaleta.

Og så er det spillerkjøpene. Et kjøp har, etter min mening vært vellykket: Kevin De Bruyne, selv om han kostet mest. Sterling har, for meg, vært skuffende. Teknisk for dårlig, tøffelskudd, virker ikke spille-intelligent. Men han er ung, og han løper fort. Så han får vi være litt tålmodige med. Nicolas Otamendi, kåret til den spanske ligaens beste stopper forrige sesong. Veldig ujevn, mye filming (uvanlig for en stopper), knakende god når ting stemmer, helt natta når han ikke treffer. Men han bør bli bedre.

Det mest skuffende, og oppsiktsvekkende, er at et stopperpar til 60 millioner pund, som til og med spilte sammen i Porto, ofte ser ut som de aldri har møtt hverandre før. Mangala er (ganske) ung. Mulig han fortjener flere sjanser.

wilfried-bony

En av dem som har skuffet stort – Wilfried Bony

Bony har vært en liten katastrofe, det er nok alle enige om. Det er merkelig. Jeg så han mye i Swansea, og der var han stort sett veldig god. Men han var STJERNA der, i City er han langt bak i køen. Kanskje han ikke tåler det. Han har i hvert fall ikke bydd på mye på snart halvannen sesong. I ettertid er det lett å se at City heller burde beholdt Dzeko.

Pellegrinis disposisjoner vet de fleste hva jeg mener om. Veldig ofte mener jeg han har valgt feil mannskap fra start, og enda oftere forstår jeg ikke spillerbyttene hans. Det virker som han har en rekkefølge som han følger, en spiller skal inn rundt 70, en rundt 80 og en de siste par minuttene. Det er forutsigbart, og veldig ofte uforståelig, spesielt når han har en spiller som Iheanacho på benken.

Men de unge får ikke sjansen. Det er lenge siden jeg forsto det. Og jeg orker ikke tenke mer på det.

Pellegrini får med seg en ny ligacupseier og klubbens beste prestasjon i Champions League før han sier morna til Manchester City.

Men det som Bill Shankly, Liverpool-manageren, kalte «our bread and butter» – ligaen – der har han bommet fullstendig denne sesongen.

Tre-fire gode ligakamper har Manchester City spilt denne sesongen, og først nå vant klubben to strake ligakamper siden oktober.

Det er rett og slett ikke bra nok, uansett om City ender som nummer tre, fire – eller utenfor Champions League.

89 svar

 1. Per Arve Stenødegård sier:

  På meg virker det som dette laget totalt mangler den fearfaktoren som Mancini hadde opp mot motstandere . Der motstanderlaga ikke turde å slippe opp og derved skjeldent turde å være noen offensiv trussel selv som vi måtte ta høyde for lenger enn DeJong , virker det nå som mange lag vet hvor de skal sette inn støtet på våre svake punkt. Og tørr å slippe opp på sin egen defensive struktur for å gjøre det uten å bli straffet.

 2. Knut Espen Svegaarden sier:

  Christer – dette er en sak om ligaspillet – som MÅ være vårt brød og smør – uansett hvillken alder du er i. Se på poengfangsten. Er du fornøyd?

 3. Per Arne Rennestraum sier:

  Vi trenger ikke gjøre det verre enn det er. City ble nummer fem i 2009/10, ikke nummer tre. Husker jo den avgjørende kampen mot Tottenham, der en lang stake scoret mot slutten og fratok City muligheten for fjerdeplassen. City fikk 67 poeng det året.

 4. Per Arne Rennestraum sier:

  «Og det er ganske oppsiktsvekkende. De andre sesongene City ikke har vunnet ligaen siden 2009/10 har klubben i hvert fall skaffet seg et respektabelt antall poeng. Noe er veldig galt». Ikke mer galt enn at det er mulig å oppnå 75 poeng denne sesongen. I 2010/2011 var det etter det jeg kan huske 71 poeng. City trenger ikke engang å avslutte like flott som de gjorde under Pellegrini de to siste sesongene for å klare det. I så fall har City like mange poeng som United vant ligaen med i 1996/97. Vi skal hellrr ikke glemme at City under Pellegrini greide det mesterstykket å vinne 11 ligakamper på rad.

 5. Knut Espen Svegaarden sier:

  Det med femte- kontra tredjeplass var en skrivefeil, Per Arne. Det skjønner du. At du velger den positive varianten mens jeg velger den negative, det er greit. Ingen er bedre enn den andre. Jeg synes ligasesongen har vært grusom – og det må jeg få lov å mene.

 6. Per Arne Rennestraum sier:

  City har som kjent sjanse til å ta respektable 75 poeng, har vunnet ligacupen og kan vinne Champions League. Jeg kaller ikke det tilbake til 2009/10.

 7. Knut Espen Svegaarden sier:

  Du må lese det som skrives før du kritiserer, Per Arne. «Likevel er klubben satt seks år tilbake – poengmessig i Premier League.» Dette er en sak om ligaen. Ikke om LC eller CL. Og i ligaen er City, utrolig nok, satt seks år tilbake, akkurat nå – enten du vil eller ikke, Per Arne. At du tror City vinner de seks siste, det er hyggelig. Jeg forholder meg til realitetene. Ligasesongen har kostet 150 mill mer enn forrige sesong, og det har gitt 0,3 poeng mindre pr kamp enn i forrige sesong. Det er fakta.

 8. Bjørn Nordvik sier:

  Helt enig Svea. Gjennomgående for dårlig press på ballfører defensivt, for dårlige på returløp og ballgjenvinning på midtbanen og altfor dårlig balltempo og bevegelse uten ball offensivt. Hvor ble det av det laget som startet sesongen – sultne og sinte – fem strake seire og null baklengs.

 9. Per Arne Rennestraum sier:

  Jeg er ikke ute etter å kritisere, Svea. Men du skriver også: «De andre sesongene City ikke har vunnet ligaen siden 2009/10 har klubben i hvert fall skaffet seg et respektabelt antall poeng. Noe er veldig galt.».Sannheten er at City kan ta 75 poeng denne sesongen. Det er bedre enn i 2011, da det ble 3.plass, etter det jeg kan huske med 71 poeng. Vi vet at et sterkt Manchester United vant ligaen med 75 poeng i 1997 og med 79 poeng i 1999, hvis det først er kun antall poeng som skal vurderes. Jeg er ikke uenig med veldig mye av det du skriver, men jeg legger muligens lista litt lavere enn deg. Jeg innser jo at det er svært mange svake kamper denne sesongen. Og jeg ser at Bony har vært et bomkjøp, eventuelt blir brukt helt feil. Men når klubben er på randen av semifinalen i CL, synes jeg vi skal være litt fornøyde også. Selv om verken du eller jeg er glad i den turneringa. Og når det gjelder ligainnsatsen synes jeg ikke vi skal gjøre det verre enn det er. Det er samme manager som stod som en konge på haugen etter elleve strake seire for et halvt år siden. Blir spennende å se med Pep, men jeg tror ikke det er noen Messias.

 10. Knut Espen Svegaarden sier:

  Kan du forklare meg, Per Arne, hvordan det kan forsvares at Manchester City, ofte uten en engelskmann i oppstillingen, ofte ikke en akademispiller i troppen, bruker 150 millioner pund på en sommer – og går feil vei? Da må mange ha gjort en dårlig jobb. Og ikke minst de jeg kaller Barcelona-direktørene, de som kjøper spillere. Pellegrini skal ikke ha skylda for alt. Han fortjener i hvert fall ikke det. Men kritikken bør hefte ved Begiristain og Soriano i hvert fall.

 11. Per Arne Rennestraum sier:

  Nei, det er et mysterium. Men det er da også mye som ikke kan forklares i fotball. Heldigvis er det slik. Mitt poeng er at det ikke er så ille som noen vil ha det til og at Pellegrini er en god manager. Det var bare det.
  I år har City suksess i Champions League. Det er da noe. Hvis vi ser litt firkanta på det, så har de gått i riktig retning i tre av fire turneringer. Enig med alt du skriver om Barcelona-direktørene. Og en manager som ikke kjøper spillerne selv, er vel strengt tatt ingen manager. I hvert fall ikke etter den engelske modellen.

 12. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Problemet slik jeg ser det er at Pellegrini ikke makter å skape et lag av alle stjernene. Laget henger ikke sammen. Ser ut som Pellegrini tar ut laget etter prislappen på spillerne. Fra og med hjemmekampen mot Norwich har ikke City vært gode. De har vunnet en del jevne kamper mot antatt dårligere lag , som kampen mot WestBrom i helga. Denne kampen kunne gått begge veier, og det har vært mange slike kamper. Virker også som at «eldre» spillere som blir skadet over tid, har problemer å komme opp på nivået før skaden. Det virker som om «safta» er gått ut av spillere som Silva, Kolarov, Tøflus Zabaleta og ikke minst Demichelis. Synes også det er rart at han får lov til å ture fram uten å bruke spillere fra akademiet.
  Man kan alltids håpe mot PSG i morgen, men trua har jeg ikke. Men jeg tar gledelig feil.

 13. Erik Borse sier:

  Så enig. Det største problemet er spillerkjøpene (og delvis salgene). Hvor mye Tixi har å si her og hvor mye Pellegrini kan diktere vet jeg ikke men det har tilnærmet vært en katastrofe. Har hverken klart å fornye eller forsterke stallen. KdB er et unntakstilfelle. Mancini sine menn er fremdeles de vi er helt avhengig av. Mannen var jo et geni på spillermarkeded i forhold til Pelle.
  Disposisjonene til Pelle er til tider merkelige. Han virker som en mann som ikke evner å tenke en cm ut av boksen. For eksempel å bruke spillere i nye posisjoner. Jeg er for eksempel sikker på at vi har spillere som kunne gjort en bedre figur på midtstopperplass enn Dimechelis. Sagna? Fernandinho? Fernandinho? Og en spiller som har tross alt fremtiden foran seg, Denayer. Jeg har ikke vært mer misfornøyd med en City trener siden Alan Ball. Håper virkelig Pep hever oss. Og at han spiller litt mindre besittende og litt mer gjennombruddshissig enn han hittil har gjort i trener karrieren

 14. Per Arne Rennestraum sier:

  Finn Harald Olsen: Et samlet ekspertpanel var enige om at City var gode mot Bournemouth. De fikk et godt resultat mot PSG. De er Englands suverent beste lag i CL og vant dessuten ligacupen. City har samlet sett vært det suverent beste laget i ligaen under Pellegrini. I tre sesonger! Ingen managere i Citys historie har greid ett trofe i snitt per sesong. Han kan i tillegg klare å toppe dette med et CL-mesterskap. Og så begynner du å sammenligne med Alan Ball!

 15. Per Arne Rennestraum sier:

  Mente Erik!

 16. Per Arne Rennestraum sier:

  Jøje meg!

 17. Per Arne Rennestraum sier:

  Stor tabbe å offentliggjøre Pep så tidlig. Mye av skylda ligger hos Guardiola sjøl, som ikke kunne holde kjeft. Det siste er en dårlig egenskap for en leder. Jeg synes Pellegrini tross en del svake resultater har greid å takle dette ganske greit. Utrolig sterk seier på Wembley og et sterkt resultat i Paris. Hvis City havner blant de fire beste i ligaen og i tillegg kommer til semifinale eller finale i CL, vil dette være en sterk sesong. Fotball er ikke matematikk der man bruker penger og poeng som eneste faktor. Da ville det vært et usedvanlig kjedelig spill, uten tilskuere og uten penger.

 18. Kjetil W. Brundtland sier:

  Enig av det meste Svea skriver, men ikke alt. Bony er et så trist syn at en må hive i seg en helflaske på 5 min for å ikke legge merke til det. Sterling er som en spinkel 16 åring. Detter for ingenting, slår ut med armene fordi han mener de voksne er for brutal med ham. Vet ikke når tid han skal sette fart, enda mindre når tid han skal drible . Fotballforståelse som en 11 åring. Sorry, men han trenger mye læring ! Aguero er en annen skuffelse. Ingen stor dribler. Mange rare valg i vinter/vår. Som målsnik . Verdensklasse. Må holde seg til det. Punktum.

  Sesongen er rar ikke bare for City. Vi ser alle det samme. Bunnlaget fra sist sesong er suverene. Mourinho , suveren vinner med Chelsea er historie. Ranieri som var en katastrofe med Hellas er nå kongen. Forstå det den som kan. Det stemmer ikke med noen teorier om hvorledes dette skal være. Artig egentlig.

  Mancini som noen mener er taktisk genial er elendig i Europa, mens han noen mener er udugelig har en bedre CV der, og med svakere lag. Forstå det den som kan….Jeg sier det i et ord: FOTBALL=Ingen fasit. Derfor er det så knakende moro ! Go City!

 19. Kjetil W. Brundtland sier:

  Når man snakker om lei av…..

 20. Per Arne Rennestraum sier:

  «Ingen manager i klubbens historie har vært i nærheten av de samme forutsetningene»

  Mancini brukte mer penger enn Pellegrini har gjort.

 21. Erik Borse sier:

  Jeg sier jeg ikke har vært så misfornøyd med en trener siden Alan Ball. Det er noe annet enn å si at Pelle er på nivå med Alan Ball. Noe han ikke er (veldig få er det..)
  Ang. Mancini vs Pelle. Se hva vi hadde og hvor vi var når Mancini tok over og hvilket lag han bygde. Se hva vi hadde og hvordan vi har utviklet oss fra Pelle tok over og til nå. Desverre tror jeg vi vil se en stor omveltning av stallen på kort tid etter Pep tar over ettersom Pelle ikke har klart å fornye og forsterke nevneverdig i sin periode. Uansett, i dag er det bare å benke seg foran skjermen for sannsynligvis å se Pelle la Bony herje i CL igjen. Come on City!

 22. Knut Espen Svegaarden sier:

  Bare for the record – bruk av pundsedler på spillerkjøp:

  Roberto Mancini (7 overgangsvinduer): £ 272, 210 M.
  Manuel Pellegrini (6 overgangsvinduer): £ 323, 700 M.

 23. Kjetil W. Brundtland sier:

  Jeg må ærlig talt si at City som rikmannsklubb har ført til utrolig mye klaging. Det skal god rygg til å bære gode dager også. Det har definitivt ikke alle. Ikke bare bare å gjøre det og det, og dermed vips. Fotball er uendelig mye mer sammensatt enn som så.

  Mange om beinet, og mange flinke folk rundt omkring i klubbene. Ikke alle, men de der det gjelder. Sier seg selv. Det tar tid å etablere en toppklubb fra omtrent ingenting. Vi har klart det overraskende fort. Tilbakeslag må en forvente før alt har satt seg. Om ti år kan en gjerne snakke om med større forstålese om prosjektet Man C. Min menig.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Vi har vel kranglet en del i ett tidligere liv 🙂 , men den hjernedelen som styrer fornuften innser jo att du har veldig mye rett i alt du skriver under denne artikkelen fra Svea. Og andre ting her inne naturligvis. Men vi er vel som unger som vil ha en fetere modelltogbane enn nabogutten til jul og blir sur når vi ikke får det 🙂

 24. Trond Bakke sier:

  Her henger jeg meg på svea.

  Jeg har nevnt litt tidligere rundt pellegrini og hva jeg mener. Pellegrini skal ha for en fantastisk prestasjon i sesongen vi vant ligaen.

  Ut i fra tallene så har både pelle og mancini brukt svimlende summer. For meg er fortsatt mancini sin historie hos oss større enn pelle sin. Grunn til dette er utgangspunktet når dem tok over og hva dem har fått ut av de sesongene. Det skiller meg bekjent en liga cup pokal. Men pellegrini overtok et lag hvor stammen og dem som har vært ryggraden i hans suksess i stor grad var forankret der da han kom. Jeg sier ikke at pellegrini har gjort noen dårlig jobb. Men jeg setter prestasjon til mancini høyere i forhold til hvordan det så ut da dem startet sitt prosjekt.

  Dette er en personlig mening, For meg er serien viktigst uansett, alltid. Her er sikkert ikke alle enig med meg. Ja vi gjør vår desidert beste sesong i champions league. Vi vinner ligacupen.

  Men ser man gjennom alle seriekamper i år er det skremmende mange kamper hvor vi har spilt langt under middels av hva man kan forvente. Jeg vet at de fleste sier at tabellen ikke lyver, men jeg mener selv at i år har vi hatt marginene med oss. Vi har mange kamper hvor vi har vært underlegne og fått med oss mer enn man kanskje skulle få ut i fra spillets gang.

  Sett bort i fra cupene. Så mener jeg at dette har vært en av de sesongene hvor jeg er mest skuffet over seriespillet på lang tid.(ikke tatt ut i fra statistikk, men kun minj egen mening)

 25. Espen N Bråten sier:

  At vi ikke har prestert godt nok i ligaen er en blanding av underprestering,at spillerne ikke yter 100% i hver duell og at vi har vært med i 4 cuper…..og alle skadene på nøkkelspillere.Men noe er galt når vi har hatt 8 TAP og 3 uavgjort mot topp 6 lag.Der har du mye av svaret svea.Sesongene før hadde vi kanskje 8 SEIRE. Jeg savner stolthet hos spillerne,som vil blø for drakta hver gang de spiller.Jeg vil også at vi skal vinne ligaen hvert år,men er ikke lett å vinne premier league som de andre ligaene.

 26. Knut Espen Svegaarden sier:

  Per Arne, jeg kommer snart hjem til deg og setter opp en statue av Pellegrini foran huset ditt.

 27. Kjetil W. Brundtland sier:

  Mitt poeng er ikke å støtte Pellegrini for enhver pris. Men jeg er lei av kritikken om at han ikke vet hva han holder på osv. Det er så enkelt at mange av dem som kritiserer ham har faktisk så lite peiling at det er flaut, Og bruker så sterke ordlag at det flaut . Faktisk helt god natt. Derfor reagerer jeg . Ikke fordi jeg er enig i alt han gjør, men antar han gjør dem ut av en grunn. Jeg sitter ikke med bakgrunnen eller fasit, så…jeg kan mene noe , og gjør det. Men totalt slakt av en mann så har vært en god mann for City er for meg helt meningsløst og uten forståelse hvor vanskelig jobben er. Man må komme over det å telle penger alene. Det har f eks Leicester vist alene.

  Nå er vi i semifinalen i CL . I semien ! Med Pellegrini, «tosken». Høres det logisk ut ? Bedømm selv. Det er mange steg videre. Det at Svea mener at vi foreløpig har gått tilbake kommer an på øynene som ser. Og hva man mener er gjevest for øyeblikket. Bread and butter eller være blant de store i Europa…? Uansett en merkedag for City, en stor i så måte. Og det med en trener mange mener ikke er vannet verd. Verden er underlig, ikke minst fotballverden med sine tusenvis av forståsegpåere …

 28. Per Arve Stenødegård sier:

  Millionvis på millionvis av forståsegpåere er vel mer fasit her 🙂

 29. Jan Tore Slinde sier:

  I fotball fins det ingen fasit. Takk gud for det. Imponert av laget mitt over 2 kamper mot PSG. Ikkje så imponert over det som er blitt vist i PL. Men sånn er fotballen. Det går i bølgedaler. Det gjelder oss, Pelle og spelarane. Håper vi klarer å surfe på desse bølgene ut sesongen. Den innsatsen som blei lagt ned i går var fantastisk. Og eg håper dei tek med seg dette inn i PL innspurten.

 30. John Cato Thorkildsen sier:

  Mitt håp foran enhver City kamp er: Gå ut og vis hvilke gode fotballspillere dere er, styr kampen og gi alt (ja i tillegg til at tippingen på resultat en dag går inn).
  Altfor ofte denne sesongen har jeg sett fem minutt av kampen og tenkt huff, sånn kamp igjen (zzz, daffe tempo, scoring i mot, stanging uten det helt store, halvsjanser, kunne ramset opp mer).
  Pelle virker som en mann som holder ord, og han har nok lovet både Demi og Bony at de skal få sine sjanser. Irriterende nok så går det utover våre akademigutter.

 31. Piippo sier:

  For å balansere sammenligningen mellom Mancini og Pellegrini, så er det greit å ta med litt mer enn bare synsing.
  Mancini ledet oss i 133 ligakamper, vant 62% av kampene og tok i snitt 2,05 poeng pr kamp. Vi slapp inn 0,83 og scoret 1,92 pr kamp.
  Pellegrini har så langt ledet oss i ligakamper, vunnet 63% av kampene og tatt i snitt 2,05 poeng pr kamp. Har sluppet inn 1,0 og scoret 2,25 pr kamp.

  Ganske så lik statistikk, men litt mer moro under Pellegrini i form av målrike matcher.

  For å synse litt slik menigheten her inne gjør;
  hadde vi faktisk hatt marginene på vår side denne sesongen, så hadde vi vunnet hjemme mot Spurs, samt begge oppgjørene mot Leicester.
  Da ville Leicester stått med 67, City 65 og Spurs 62 pr i dag.

  Først og fremst mangel på defensiv struktur som gjør at Pelle nå får pes fra alle bauger og kanter. Dog er dette en innstilling City-hierarkiet var klar over allerede før Pelle ble hentet inn fra Spania. Det mest skuffende for min del er at skuta er blitt så avhengig av enkeltspillere, noe vi lider stort under grunnet mange skader.

 32. Piippo sier:

  Ser antall ligakamper Pellegrini har ledet oss i falt ut, men det skal være 108 så langt

 33. John Cato Thorkildsen sier:

  Men var egentlig Pellegrini særlig ønsket? Eller var han en sloppy second som var ok mens vi ventet på Pupp Granola? Lett å slakte Pelle når ting ikke går helt veien.
  Toppnivået på Pelleball er helt sinnsykt, mens bunnivået er heller kjedelig.
  Har klubbens prioritering vært ligaen eller CL, det spiller vel også litt inn mtp sesongen sålangt?

 34. Jarl Midtun sier:

  Litt sen kommentar men er akkurat tilbake etter langhelg (inkl tirsdag) i Manchester. Hadde også et opphold i den byen to måneder høsten 2015 (oktober/november). Jeg har således fått med meg relativt mange av kampene i sesongen 2015/16 live, både kamper i ligaen og de ulike cupene. Må si meg tilnærmet 100% ening med Svea, dog med unntak av statue av Pellegrini til PAR og WKB. Det er for sent. Pellegrini har tidvis vært en bra manager for oss, men er det ikke lenger. Som Svea sier har han bommet fullstendig i ligaen. Etter min mening begynte nedturen allerede i forrige sesong med godkjennelse (men her må vel også Txiki Bigiristain ta sin del av ansvaret) av innkjøp som Mangala, Fernando, Bony, og fortsatte i sommer med Otamendi og Sterling. Pellegrini har også bommet totalt med den «Holistiske» integreringen. Bruker håpløse Bony i stedet for Iheanacho. 3-0 opp i en kamp i høst, med flere ungdommer på benken, bytter han inn …… ja Demi (en av de kampene han ikke startet). Fyren er staere enn et esel og nå er vi der at det er til skade for klubben. Jeg tror at hans manglende fleksibilitet både taktisk og ved laguttak er en av grunnene til den skuffende plasseringen i ligaen. I CL har han benyttet en annen taktikk, med vekt på det defensive, aggressiv ballvinning på egen banehalvdel og deretter raske angrep. Jeg mener samme taktikk kunne fungert utmerket også i toppkampene i ligaene, men nei. Offensiv oppstilling og en uendelig strøm av målsjanser til motstanderen når vi misser ballen høyt i banen. Noe vi har gjort ofte. Men så har vi elefanten i rommet da; CL. Vinner vi den er alt glemt, også en «kjedelig» plassering i ligaen. Hva med U på fjerdeplass i ligaen og City på femteplass når City tar avspark i Milano 28. mai. Ville ikke det vært som 13. mai 2012 om igjen?

 35. Jarl Midtun sier:

  Tror heller ikke de er forsvarsspillerne alene, men foruten flere offensive spillere som jogger tilbake ved balltap har vi for mange temposvake spillere sentralt bakover på banen; Otamendi, Demi og Fernando. I tillegg er Kolarov temposvak. Mangala har bra fart, men har litt lett for å «spille seg selv ut» slik at han blir for sen inn i situasjonene av den grunn.
  Jeg mener at gitt dette faktum gjør Pellegrini feil når han ikke beskytter forsvaret bedre i sine laguttak og taktikk mot gode lag som bevisst ligger lavt, er aggressive i presset og med raske offensive spiller når de vinner ballen (så og si alle de andre lagene i toppen av PL). I tillegg er det etter hvert altfor mange spillere som er i nærheten av, eller på feil side av de 30. En fornyelse må således komme også på spillersiden, ved å ta opp egne ungdomsspillere og/eller kjøp.

 36. Kjetil W. Brundtland sier:

  Demi og Bony er vel vi alle enig rundt ? Demi var god sist sesong, slik den utartet seg. Men mentalt så han ut til å være tilbake i Argentina sånn ca i desember 2015 …Bony, vel…
  Interessant at vi har nullen 14 ganger. Og ditto interessant at vi har gått så på ræv ca 9 andre ganger.
  Ligaen har muligens gjerne gått på bekostning av CL ? Hvis vi nå skulle gått la oss si 6 år tilbake, så er vi likevel gått frem i CL sammenheng, Fascinerende , hva ?
  Men jeg har lyst til å spørre hvorfor Mancini hadde totalt sett dårligere forutsetninger til å vinne serien , egentlig ? Det var jo ikke akkurat en gjeng med tapertryner i City ? Og hvis vi var bedre den gang , hvorfor kom vi ikke lengre i Europa ? Ikke kom me myten om at en må lære seg å spille der. Det er en floskel uten sidestykke.Kan ta ett eksempel på strak arm. PSG , det var fjerde kvartfinalen på rad. Hjalp ikke særlig vel ? Porto vant i 2004 uten dikidarier ….Lagene kommer til semifinalen fordi de er gode nok. Så hva sier det om City, har vi prioritert eller er det flaks denne gangen som det var uflaks å trekke Barca to år på rad ? Man kan selvsagt si at i likhet med andre storheter i England har vi hatt en drittsesong i serien(og har det, dessverre). Men noe skurrer og det ligger en etter min mening en ganske så stor kravstorhet blant mange, men det er kanskje bare jeg som mener, hva vet jeg?

  Vi er i alle fall i SEMIEN i verdens største klubbturnering, det er da noe…

 37. Kjetil W. Brundtland sier:

  Tor Olav Lien har noen veldig bra poeng her. Ganske mange sier at Pellegrini ikke kan forsvar . Interessant. Er det slik? Eller er det litt for mange personlige feil. Organiseringen f eks . Er den svak, jeg synes ikke det. De er meget gode på å sette offside. Linjen settes ved 16 meter . og er stram og god. Videre skyves den innover/bakover om behov. Det tok altså 1 1/2 år fra jeg så det første gang under Hull kampen med 10 mann til TV2 ekspertene nevnte det, dvs de gjorde det ikke, men Brede Hangeland som kjenner engelsk fotball, selvsagt. Han skrøt av måten de organisert på. Videre har vi sluppet inn 33 mål , for mye selvsagt, men tett følge av Arsenal 33, Leicester 31 og United 30. Spurs suveren med 25. Men slik beskrevet av mange om Pelle , ikke rett ang organisering. Mancini hadde en flere fordeler . Alle var yngre , færre skader og lag tok oss ikke helt riktig på alvor, og litt flaks. God var vi, bevares.
  Nå har lag flere bak ballen til enhver tid, dekker flere huller, og er mer kompakt. De heller ikke så lett å kontre mot som før.
  Derfor blir vi liggende å stange. Alltid bein i veien når innlegg kommer, støter godt, ikke lett for oss. Blir heller ikke bedre når en dessverre ikke utfordrer direkte med fart . Eksempelvis Sterling. De gangene har har gjort det,har det funket godt. Everton i semi kommer i minne blant annet.

  Kunne skrive mer om hva forsvaret kunne vært bedre til mann for mann, men da blir det en hel avhandling 🙂

  Men fremover som Lien helt korrekt påpeker har vi sviktet i enda større grad. Takk å pris KdB er tilbake!

Legg igjen en kommentar