Før kampen: Manchester City – West Bromwich Albion

Manuel+Pellegrini+Tony+Pulis+West+Bromwich+qUMqg6jEkAGlYaya Touré er tilbake i troppen, men David Silva sliter med ankelen og må stå over helgens oppgjør mot West Bromwich Albion i Manchester.

Det er jevnt i Premier League, og selv om Manchester City for øyeblikket ligger på den viktige fjerdeplassen så er det bare ett poeng ned til Manchester United og to poeng ned til West Ham. Det betyr at det ikke er rom for feilskjær i sesongavslutningen, og de lyseblå må fortsette der de slapp mot Bournemouth forrige helg.

I midtuken spilte Manchester City sin første kvartfinale i Champions League noensinne, men det var ikke mye som vitnet om det på ærverdige Parc des Princes da Manuel Pellegrinis mannskap spilte 2-2, og sikret seg et veldig godt utgangspunkt før returkampen neste uke. Etter en god kontring sendte Kevin De Bruyne City i føringen i Paris med sin andre scoring på to kamper etter han kom tilbake fra skade. Før det hadde Joe Hart reddet straffespark, og selv om Ibrahimovic fikk sin revansje etter en slurvete situasjon ved Citys sekstenmeter hadde de lyseblå allerede sikret seg et viktig bortemål. Rabiot sendte Paris til himmels da han la på til 2-1 etter timen spilt, men 20 minutter før full tid utlignet Fernandinho med kampens siste mål. Resultatet betyr at de lyseblå sitter i førersetet før returkampen i Manchester, selv om oppgjøret på langt nær er avgjort.

Nå er det imidlertid Premier League som gjelder og der må Manchester City greie seg uten sin eminente playmaker David Silva. Spanjolen som vanligvis leverer strålende mot West Brom sliter med ankelen, og med det tette kampprogrammet må manager Manuel Pellegrini ta hensyn. «David har spilt mange kamper med denne smerten i beinet» forklarte chileneren på pressekonferansen før lørdagens kamp. «For ham er det vanskelig å spille kamper så tett etter hverandre. Jeg tror ikke det vil være nødvendig med en operasjon, men det kommer nok til å plage Silva frem til sesongslutt». Oppløftende er det uansett at Yaya Touré er tilbake i troppen, og med tanke på at Fabian Delph også er tilbake så har Manchester City nå full dekning på de to sentrale midtbaneplassene.

Før City skal møte The Baggies på Eastlands så skal West Ham ut i London-derby mot Arsenal, og på søndag skal Manchester United møte Tottenham. Det betyr at muligheten er tilstede for at City kan skape en liten luke til forhåpentligvis minst ett av lagene, og Pellegrini var inne på noe av det samme i sin pressekonferanse. «Alle lagene rundt oss møter hverandre, så det er veldig viktig at vi ikke taper poeng på hjemmebane. En nøkkelfaktor for oss blir å forsøke å skape rom i angrepsspillet vårt, samtidig som vi ser opp for kontringene deres. Vi vil muligens gjøre noen endringer på laget vårt, men alle spillere som er 100% vil spille».

West Bromwich Albion ligger litt i ingenmannsland på en 11. plass etter 31 kamper, men laget passerte den magiske 40-grensen med uavgjort i forrige match. Det går uansett trått offensivt for The Baggies, som har scoret nest minst mål i ligaen (30), likevel er Tony Pulis sitt mannskap et lag som er vanskelig å bryte ned. På de siste ti kampene har de kun blitt beseiret tre ganger, og West Brom har vunnet tre av de siste seks. Tony Pulis har ingen nye skader siden 0-0 kampen mot Sunderland forrige helg, men selv om både Callum McManaman og James Morrison er tilbake i trening er det ikke sikkert at noen av de blir involvert i morgendagens kamp. Chris Brunt er definitivt ute med skade.

Manchester City har god statistikk mot West Brom og har åtte strake seiere mot laget fra The Hawthorns. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 3-0 på Eastlands etter scoringer av Wilfried Bony, Fernando og David Silva. Det samme resultatet ble det også tidligere denne sesongen i Premier Leagues åpningsrunde. Da scoret også David Silva i tillegg til et nydelig mål av Yaya Touré og en flott heading av Vincent Kompany.

Fabian Delph, Pablo Zabaleta og Aleksandar Kolarov er spillere som kan komme inn på laget som møter West Brom i morgen. Pellegrini fortalte på pressekonferansen at det vil bli rullering på laget. Det betyr at det også kan være en mulighet for at Samir Nasri får sin første kamp fra start etter skaden som har holdt ham ute i nesten et halvt år. Raheem Sterling og Vincent Kompany er fortsatt ute med skade. VI tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov – Delph, Fernandinho – Navas, Nasri, De Bruyne – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30.

Dommer er Mike Jones.

7 svar

  1. Finn Harald Rode Olsen sier:

    Yaya er Citys beste på sitt beste. Håper inderlig han blir klar. En som heller ikke er en snile er Sterling, men han kommer til å forsvinne i løpet av en sesong. Vent å se.

  2. John Cato Thorkildsen sier:

    Mike Jones WBAs soleklart beste i 1 omg. Han må få frimerke, har sjelden sett en briljere mer i en omgang.
    Puster Pellegrini egentlig?

Legg igjen en kommentar