Før kampen: Paris Saint Germain – Manchester City

CfSyCUBXIAAg9YxPå mektige Parc Des Princes venter stjernespekkede Paris Saint Germain når Manchester City skal spille sin aller første kvartfinale i Champions League.

AFC Bournemouth var før kampen mot Manchester City et lag i veldig god form. Siden 1. desember hadde kun Tottenham og Leicester City tatt flere poeng enn Eddie Howes’ lakeier. Samtidig har Manchester City på én måned gått fra å være tittelkandidat til å kjempe om den siste mesterligaplassen i Premier League.

De to ulike formkurvene skulle imidlertid vise seg å ikke bety all verden da Robert Madley blåste det hele i gang på Vitality Stadium. Først sendte Fernando de lyseblå i føringen allerede etter drøye syv minutter med en god avslutning fra corner. Bare minutter senere skulle Kevin De Bruyne fortsette der han slapp før skaden og etter et helt vidunderlig angrep sendte belgieren ballen forbi Artur Boruc i Bournemouth-målet. Etter tjue minutter var det hele nærmest avgjort da Sergio Agüero raget høyest i feltet på et innlegg fra Jesús Navas. Andre omgang kontrollerte Manchester City, og som om ikke det var nok flotte scoringer i kampen så dro like så godt Aleksandar Kolarov seg forbi tre mann og hamret ballen i vinkelen på overtid. Dermed 4-0 til Manchester City og tre viktige poeng i kampen om den viktige fjerdeplassen.

Nå er det Champions League det skal handle om, og etter at Manuel Pellegrinis mannskap gjorde kort prosess med Dynamo Kiev i åttendedelsfinalen ble det klart at det i kvartfinalen venter betraktelig tøffere motstand. Paris Saint Germain har allerede sikret seg ligagullet i Frankrike og er, etter å ha slått ut Chelsea i forrige runde, lystne på suksess i Europa. Med 81 scoringer på 32 kamper i Ligue 1, og 45 scoringer på 16 hjemmekamper så er det et målfarlig PSG som venter Manchester City i morgen. Oppløftende nyheter er imidlertid at Joe Hart er med i troppen som reiste til Paris, og den engelske landslagskeeperen kan være tilbake i målet på onsdag – skal vi tro Manuel Pellegrini. «Hart trente som vanlig med troppen før avreise, og det var ikke noe problem». Til tross for at Willy Caballeros aksjer har steget etter innsatsen i ligacupen, så er det ikke til å stikke under en stol at Joe Harts prestasjoner når det gjelder som mest ofte er i særklasse, og Citys 62 år gamle manager mener engelskmannen er spilleklar. «Det er alltid en risiko rett etter skade, men han har bestått alle de fysiske testene og skal ikke ha noen problemer med å spille».

En som derimot ikke reiste med flyet til Paris i tillegg til skadete Raheem Sterling og Vincent Kompany er Yaya Touré. Hælskaden som har holdt ivorianeren ute av spill en stund skal etter sigende være bra, men det er nå en kneskade som holder midtbanespilleren ute av det første oppgjøret mot det franske storlaget.

Enkelte medier holder Laurent Blancs mannskap som en knapp favoritt mot Manchester City i kvartfinaleoppgjøret, men på spørsmål om underdog-rollen svarte Manuel Pellegrini på pressekonferansen at han ikke ville gjøre noen taktiske endringer før kampen mot Paris Saint Germain. «Begge lag har en 50% sjanse til å gå videre til semifinalen. Onsdagens kamp kommer til å bli veldig tøff, men vi har ikke reist til Paris for å spille 0-0».

Jesús Navas hadde en strålende målgivende pasning mot AFC Bournemouth og i Raheem Sterlings formdupp, og nå skadefravær, har det blitt en god del spilletid på det spanske hurtigtoget. Med både Kevin De Bruyne og Samir Nasri tilbake fra skade kan det igjen bli en del ut og inn på laget for Navas, men mot Paris Saint Germain kan Manchester City få en del bakrom, og da vil spanjolen kunne være en trussel. Selv er 30-åringen stolt over at laget har kommet til kvartfinalen, og mener at det ikke er noen grunn til å se seg tilbake nå. «Vi er fulle av både håp og ønske om å gå videre, og kan nesten ikke vente på denne kampen. Det handler om å ta steg-for-steg, og med en god prestasjon på onsdag så kan hva som helst skje».

Eliaquim Mangala har aldri spilt på øverste nivå i Frankrike til tross for at han er fransk. Som 17-åring gikk midtstopperen til belgiske Standard Liège før ferden gikk videre til FC Porto i 2011. I skadefraværet til kaptein Vincent Kompany er det mest trolig Mangala som utgjør midtstopperduo sammen med Nicolas Otamendi, og 25-åringen føler seg klar for oppgaven. «Jeg respekterer både Ibrahimovic og Cavani, men jeg frykter de ikke», kunne Mangala fortelle på pressekonferansen. Midtstopperen har enda ikke fått sitt definitive gjennombrudd i City-trøyen, men skal nå stoppe PSGs svenske superspiss som har banket inn 30 scoringer på 32 kamper i ligaen, i tillegg til å ha 11 målgivende pasninger. «PSG har et stort prosjekt på gang», slo Mangala fast. «De har erfaring spill i Europa, og av å ha vært i kvartfinalen tidligere, men vi er topp motiverte».

Midtbaneterrier Marco Verratti er tilbake fra skade, men kampen mot City kommer nok i tidligste laget for italieneren. Det betyr at Adrien Rabiot kan få en av indreløperplassene. Den talentfulle franskmannen har en fortid i City etter å ha vært en liten stund innom EDS-laget i 2008. Den argentinske teknikeren Javier Pastore er også tvilsom.

For City så er skadene allerede nevnt. Med på flyet til Paris var både Bersant Celina og Fabian Delph. Samir Nasri er tilbake fra skade, men ble vraket fra Champions League-troppen for å gjøre plass til Kelechi Iheanacho tidligere i år. Det er ikke sikkert at Manuel Pellegrini gjør mange endringer på laget som slo Bournemouth i helgen, men Bacary Sagna kan komme inn på høyreback. Inn i målet kommer Joe Hart. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas, Silva, De Bruyne – Agüero.

Kampen vises på Viasat Fotball med avspark 20:45.

Dommer er serbiske Milorad Mazic.

1 svar

  1. Svein Ottar Myrvågnes sier:

    Det er berre å være stolt over våe helter!

Legg igjen en kommentar