Citys unggutter klare for finale i FA Youth Cup

GettyImages-519115336Etter å ha slått Arsenal 4-3 sammenlagt over to kamper er Citys juniorlag klare for finale i FA Youth Cup!

City ledet 2-1 fra det første oppgjøret i Manchester, og tok i kveld turen til Emirates i London der Arsenal ønsket å stikke kjepper i hjulene for de lyseblås planer om å spille seg til finalen i FA Youth Cup. Det skulle bli en svært underholdende kamp, og et nervøst City lot til tider Arsenal slippe for lett til. Hjemmelaget tok ledelsen etter bare sju minutters spill da City-forsvaret nølte og ga hjemmelagets Willock altfor mye tid og rom.

Det skulle likevel bli balanse i regnskapet og sammenlagt skulle City igjen være i tet etter 19 minutter da Nemanes innlegg fant spanske Nmecha foran mål. Forsøket hans ble stoppet, men fra kloss og skrått hold dukket Brahim Diaz opp og fikk sendt ballen i mål med hodet via tverrliggeren. Dermed 1-1 (2-3 sammenlagt).

Og det skulle bli mer. En drøy halvtime var spilt da Manu Garcia med et kjapt tatt frispark fant Rodney Kongolo og sendte ham alene med keeper. Der gjorde Kongolo ingen feil, noe som gjorde at det sto 1-2 (2-4 sammenlagt).

Dermed hadde City to mål å gå på da spillerne gikk inn i garderoben for pause, men den ledelsen skulle reduseres en snau halvtime før slutt da hjemmelagets Malen satte ballen i mål bak City-keeper Grimshaw etter en flott heading på en corner. Den siste halvtimen ble dermed svært så spennende, selv om Arsenal ble redusert til ti mann etter en stygg felling som dommeren ga rødt kort på.

Men City-spillerne holdt ut, og er dermed klare for finale i FA Youth Cup. Der møter de enten Chelsea eller Blackburn. Også finalen spilles over to oppgjør – hjemme og borte. Det er andre år på rad at City spiller seg til finalen. I fjor ble det tap for Chelsea. Forrige gang City vant turneringen var i 2008. Også da var Chelsea motstander i finalen, og sjansen er altså der for at de kan bli det i år igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.