Før kampen: Bournemouth – Manchester City

samir-nasri-croppe_2795877bSamir Nasri og Kevin De Bruyne er begge med i troppen, men det er et skadeplaget Manchester City som reiser til Dean Court for å møte Bournemouth.

Etter en lang påske- og landslagspause er det duket for Premier League-spill igjen, og det som har blitt en kamp om fjerdeplassen fortsetter for Manchester City når laget møter Eddie Howes mannskap på bortebane.

Det har vært en sesong preget av skader for deler av spillertroppen til Manuel Pellegrini. På reisen sørover til Bournemouth er verken Joe Hart, Yaya Touré, Vincent Kompany, Raheem Sterling eller Fabian Delph en del av mannskapet, og det blir igjen rotasjoner på laget til de lyseblå. Citys 62 år gamle manager ville uansett fokusere på de spillerne han har tilgjengelig på pressekonferansen og virket godt fornøyd med å få både Kevin De Bruyne og Samir Nasri tilbake fra skade. «På slutten av sesongen, når du har spillere som spiller veldig mange kamper er det godt å få inn noen friske bein. Både Kevin og Samir har trent med troppen som vanlig denne uken, men det er selvfølgelig lenge siden de har spilt tellende kamper. Ingen av de er klare til å spille 90 minutter, men begge kan være med fra start».

Med bare tre seiere på de siste ti kampene i Premier League har Manchester City gjort ting vanskelig for seg selv, men de lyseblå har fortsatt fjerdeplassen i sine hender. City må imidlertid prestere jevnt i sesongavslutningen for å sikre en plass i neste sesongs mesterliga, og den jakten begynner mot formlaget Bournemouth. «Vi er selvfølgelig skuffet over hvor vi ligger med tanke på at det bare er en måned siden vi lå tre poeng bak serielederen og var med i alle turneringer», kunne Pellegrini innrømme før lørdagens kamp. «Det er likevel ikke en dårlig sesong. Vi har åtte kamper igjen av Premier League, vunnet en tittel og er fortsatt med i Champions League. Nå må vi ta én kamp av gangen og forsøke å havne så høyt opp vi kan».

Samir Nasri er friskmeldt etter skademarerittet som har holdt ham ute siden oktober. Forrige kamp franskmannen spilte for City var 5-1 seieren mot nettopp Bournemouth, og nå kan 28-åringen altså igjen spille en tellende kamp for de lyseblå. «Det er vanskelig å si hvordan formen er, men jo raskere jeg kommer i gang, jo fortere vil jeg også finne formen», fortalte Nasri til klubbens hjemmeside. «Det har gått nesten et halvt år, men jeg føler meg bra i five-a-side, og i kampene mot EDS, selv om jeg blir veldig sliten etterpå». Slitsomt kan det fort bli mot Bournemouth også. Dean Court er en liten og intens bane, og det blir fort veldig høyt tempo. «Det er klart at de vinner på at banen er kompakt» slår franskmannen fast. «Samtidig så er det den første kampen etter landslagspausen, og det er bare tre dager til kvartfinalen mot PSG. Det kommer ikke til å bli en enkel kamp på lørdag».

Selv om Manchester City slo The Cherries med 5-1 på hjemmebane i høst, så kan ikke det være noen hvilepute før morgendagens oppgjør. Siden 1. desember er det bare Leicester og Tottenham som har tatt flere poeng enn Bournemouth. Laget har tre seiere på de fire siste og ligger i skrivende stund på en trettendeplass i Premier League. Det innebærer at det skal noe helt sensasjonelt til for at Eddie Howes mannskap ikke får fornyet kontrakt i sin første sesong på øverste nivå. God prestasjon av de røde- og sortstripede. Lagets toppscorer Callum Wilson åpnet sesongen på strålende vis, men har vært lenge ute med skade. Angrepsspilleren er nå tilbake i trening, men det er mulig at oppgjøret mot City kommer i tidligste laget. Junior Stanislas og Harry Arter er også tvilsomme. Den eneste langtidsskaden er på Tyrone Mings.

I seriespill har Manchester City aldri tapt mot Bournemouth. Lagene har møttes syv ganger, og for første gang i 1987. På de syv oppgjørene har Manchester City vunnet fem og spilt to uavgjorte. Den femte seieren kom som nevnt tidligere i høst da de lyseblå ledet 3-0 etter en halvtime. Raheem Sterling scoret tre mål i den kampen, og de to andre scoringene var signert Wilfried Bony. Glenn Murray scoret gjestenes mål.

Vi har vært innom skadesituasjonen til Manchester City, og den innebærer at det blir en del rotasjoner på laget. Sisteskanse blir ligacupfinalehelten Willy Caballero. På stopperplass kan det bli Otamendi og Mangala. Med Yaya Touré og Fabian Delph ute med skade blir det helbrasiliansk sentralt på midten med Fernando og Fernandinho. Enten Kevin De Bruyne eller Samir Nasri kan være med fra start, men antageligvis ikke begge. De to andre midtbaneplassene blir tatt av Jesús Navas og David Silva hvis ikke Pellegrini gjør enda et forsøk på å ende måltørken til Wilfried Bony og starter med to på topp. Vi tipper følgende lag: Caballero – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas, Silva, De Bruyne – Agüero.

Kampen vises ikke på TV2 Sport, men avspark er 16:00.

Dommer er Robert Madley.

Legg igjen en kommentar