Godt og dårlig skadenytt

hart-sterling-injuryJoe Hart forventes å være tilbake til kvartfinalene i Champions League, mens Raheem Sterling sannsynligvis blir ute av spill i minst seks uker. Samtidig er både Kevin De Bruyne, Fabian Delph og Samir Nasri på vei tilbake, mens Yaya Touré tvinges til å stå over landskamp.

Både Joe Hart og Raheem Sterling måtte byttes ut i lokalderbyet mot Manchester United på grunn av strekkskader. Mens Sterling fikk en strekk i lysken, strakk Hart en muskel på baksiden av leggen da han måtte skynde seg og klarere et for løst tilbakespill. Manuel Pellegrini trodde først at begge spillerne ville være ute i like lang tid – cirka en måned, men det skrives nå at Joe Hart kan være klar for spill igjen allerede til første kvartfinale i Champions League mot Paris St. Germain. 6. april. Det er i så fall særdeles gode nyheter for Pellegrini og City-fansen, selv om også reservekeeper Willy Caballero har vist at han kan glimre når det gjelder.

Dårligere nytt er det imidlertid at Raheem Sterling nok blir ute av spill lenger enn først antatt. En skann av lysken viser at han nok ikke vil kunne spille fotball de nærmeste seks ukene, og sesongen vil dermed være mer eller mindre over innen han rekker å bli kampklar igjen, i likhet med kaptein Vincent Kompany. En håper nå at ikke EM til sommeren også går fløyten for Sterling, men det skal ikke være noen umiddelbar fare for dette.

JS81318552En skikkelig gladnyhet er det imidlertid at Kevin De Bruyne vil være klar for spill igjen etter at landslagspausen er over. Den belgiske landslagsspilleren har som mål også han å være klar til det første kvartfinaleoppgjøret i Champions League mot Paris St. Germain, men det er også en mulighet for at han er klar for spill mot Bournemouth i Premier League allerede helga før.

De Bruyne skadet kneet sitt i det andre oppgjøret av ligacupens semifinale mot Everton, etter at han hadde sendt City til Wembley med både mål og målgivende pasning i slutten av januar. Arbeidet med å bli klar for spill igjen går imidlertid som planlagt, noe belgieren kunne fortelle til City TV.

«Det går bra med skaden. Jeg trener godt og jeg tror jeg ligger foran skjema, så jeg satser på å være klar igjen etter landslagspausen om to uker. Jeg har trent i to og en halv uke utendørs nå med fysioterapeuter, og har hatt økter på en og en halv time hver dag, i tillegg til å trene innendørs. For øyeblikket har jeg ingen problemer og alt ser ut til å gå bra. Det er alltid frustrerende for en spiller ikke å kunne spille, men helt siden den dagen da det skjedde var jeg innstilt på at jeg skulle være så godt forberedt som mulig og gjøre det bra i de neste kampene etter at jeg kommer tilbake.»

Citys EDS-lag skal spille en treningskamp neste uke der Kevin De Bruyne vil få spilletid, i tillegg til Fabian Delph og Samir Nasri. Sistnevnte har allerede trent en stund med Citys A-lag, etter å ha vært ute av spill siden i oktober, og vil altså også han snart vært klar for å kunne bidra med å bedre Citys sviktende form i Premier League, i tillegg til å forsøke å sende City til semifinalen av Champions League.

JS62108750En som imidlertid sliter mer er Yaya Touré, som har trukket seg fra spill med landslaget til Elfenbenskysten den kommende uka. Forrige sommer hintet han lenge om at han muligens kom til å gi seg på landslaget, men det ble aldri tatt noen endelig beslutning om dette. I november uttalte han at han kunne tenke seg å returnere til landslaget, og det var meningen at comebacket skulle skje nå. Nå blir det altså ingenting av likevel, i alle fall ikke i denne omgang. Et problem med hælen som ivorianeren følte godt under Manchester-derbyet sist helg skal være årsaken til at Touré er tvunget til å trekke seg.

pitchEn som ikke er skadet, men som mange nå frykter kan bli skadet i den kommende landslagspausen, er Sergio Agüero. Et bilde av en sjokkerende dårlig gressmatte i Cordoba etter en Iron Maiden-konsert har fått mange til å sperre øynene opp, inkludert Agüero selv. Det er nemlig her Argentina skal møte Bolivia, og med tanke på hva som skjedde forrige gang Agüero spilte for det argentinske landslaget er det mange som nå frykter at Citys toppscorer vil komme skadet tilbake til Manchester.

1 svar

Legg igjen en kommentar