Før kampen: Manchester City – Manchester United

I Manuel Pellegrinis siste Manchester-derby kan City sikre seg et overtak i kampen om en topp fire-plassering hvis de beseirer erkerival Manchester United i søndagens toppkamp.

I midtuken avanserte de lyseblå til en historisk kvartfinale i Champions League etter at de holdt Dynamo Kiev til 0-0 på Eastlands. Til tross for at City i løpet av oppgjøret brukte fire forskjellige midtstoppere holdt forsvaret og Joe Hart tett bakover, og sikret dermed laget en plass i mesterligaens kvartfinale, hvor franske Paris Saint Germain venter. Under kampen mot ukrainerne skadet både Vincent Kompany og Nicolas Otamendi seg, og midtstopperkrisen kan bli et tungt slag for Manchester City i sesongens sluttfase. Citys belgiske kaptein pådro seg nok en strekkskade, og denne kan holde ham ute for resten av sesongen.

Mot Manchester United i morgen kreves det intensitet og en som tar for seg i duellspillet er Fernando. I det siste har Manchester Citys sentrale midtbanespiller fått mye spilletid, og brasilianeren som gikk under kallenavnet «blekkspruten» i FC Porto for sin taklingsstyrke håper virkelig at han blir involvert i søndagens derby. «Dette er en enorm kamp for begge lag» kunne 28-åringen fortelle i et intervju med klubbens hjemmeside. «Jeg har spilt derbyer i både Brasil og Portugal, og det nærmeste jeg har kommet Manchester-derbyet er kampene mellom Porto og Benfica. Man må ha respekt for slike kamper og vi vet hva det betyr for supporterne og for byen, men til syvende og sist er dette en kamp vi må vinne».

Fernando kan starte kampen sentralt ved siden av Yaya Touré eller Fernandinho, litt avhengig av hvor Manuel Pellegrini ønsker å plassere de to andre. I ligacupfinalen mot Liverpool startet Fernandinho på høyrekant og det kan være et alternativ i morgen også. Uansett hvem som utgjør den sentrale duoen så mener Citys brasilianske midtbanespiller at stemningen på Eastlands også vil være av avgjørende betydning i kampen om stolthet og tre poeng. «Fansen kan løfte oss når vi virkelig trenger det. De gir oss ofte ekstra motivasjon og jeg håper de synger høyt på søndag, fordi de kan utgjøre en stor forskjell».

Som vi har vært inne på så måtte både Vincent Kompany og Nicolas Otamendi gi seg mot Dynamo Kiev, men sistnevnte kan være tilbake på banen allerede på søndag, og Manuel Pellegrini fortalte på pressekonferansen at den argentinske hardhausen kjemper en kamp mot klokken for å rekke derbyet. «Otamendi kan løpe, men det vil være en risiko hvis han får et spark i det samme beinet», kunne 62-åringen forklare. «I løpet av lørdagen bør vi vite om han blir spilleklar».

Søndagens derby er viktig med tanke på den betydningsfulle topp fire-plasseringen i Premier League, men for Manuel Pellegrini er målet fortsatt å havne øverst og da må United beseires på hjemmebane. «I fotball så er det viktig å ha troen så lenge det er en matematisk sjanse. Det handler om vinnermentalitet. Vi må vinne våre kamper og så kan vi se hvordan de andre lagene ligger an». Manchester United ligger fire poeng bak Manchester City før helgens toppkamp, men akkurat den interne plasseringen mener Pellegrini er irrelevant før slike oppgjør. «Det er vanskelig å spille derby uansett, og i Premier League er det enda vanskeligere. United har et godt lag med gode spillere, og det har ikke så mye å si hvordan de spiller. Det er viktig for oss å havne foran United på tabellen, men målet er selvfølgelig å havne foran alle».

Lenge så det ut som om Raheem Sterling hadde gjort venstrekanten til sin i sin første sesong på Eastlands. Spesielt i skadefraværet til Kevin De Bruyne har det vært fritt frem for den engelske landslagsspilleren. I de siste tre kampene har imidlertid vingen blitt plassert på benken, og da Pellegrini fikk spørsmål om situasjonen til 21-åringen på pressekonferansen innrømmet han at det ikke handler om en skade, men om at Sterling rett og slett ikke har prestert godt nok den siste tiden. «Det er ingen annen grunn enn at jeg ønsker å velge den beste elleveren til hver eneste kamp».

I de seks siste derbyoppgjørene har Manchester City vunnet fire og tapt bare én, og Sergio Agüero har scoret syv mål på syv oppgjør mot erkerivalene. Forrige sesong ble argentineren også den store helten da han scoret kampens eneste mål i 1-0 seieren. De lyseblå har vunnet tre av de siste fire hjemmekampene mot Manchester United, og må opprettholde den gode statistikken for å kunne skaffe seg et overtak før sesongavslutningen.

Før søndagens oppgjør ligger Louis van Gaals mannskap på sjetteplass med fire poeng opp til Manchester City på fjerde. På bortebane har ikke de røde vunnet siden de slo Liverpool 1-0 på Anfield i januar, og har kun vunnet to av de siste ti på fremmed gress. På torsdag røk Manchester United ut av Europa League etter at de ikke greide å beseire nevnte Liverpool på Old Trafford. Det betyr at de røde bare har Premier League igjen å spille for, og til morgendagens oppgjør er Wayne Rooney, Luke Shaw, Phil Jones, Ashley Young, Borthwick-Jackson og Keane ute med skade. Midtbanespiller Ander Herrera er også tvilsom etter at spanjolen sto over oppgjøret mot Jürgen Klopps mannskap.

Kevin De Bruyne, Fabian Delph og Vincent Kompany er definitivt ute. Samir Nasri er tilbake fra skade, men vil nok ikke være med i noen kamptropp før etter landslagspausen. Hvis Nicolas Otamendi rekker oppgjøret får han Martin Demichelis eller Eliaquim Mangala ved sin side. Yaya Touré kan starte i den offensive midtbanerollen med Silva og Sterling på hver sin side. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Demichelis, Clichy – Fernandinho, Fernando – Silva, Yaya Touré, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark klokken 17:00.

Dommer er Michael Oliver.

13 svar

 1. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Får håpe Malanga og Otamendi danner stopperparet. Sterling håper jeg forblir på benken sammen med Bony. Kan godt vinne denne kampen, men det skyldes at United er like dårlige som City p.t. Men dessverre, med Pellegrinis konservative laguttak så er jeg rimelig sikker på City havner utenfor topp 4.

 2. Per Arve Stenødegård sier:

  Er redd for at uavgjort er det beste vi kan få her. Og det er forsåvidt greit nok om forsvarspillet (defensiv struktur) sitter iallefall.

 3. Per Arve Stenødegård sier:

  Dette laget så rimelig ubalansert ut , men en vet aldri 🙂 Går det på ræva så har vi midtstopperne å skylde på , men i mitt hode er det stort sett alltid midtbanen som er feil kalibrert.

 4. Arne Persson sier:

  Jeg gleder meg fortsatt til sommeren!

 5. Jan Henning Andersen sier:

  Hvordan er det mulig å starte med Demchelis, i stedet for Sagna inne sammen med Mangala med Zaba på back. Jeg er ubeskjeden nok til å hevde at til og med jeg vil kunne løpe fra Demichelis.

  • Arne Persson sier:

   Det sier ALT om Pelle. Etter min mening er bare Allan Ball bak Pelle på lista over de dårligste managerene i citys historie. Tilnærmingen til kampen er katastrofal!

 6. Jan Henning Andersen sier:

  Så toppe Pellegrini det hele med å sette innpå Bony…?????

 7. Jan Henning Andersen sier:

  Nå blir det et rotterace om fjerdeplassen, det sprudler ikke akkurat av city om dagen.

 8. Per Arve Stenødegård sier:

  Rotteracet om fjerde vil stå mellom West Ham og United er eg redd for . Sa etter ca 10 kamper at van Gaal ville outsmarte Pellegrini in the end. Det er nå fortsatt ikke sikkert , men pila peker faretruende den veien.

 9. Per Arve Stenødegård sier:

  Og dette bygget eg utelukkende på at vanGaal hele tiden forsøkte å bygge struktur i laget , samme hvor kjedelig deres egne supportere mente det var.

 10. Jan Henning Andersen sier:

  Kan noen svare på hvorfor Pelle ikke «har baller» til å prøve unggutta, slik som både Tottenham og United gjør.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Det første han burde «ekspimentert med er jo rekka bak etter mine begreper. Sagna eller til og med Yaya ned som stopper heller enn Demi, som er ferdig forlengst burde skjedd i dagens situasjon . Og så er mi mening att vi nærmest aldri kontrollerer midtbanen i toppkampene under Pelle som vi gjorde under Mancini. Og dette dreier seg ikke om prosenter balleinnehav , men faktisk å kunne låse av midtbanen for blitzargrep fra motstanderen. Eg vet ikke om det er meningen , men for meg virker det som Pelle faktisk undervurder lag som ligger i midtsonen og ned . Eller for å si det på en annen måte . Eg tror alle andre managere på topplaga bruker minst dobbel så lang tid på å prente inn motstanderes svakheter og styrker til si gruppe. Og dette til tross for att eg hører at City har det beste analyseteamet av alle. Det ser virkelig ikke slik ut. Det må gå mest på analyse av egne spilleres jobb i kamp??

 11. Finn Harald Rode Olsen sier:

  En ting er Pellgrines mangelende evne til å justere kampplan, men dette var altså by-derby i Manchester!!!!!! Såååå tamt både på tribune og på banen. Dødsens kjedelig…. Så Newcastle – Sunderland (1-1). Det var det trøkk og steming. Hva er det som skjer i Manchester?????

Legg igjen en kommentar