Før kampen: Manchester City – Dynamo Kiev

Til tross for et godt utgangspunkt er det kun full konsentrasjon som gjelder for Manuel Pellegrinis mannskap når de møter Dynamo Kiev til returoppgjør i åttendedelsfinalen i Champions League.

Prestasjonene på bortebane har denne sesongen vært av variabel kvalitet. Under lørdagens kamp på Carrow Road greide Sergio Agüero og lagkameratene hans aldri å få ballen i nota bak John Ruddy i Norwich-målet. For de lyseblå var det argentineren som kom nærmest, men uten nettsus endte det 0-0 mot kanarifuglene, og veien til topps i Premier League virker for øyeblikket lang for City, som også kunne få med seg at både Tottenham og Leicester tok hver sin trepoenger.

Til tross for en del manglende borteprestasjoner i Premier League så var oppvisningen i Kiev for fjorten dager siden av det helt andre slaget. 3-1 seieren i Ukraina gjør at Manchester City har et veldig godt utgangspunkt før tirsdagens returoppgjør på Eastlands. Samtidig kan ingenting tas for gitt i fotball, og de lyseblå må være på fra første spark for å unngå å lage unødvendig dramatikk i returoppgjøret. Det var selvfølgelig også lagets manager Manuel Pellegrini klar på under mandagens pressekonferanse. «Vi snakket om det i både går og i dag. Vi kan ikke hvile på resultatet fra den første kampen» fortalte 62-åringen foran det samlede pressekorpset. «Vi går på banen med innstillingen om at det er 0-0, og skal forsøke å vinne på tirsdag også. Det viktigste er å vite at vi ikke er videre enda». Hvis Manchester City skulle gå til kvartfinale er det en sterk prestasjon, og Manuel Pellegrini slo også fast under dagens intervju at laget har tatt steg i Europa. «Vi har forbedret oss i denne turneringen. Før jeg kom hit hadde klubben aldri kommet til åttendedelsfinalen, og det greide vi to ganger på to år».

Joe Hart har en egen tendens til å levere når det gjelder, og i Europa er ofte den engelske landslagskeeperen på sitt aller beste. De prestasjonene kan fort bli helt nødvendige å trekke frem hvis Manchester City ønsker å spille i Europa frem til mai. I et intervju før kampen mot Dynamo Kiev la nemlig ikke burvokteren skjul på lagets ambisjoner i Champions League. «Vi er med for å vinne. Det er et mål vi har hatt noen sesonger, men det er fortsatt en lang vei å gå og først venter en veldig tøff kamp i morgen». Engelske lag har måttet utstå en del kritikk for prestasjonene i Europa denne sesongen, men Hart mener at den eneste måten å vise kritikerne at de tar feil på er ved å gjøre det på banen. «Vi kan bare gi en beskjed om at vi er her for å vinne, og vi kommer til å kjempe til siste slutt. Dette laget har jobbet sammen lenge og vi vet at vi må forbedre oss. Fotballkarrieren er kort og det betyr at vi må ta de mulighetene vi får til å vinne titler».

Dynamo Kiev har litt av en oppoverbakke i Manchester, men har ingenting å tape og et tidlig mål kan skape litt nerver. Før kampen i Kiev brukte vi litt spalteplass på ukrainernes gode hjemmestatistikk mot engelske lag, men på de britiske øyer er saken noe helt annet for Dynamo Kiev. På 13 oppgjør i England har ukrainerne tapt elleve og spilt to uavgjorte. I hjemlig liga går sakene imidlertid bedre. Rebrovs mannskap har siden sist har gått forbi Shakhtar Donetsk og leder nå serien med tre poeng. Sist fredag snudde de kampen etter å ha havnet under 1-0 mot Karpaty. Scoringer av Teodorchyk og stjernen Yarmolenko sikret tre poeng til hovedstadslaget. Til morgendagens oppgjør er skadelisten lang, på den står nemlig Rybka, Morozyuk, Moraes, Petrovic, Burda, Myakushko og Rybaika.

Yaya Touré er friskmeldt etter hælskaden som holdt ham borte fra turen til Carrow Road. Samir Nasri, Kevin De Bruyne og Fabian Delph nærmer seg alle spilletid, og Manuel Pellegrini fortalte på pressekonferansen at han håpet at de kunne spille en treningskamp under landslagspausen. Raheem Sterling kan komme inn på laget etter at Wilfried Bony ikke utgjorde noen større trussel mot Norwich. På backplass kan Pellegrini også velge å rotere, noe som åpner for Aleksandar Kolarov og Gaël Clichy. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov – Yaya Touré, Fernandinho – Navas, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på Viasat Fotball med avspark 20:45.

Dommer er rumenske Ovidiu Hategan.

1 svar

  1. Brynjulv Eika sier:

    «Wilfried Bony ikke utgjorde noen større trussel mot Norwich», diplomatemne du Simon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.