Før kampen: Norwich City – Manchester City

Norwich+City+v+Manchester+City+Emirates+FA+iuSFiDc3P14l (1)Manchester City har de siste årene levert gode resultater på Carrow Road, men må greie seg uten Yaya Touré når lagene møtes til tidligkamp i Premier League på lørdag.

Oppgjøret mot akterutseilte Aston Villa var 0-0 frem til pause forrige helg. Tålmodighet er som kjent en dyd og, da Yaya Touré satte ballen i nota etter et mønsterangrep tidlig i den andre omgangen skulle det virkelig løsne. 18 minutter senere sto det nemlig hele 4-0 etter to mål av Sergio Agüero og ett av Raheem Sterling. Agüero skulle også få en mulighet til å sikre dagens tredje scoring, men straffesparket gikk i stolpen og ut. Til tross for seieren er det hele ti poeng opp til Leicester før helgens runde, men Manuel Pellegrinis mannskap har også en kamp til gode på de tre lagene foran på tabellen.

På lørdag er det Norwich som venter, og kanarifuglene er mildt sagt i dårlig form om dagen. Forrige seier for de gule og grønne kom 2. januar, og etter det har laget tapt åtte av ni kamper i Premier League. Den tapsrekken har ført Norwich ned på nedrykksplass, og laget må begynne å sanke poeng hvis de skal ha håp om å holde seg i den øverste divisjonen. Manchester City, på sin side, må få noen sammenhengende seiere for å henge med i tetstriden, men har denne sesongen tidvis slitt på bortebane. Statistikken mot Norwich i nyere tid er imidlertid bra, og på de fem siste bortekampene mot kanarifuglene har City fire seiere og én uavgjort.

Til tross for gode resultater på Carrow Road så kan ikke det være noen hvilepute for Manchester City. Det poenget er også Citys spanske lynving Jesús Navas klar over, og kantspilleren tar til orde for full konsentrasjon gjennom hele kampen. «Vi må vinne denne kampen. Vi har ikke hatt det lett denne sesongen, og lagene bak oss på tabellen har definitivt blitt bedre». Til tross for svingende form så mener 30-åringen at han og lagkameratene fortsatt har en god mulighet til å gjøre dette til en minneverdig sesong. «Vi har en god posisjon i ligaen, har vunnet ligacupen og har et bra utgangspunkt i Champions League. Etter Norwich så møter vi Dynamo Kiev og Manchester United. Med seier i morgen så kan vi spille på oss selvtillit før det som blir en veldig viktig uke».

På lørdag reiser altså Manchester City til Norwich uten Yaya Touré som har pådratt seg en skade i hælen. Det er mulig at ivorianeren også må stå over returoppgjøret mot Dynamo Kiev, men Manuel Pellegrini kunne komme med oppløftende nyheter på pressekonferansen om at han muligens råder over en skadefri tropp etter den kommende landslagspausen. «Det blir viktig å få spillerne tilbake i trening», kunne Pellegrini fortelle et samlet pressekorps. «Etter landslagspausen håper jeg alle vil holde seg skadefrie resten av sesongen, fordi det kan fort bli veldig viktig. Vi har ikke råd til å gjøre mange feil, hvis noen andre enn oss vinner ligaen så må de gjøre det fordi de har vært gode, ikke fordi vi har tapt poeng». Da morgendagens kamphaner møttes i FA-cupen i januar vant City 3-0, men Pellegrini er overbevist om at et Norwich-lag som kjemper for å unngå nedrykk blir en verre motstander enn det Norwich-laget City møtte da. «Å møte et nedrykkstruet lag er alltid vanskelig. De må ta poengene sine på hjemmebane og vil definitivt være en utfordring for oss, men vi må vinne hvis vi ønsker å være involvert i tittelkampen».

Bare ett poeng skiller Newcastle på 19. plass fra Sunderland på trygg grunn. Opp til Swansea er det ni poeng for Norwich, noe som fort kan bli vanskelig å ta igjen. Det betyr i praksis at Newcastle, Sunderland og Norwich kjemper om den siste plassen i neste sesongs Premier League. Som nevnt så er Alex Neils mannskap i dårlig form for tiden og sliter med å ta poeng. På de siste fire hjemmekampene har det blitt tre tap og en uavgjort, og for øyeblikket står laget med tre strake tap.  Manchester City må uansett se opp for Wes Hoolahan som står med fire scoringer og åtte målgivende pasninger så langt denne sesongen, noe som gjør han direkte involvert i nesten 0.4 av alle scoringene til Norwich så langt. Hva slags kanarilag som stiller mot de lyseblå i morgen er imidlertid vanskelig å spå. Alexander Tettey er definitivt ute med skade, men Andre Wisdom, Robbie Brady, Sebastien Bassong og Steven Naismith er alle tilbake fra skade. Likevel er det er mulig at kampen kommer i tidligste laget for de flere av de.

For Manchester City så er Yaya Touré, Fabian Delph, Samir Nasri og Kevin De Bruyne ute med skade. Manuel Pellegrini står nok mellom å velge en 4-2-3-1 formasjon med Silva bak Agüero eller en 4-4-2 med Bony og Agüero på topp. Fernando og Fernandinho starter mest sannsynlig sentralt i banen. Bak så virker Clichy og Sagna å ha et fortrinn på backplass samtidig som Otamendi og Kompany har blitt den prioriterte duoen i midtforsvaret. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 13:45.

Dommer er Jonathan Moss.

5 svar

 1. Arne Persson sier:

  Ubegripelig kjedelig og dårlig!

 2. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Trist.

 3. Arne Persson sier:

  Skal vi redde topp fire må Pellegrini ut nå. Laguttak, taktikk og bytter suger hinsidig.

 4. Per Arve Stenødegård sier:

  Eg savner Roberto og lagets evne til alltid å komme igjen på slutten under ham.
  Dette laget har kanskje bedre spillere, men mangler totalt den rytma i spillet ett lag som skal vinne sånne kamper spessielt må ha. Ballen må kort sagt flyttes mye raskere i ett innarbeidet mønster som synest veldig fraværende . Da blir det ikke bare en sjelden gang ett lag klarer å hang in there, men ofte.

 5. Arve Olsen sier:

  Hvor er gnisten og entusiasmen i dette laget?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.