Reisebrev fra ligacupfinalen

IMG_3032På Wembley Way etter ligacupgullet var det bare én sang som gjaldt: «There’s only one Caballero, one Caballero, he used to be shite, but now he’s alright, walking in a Willy wonderland!»

Vi sto opp klokka 04.30 søndag morgen for å rekke flyet til London. Vi skulle overnatte i Tottenham, og vi rakk å sveipe forbi White Hart Lane og fikk se at utbygningen av den nye «400 million pound stadium» er i gang før vi tok tog og tube til Wembley – mange timer før start.

Der skulle vi hente billettene og møtte selveste Tor – lederen av supporterklubben – og for poden på 12 år var bare det å møte Tor en opplevelse. For du vet du er i godt lag når han starter setningene sånn:

– Jeg husker FA-cupfinalen i 1981 mot Tottenham…

– Jeg hadde over 100 engelskmenn boende hos meg da vi slo England 2-1 på Ullevål og Bjørge Lillelien…

Men vi måtte la Tor være Tor og siktet mot baren på puben The Torch, noen få hundre meter fra Wembley Stadium. Der var stemningen sinnssyk, og det var ikke lett å bestille noe som helst. Men med en Stella i handa (tom for Bitter) og cola til junior, var det bare å synge med:

«Sheikh Mansour, went to Spain, in a Lamborghini. Brought us back a manager, Manuel Pellegrini».

I det hele tatt var stemningen helt ålreit selv om vi inni oss langtfra var sikre på seier.

IMG_3092Kampen var som den var. I vårt hjørne av stadion – så høyt oppe at vi kunne være vår egen mållinjeteknologi der straffene til slutt ble tatt – registrerte vi mange nordmenn. Ved en anledning gikk også den noe dølle sangen «corner er mål» blant de norske, og vi slang oss selvsagt med, for alt er lov på tur. Men det var liksom ikke den som satte fyr på Wembley.

Til slutt handlet det om to mann, og grunnen til at jeg fikk en stor bamseklem av en engelsk fyr ved siden av meg som jeg aldri har sett før, og jeg neppe noen gang vil se igjen: Det handlet om Willy Caballero og Yaya Tourè.

Og ingen hadde noe imot å synge og danse:

Yaya – Yaya Yaya – Yaya Yaya, – Yaya, Yaya – Toure

Hvis du ikke har vært på tur med guttungen før er det på tide. For en opplevelse, og det er intet mindre enn vakkert å vinne sammen!

Se video der Caballero hylles av City-fansen!

1 svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.