Før kampen: Manchester City – Aston Villa

Etter tre strake tap i Premier League er kun seier godt nok når Manchester City tar imot akterutseilte Aston Villa på Eastlands.

Få dager etter seieren i ligacupfinalen møtte Manchester City nok en gang Liverpool, men denne gangen skulle de røde være de lyseblå overlegne i hele kampen. Jürgen Klopps mannskap scoret både en og to ganger før pause. Først sendte Adam Lallana Liverpool i føringen med et godt plassert, men ikke altfor hard, langskudd etter halvtimen spilt. Like før pause var det tidligere City-spiller James Milner som la på til 2-0, og de lyseblå var ikke til å kjenne igjen fra oppturen på Wembley. Til tross for tidlige grep i den andre omgangen fra Manuel Pellegrini, som satte inn både Wilfried Bony og Kelechi Iheanacho, så greide ikke City komme til hverken store eller små sjanser. Da Liverpool la på til 3-0 gikk luften helt ut av den lyseblå ballongen og det tredje strake tapet i Premier League var et faktum.

Et lysglimt var at både Tottenham og Arsenal tapte sine kamper, men Manchester City har satt seg i en vanskelig situasjon med tanke på et eventuelt seriegull. På lørdag venter svært nedrykkstruede Aston Villa på Eastlands, og da er alt annet enn seier uaktuelt hvis de lyseblå ønsker å sette sitt preg på tittelkampen.

Å innrømme at Manchester City er ute av tittelkampen vil imidlertid ikke Manuel Pellegrini vedkjenne seg. Citys chilenske manager påstod på pressekonferansen at spillertroppen han råder over ikke gir seg før det ikke er noe igjen å spille for. «Første sesongen jeg var i denne klubben så måtte vi vinne våre tre siste kamper, og det var akkurat det vi gjorde», kunne 62-åringen minne pressekorpset på. «Mange av de spillerne var også med da klubben avgjorde Premier League på overtid to sesonger før det. Jeg kommer alltid til å stole på spillerne mine fordi de har gitt meg mange eksempler på at jeg burde det. Det er viktig nå at vi forbedrer spillet vårt og fortsetter å kjempe i Premier League».

Sist gang Manchester City gikk på tre strake tap var i november 2008, men på lørdag har Vincent Kompany og lagkameratene hans en mulighet til å snu den dårlige trenden i Premier League. Før det er avspark i Manchester så møter Tottenham og Arsenal hverandre på White Hart Lane og det betyr at de lyseblå, med seier, vil ta innpå minst ett av lagene. Citys belgiske kaptein innrømmet etter kampen mot Liverpool at sesongens utgave av Premier League er noe for seg selv, og at det kan tale til Citys fordel. «Vi var ikke fornøyde mot Liverpool, verken med resultatet eller prestasjonen. Det eneste som er sikkert med denne sesongen er at ingenting er sikkert. Vi kan ikke gjøre flere feil som vi gjorde på Anfield, men samtidig så forventet vi ikke at de andre topplagene også skulle tape poeng. Det er en merkelig sesong, og det er umulig å spå noe som helst.»

Etter et tett kampprogram den siste tiden så kan Manuel Pellegrini velge å rotere litt på laget mot Aston Villa. En som har veldig lyst til å spille er Kelechi Iheanacho, som scoret tre mål da lagene møttes i FA-cupen i januar. «Det er absolutt et av mine beste minner denne sesongen. Det å score tre mål og ha én målgivende føltes bra». 19 år gamle Iheanacho har vært et lyspunkt for City denne sesongen og den talentfulle angrepsspilleren har også nå blitt belønnet med en plass i den nigerianske landslagstroppen. Mot The Villans på lørdag ønsker Iheanacho å fortsette hvor han sluttet sist mot Birmingham-laget. «Jeg tror det er en god idé å spille mot et lag du har gjort det godt mot tidligere. Selvtilliten fra den forrige kampen mot Villa gjør at jeg håper på å bli involvert i denne også».

Aston Villa har vært skuffende denne sesongen, og med 16 poeng etter 28 kamper begynner ting virkelig å bli prekære for the Villans. Det er åtte poeng opp til Sunderland som ligger på trygg plass, og Remi Gardes mannskap må begynne å plukke poeng hvis det skal bli Premier League-spill på Villa Park også neste sesong. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 3-2 seier til Manchester City etter en nervepirrende kamp. Sergio Agüero og Aleksandar Kolarov sendte de lyseblå i en god ledelse før Tom Cleverley reduserte med tjue minutter igjen å spille, og Carlos Sanchez utlignet fem minutter før full tid. Ett minutt før slutt var heldigvis Fernandinho frempå og sikret at alle tre poengene ble værende i Manchester. Aston Villa har bare vunnet én bortekamp denne sesongen, og har tapt syv av de siste ti kampene på fremmed gress. Nevnte Carlos Sanchez kan for øvrig være tilbake fra sin skade, etter at både han og Jack Grealish er tilbake i trening. Sistnevnte begynner sannsynligvis på benken. Jordan Amavi og Adama Traoré er ute med skade for Aston Villa.

For Manchester City sin del har enkelte medier spekulert i at Pellegrini kanskje ønsker å rotere litt på laget. Det betyr eventuelt at Eliaquim Mangala kan få spilletid og at Aleksandar Kolarov starter på venstreback. En annen mulighet er enten både Bony og Iheanacho eller én av de begynner kampen på topp. Yaya Touré er friskmeldt etter at han ikke ble med troppen som dro til Liverpool i midtuken. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov – Navas, Yaya Touré, Fernandinho, Sterling – Iheanacho, Bony.

Kampen vises på TV2 Sport Premium.

Dommer er Lee Mason.

4 svar

  1. Taper vi mot villa er det bare å glemme gull.

  2. Finn Harald Rode Olsen sier:

    Det er bare å glemme gull uavhengig av resultat. Det løpet er kjørt, dessverre.

  3. Faen ta amatører å rote så mye men jeg håper city greier 4 plassen hilsen en ivrig city supporter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.