Før kampen: Liverpool FC – Manchester City

2000Bare dager etter Citys ligacuptriumf er Liverpool på nytt motstander når lagene møttes til dyst i Premier League.

Etter tre strake tap så kom to etterlengtede oppturer for Manchester City. Først gjorde Manuel Pellegrinis mannskap en bunnsolid bortekamp i Kiev da de sikret et veldig godt utgangspunkt før returoppgjøret mot Dynamo Kiev i åttendedelsfinalen i Champions League. Etter det var det ligacupfinale på Wembley som ventet, og etter en kamp preget av veldig høyt tempo ble Willy Caballero den store helten da han reddet tre straffespark i straffesparkkonkurransen. Da Yaya Touré banket ballen i hjørnet på sitt straffespark kunne de lyseblå slippe jubelen løs, og i Pellegrinis siste sesong som manager for City har han nok en gang kunne løftet et trofé.

Til tross for at Manchester City sikret seg sesongens første tittel på Wembley så er det tilbake til hverdagen på onsdag når laget reiser til Merseyside for å møte Liverpool på Anfield. I skrivende stund ligger de lyseblå ni poeng bak Leicester, men City har en kamp til gode på Claudio Ranieris mannskap. I praksis betyr det likevel at nok en seier mot Liverpool er høyst kjærkomment hvis Manuel Pellegrini skal gjøre alvor av ambisjonene om å løfte enda flere troféer denne sesongen.

At Vincent Kompany er tilbake for fullt i de bakre rekker var spesielt tydelig innledningsvis mot Liverpool, og Citykapteinen mener at de to siste kampene har ført til at han og lagkameratene har fått en indikasjon på hvordan de burde avslutte sesongen. «Både måten vi vant på, og med tanke på motstanden vi møtte så var ligacupen en stor seier for oss», kunne den belgiske hærføreren konstatere etter helgens finale på Wembley. «Mange påstod at vi ikke var favoritter på bakgrunn av hva som skjedde da vi møtte de i Manchester, men kampen mot Liverpool, i tillegg den i Kiev, har vist hvordan vi må tilnærme oss resten av sesongen. Vi tar ingenting for gitt og jeg er sikker på at vi har riktig innstilling».

I London fikk Cityfansen se både det beste og verste i Raheem Sterling. Den engelske landslagsspilleren var tidvis et uromoment for Nathaniel Clyne på Liverpools høyreback, men Sterling bommet også på to store sjanser for de lyseblå. Sluttproduktet har vært en mangel for den hurtige kantspilleren i hans første sesong på Eastlands, men Manuel Pellegrini støttet storkjøpet sitt på pressekonferansen før onsdagens møte med Liverpool og gikk langt i å garantere ham plass i nok en lagoppstilling. «Det er viktig for Sterling å kunne spille under press», fortalte 62-åringen. «Spillere som ikke greier å prestere under tøffe forhold vil aldri bli toppspillere». Manchester Citys chilenske manager er vanligvis en motstander av å kategorisere kamper som avgjørende, men før onsdagens storkamp understreket han viktigheten av et godt resultat. «Gjør vi en god kamp på Merseyside er jeg trygg på at vi kommer til å være med i tittelracet til siste slutt».

Liverpool har en god statistikk mot Manchester City til tross for helgens cupfinaletap. På de siste fire har de røde vunnet tre. Samtidig så har Anfield også vært en marerittarena for de lyseblå i nyere tid. På de siste 12 oppgjørene i Premier League har City fortsatt til gode å ta tre poeng (fire uavgjorte og åtte tap). Det har også en tendens til å bli målrikt når lagene møttes. På de siste ni oppgjørene lagene imellom har det blitt scoret 34 mål, noe som gir et snitt på 3.8 scoringer.

På Wembley startet Jürgen Klopp med Lucas Leiva og Mamadou Sakho som midtstopperpar. Til onsdagens Premier League-oppgjør er det ikke sikkert noen av de starter. Franske Sakho måtte tidlig ut med en hodeskade etter å ha barket sammen i en duell med Emre Can. Lucas Leiva spilte sågar hele kampen for de røde, men pådro seg like fullt en muskelskade som kan holde ham ute. I tillegg til de to er Danny Ings og Martin Skrtel fortsatt ute med skade i tillegg til at midtstopper Dejan Lovren også er tvilsom.

For Manchester City sin del så begynner skadelisten å bli kortere. Eneste nedturen siden sist er at Yaya Touré slet veldig mot slutten av finalen og kan begynne kampen på Anfield på benken. Det åpner eventuelt opp for å skyve David Silva inn sentralt i banen i den offensive midtbanerollen. Det vil i så fall muligens innebære Jesús Navas på høyrekant, og Sterling på den venstre for de lyseblå. I mål er nok Joe Hart tilbake til tross for Caballeros gode prestasjon i ligacupfinalen. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov – Fernadinho, Fernando – Navas, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 21:00.

Dommer er Martin Atkinson.

6 svar

 1. Per Arve Stenødegård sier:

  pellegrini

 2. Brynjulv Eika sier:

  Otamendi

 3. Per Arve Stenødegård sier:

  En leder i krigen som ikke får soldatene sine til å ofre alt er ikke en krigsherre som det blir skrevet om i historiebøkene.
  Ferdig snakka.

 4. Yngve Deila sier:

  Nå er det bare å konsentrere seg om fjerdeplassen.Dette er helt tragisk å se på.

 5. Per Arve Stenødegård sier:

  Dette kommer aldri til å holde til fjerdeplass er eg rimelig sikker på.

 6. Arve Olsen sier:

  Dette var flaut og skremmende dårlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.