Willy Caballero: – Jeg er klar for å spille finale

JS75447403Manchester Citys argentinske andrekeeper slapp inn fem mål mot Chelsea, men ønsker å henvise Joe Hart til benken når City spiller ligacupfinale på søndag.

Willy Caballero har vært førstevalget i både FA- og ligacupen denne sesongen, og selv om argentineren har levert flere gode prestasjoner så er det ikke tvil om hvem som er den egentlige førstekeeperen for Manuel Pellegrini. Det ble spesielt tydelig etter ukens to kamper. Først fikk Manchester City unngjelde mot Chelsea, og selv om Caballero sto for flere gode redninger og blant annet hindret Oscar i å score på straffespark, så var ageringen ved noen av scoringene ikke helt patent. I midtukekampen mot Dynamo Kiev var Joe Hart tilbake i buret, og den engelske landslagskeeperen viste også der at han har en egen tendens til å virkelig levere når det gjelder.

På søndag er det ligacupfinale, og det er opp til Manuel Pellegrini å velge hvem som skal vokte buret på Wembley. Da Manchester Evening News intervjuet Willy Caballero var ikke han i tvil om at han ønsker å spille finalen. «Jeg vil virkelig spille, og jeg føler meg klar», kunne argentineren konstatere. «Det er Pellegrinis valg og jeg respekterer selvfølgelig den avgjørelsen han tar, men jeg har spilt alle kampene i denne turneringen».

Å være andrekeeper kan være en tøff affære. Innimellom kan det gå langt mellom slagene, og Caballero innrømmer også at det er ekstra press på å levere når man ikke er førstevalget. «Jeg har selvtillit fordi vi trener veldig hardt, og jeg gjør mitt aller beste. Det er imidlertid et ekstra press når man ikke spiller hver eneste uke, men jeg føler meg klar for dette».

Caballero kom til Manchester City fra Málaga før 2014/15-sesongen etter å ha spilt over 300 kamper på de to øverste nivåene i Spania. Til tross for at argentineren i 2013 ble nominert til årets keeper i Spania sammen med Thibaut Courtois og Keylor Navas så har aldri Caballero greid å utfordre Joe Hart i nevneverdig grad. Burvokteren er imidlertid klar på at hvis han får spille på Wembley vil det bli den foreløpig største kampen i hans karriere. «Jeg har tenkt på dette oppgjøret siden vi beseiret Everton og det vil bli den største kampen i min karriere. Jeg har vært her i to sesonger nå og samarbeider godt med Joe. Til syvende og sist så gjelder det å levere når manageren velger meg».

19 svar

 1. Spot on Rugga!
  Sitter ringside på Wembley imorra, griner blod om Willy spiller!

 2. Er rettferdig med tanke på Liverpools sisteskanse.

 3. I morra er det Hart som gjelder!!

 4. Arne Solheim sier:

  Måtte desv melde avbud til turen.
  Nedturen i olja råker en stakkars City supporter.
  Ville sååå gjerne hatt min første Wembley tur
  Griner mine salte tårer.
  MEN
  Om ikke Hart står…så er det like godt å bli hjemme
  Blir det samme som NAV..alle skal få dele på godene..
  Driter i om han CABA har stått tidlegere..
  Beste laget må spille..PUNKTUM
  Det vil si: Hart-– Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernando, Fernandinho – Silva, Yaya Touré, Sterling – Agüero.

  Beste vi har pr i dag!!!

  Lykke til

 5. Pellegrini er sta nok og sliter nok med å bryte et løfte som er gitt Caballero.

 6. Da bør det NULL bøtte er jeg redd

 7. Får håpe Kompany til og med gjør han til en bedre keeper 😜

 8. Når vi er så heldige at Hart, Kompany, Toure, Silva og Aguero er skadefrie samtidig, bør de spille. Kan ikke huske at vi har tapt en fotballkamp med disse på banen samtidig.

 9. Synes Caballero bør få finalen etter å ha stått hele turneringa. I så fall prisverdig lojalt av Pelle (y) Vi vinner okke som (y)

 10. NEEEEEEEEEEI! Willy caballero trenger ikke å stå! Vet han er «cup keeper» men han MÅ ikke stå den siste og viktigste cup kampen. Vi må stille med de beste og det burde ikke være noe stress for pellegrini å velge joe hart i mål. Pellegrini slutter til sommeren uansett så det siste han kan er vel å gjøre sitt beste for å vinne ett trofee.

 11. Regner med at Martin Demichelis spiller også?

 12. Enig med Joakim i at City bør stille med de beste. Er for usikkert med Caballero i mål!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.