Før finalen: Manchester City – Liverpool FC

gael-clichy-joe-allen-soccer-friendly-manchester-city-vs-liverpool-fc-850x560Cupfinale på Wembley i London er noe helt spesielt, og Manchester City har en mulighet til å ta sesongens første trofé når de lyseblå barker sammen med Liverpool på søndag.

Etter tre strake tap var det en veldig opptur for Manchester City å gjøre en god figur i Champions League. Dynamo Kiev hadde før kampen en veldig god statistikk mot engelske lag på hjemmebane, men Manchester City var med fra start og leverte en bunnsolid bortekamp i Kiev. Etter bare 15 minutter skulle de lyseblå ta ledelsen ved Sergio Agüero som reagerte klinisk etter å ha fått ballen fra Yaya Touré på en corner. Like før pause la David Silva på til 2-0 etter et praktangrep, og med to bortemål etter én omgang hadde City virkelig levert varene i det potensielt kunne blitt en veldig tøff bortekamp. Dynamo Kiev har hatt en lang vinterpause i den hjemlige ligaen, og slett nok litt med å komme inn i rytmen i den første omgangen, men etter pausen kom ukrainerne som skutt ut av startblokkene og begynte å sette press på City. Presset skulle betale seg og etter 59 minutter reduserte Buyalsky etter en dårlig klarering fra Otamendi. Til tross for at Dynamo Kiev gjorde en bedre omgang så skulle Manchester City skaffe seg et enda bedre utgangspunkt like før slutt da Yaya Touré gjorde som han gjorde mot Arsenal og plasserte ballen vakkert opp i det lengste hjørnet med venstrebeinet. God bortekamp, og nå gjelder det å holde konsentrasjonen oppe til returen i Manchester.

For de lyseblå blir det viktig å ta med den gode opplevelsen fra Kiev til Londons storstue, hvor Liverpool venter til ligacupfinale. Til tross for at Manuel Pellegrini så seg nødt til å nedprioritere FA-cupen har City fortsatt muligheten til å ta tre troféer i chilenerens siste sesong. Venstreback Gaël Clichy maner nå lagkameratene sine til kamp for å gjøre avskjedssesongen til Pellegrini så god som mulig. Franskmannen hyller 62-åringen i et intervju med Manchester Evening News og sammenligner Pellegrini med sin tidligere manager Arsenè Wenger. «Pellegrini minner meg om Wenger i måten han hele tiden forsøker å bevare roen i troppen. Man kan alltids få en reaksjon ved å komme med tordentaler, men noen ganger gir det veldig mye selvtillit å forholde seg rolig, og det har Pellegrini tatt med inn i garderoben». Tidvis må Citys chilenske manager utstå kritikk for at han ikke varierer spillet sitt og har en plan B, men Clichy forteller at det er en del av Pellegrinis managerstil. «Til finalen kommer han til å fortelle oss at vi skal spille på vår måte. Med den kvaliteten vi har i laget så har vi alle muligheter til å gjøre en god kamp, men det avhenger av at vi får kampen inn i vårt spor fra avspark».

Jesús Navas har den siste tiden slitt med en skade, og den lynhurtige vingen var heller ikke med da Manchester City fikk en etterlengtet opptur mot Dynamo Kiev. Den 30 år gamle spanjolen er imidlertid friskmeldt til ligacupfinalen, og kan fort bli en nøkkelspiller, selv om han mest trolig begynner kampen på benken. I 2014 var det nettopp Navas som satte spikeren i kista med sin 3-1 scoring mot Sunderland. Når det begynner å bli slitne bein på Wembley kan den hurtige kantspilleren fort bli en viktig trussel for City. Selv håper Navas at han og lagkameratene kan bruke seieren mot Dynamo Kiev som en inspirasjon i sesongavslutningen. «Seieren kom til riktig tid for oss», kunne 30-åringen fortelle. «Det var godt å få den selvtilliten før søndagens finale, og vi har god tro på resten av sesongen nå». Da Manchester City møtte Jürgen Klopps Liverpool i Manchester i november stakk de røde av med alle tre poengene i det som var en heller pinlig opptreden av Pellegrinis mannskap. Navas husker 4-1-tapet, men understreker at det ikke vil gjenta seg i morgen. «Vi har analysert den kampen og vet hva vi gjorde feil. Vi gjorde noen personlige feil på helt vesentlige tidspunkt i den kampen, og på søndag må vi greie å opprettholde konsentrasjonen i 90 minutter».

I midtuken gikk Liverpool videre i Europa League etter at tidligere City-spiller James Milner satte inn kampens eneste mål på straffespark etter fem minutter. Etter at Jürgen Klopp tok over på Merseyside har Liverpool svingt veldig i prestasjonene. De røde har blant annet vunnet 6-0 mot Aston Villa og som nevnt slått City 4-1 i Manchester, men også tapt 3-0 borte mot Watford og spilt uavgjort hjemme mot Sunderland. I ligacupen har Liverpool kommet seg til finalen ved å først slå Carlisle etter straffesparkkonkurranse før Bournemouth, Southampton og til sist Stoke har måttet se slaget tapt. Til søndagens finale har Klopp en ganske lang skadeliste hvor blant annet Joseph Gomez, Danny Ings, Martin Skrtel, Adam Lallana, Brad Smith og Joe Allen befinner seg. Dejan Lovren er på vei tilbake fra skade, og kan være med i troppen.

Jesús Navas er som nevnt tilbake fra skade, og det samme er Wilfried Bony. Det betyr at Manuel Pellegrinis skadeliste har blitt betydelig kortere de siste to ukene. Likevel kan laget mot Liverpool bli ganske likt det laget som møtte Dynamo Kiev i Champions League. Ved å la Yaya Touré starte i den offensive midtbanerollen åpner det for mer balanse sentralt i banen med Fernandinho og Fernando. Willy Caballero har vært cupkeeper og kan også få sjansen i mål i finalen. Vi tipper følgende lag: Caballero – Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernando, Fernandinho – Silva, Yaya Touré, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 17:30.

Dommer er Michael Oliver.

3 svar

  1. Finn Harald Rode Olsen sier:

    «Og Manchester City har en mulighet til å ta sesongens første trofé». Tror trygt vi kan si muligheten til å ta sesongens eneste trofe¨, ute av FA-Cupen, 9 poeng bak lederen i PL og lite sannsynlig at City vinner CL.

  2. Liverpool vinner denne og vi city forblir uten troffee denne sesongen . du er velkommen guardiola.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.