Før kampen: Dynamo Kiev – Manchester City

2335379_w2For første gang skal Manchester City spile åttendedelsfinale i Champions League som gruppevinner, og de lyseblå tar turen til Ukraina for å møte hovedstadslaget Dynamo Kiev.

«De gamle er eldst» er vanligvis et uttrykk med positivt fortegn i favør de eldre, men mot Chelsea var det de rutinerte som skulle svikte for Manchester City da det gjaldt som mest. Manuel Pellegrini gjorde det helt klart i forkant av FA-cupoppgjøret at han ikke var tilfreds med at oppgjøret ble spilt på søndag fremfor lørdag, og chileneren så seg nødt til spare mange spillere til denne ukens to viktige kamper mot henholdsvis Dynamo Kiev og Liverpool. I midtforsvaret fikk Tosin Adarabioyo sin debut og på midtbanen startet Aleix Garcia og Manu Garcia i tillegg til Bersant Celina. Snittalderen på topp var også ung med Kelechi Iheanacho og franske David Paupala. Til tross for flere debutanter så kan likevel ingen av ungguttene lastes for det forsmedelige 5-1 tapet, men Chelseas toppede lag spilte tidvis ut de lyseblå på Stamford Bridge.

Citys tredje strake tap resulterte dermed i at FA-cupdrømmen brast og de lyseblå er dermed ikke lenger med i alle fire turneringer. Nå er det imidlertid tid for mesterliga hvor Manchester City møter Dynamo Kiev på Valeriy Lobanovskiy Stadium. Etter å ha valgt å spare spillere mot Chelsea ligger det ekstra press på å sikre seg et godt utgangspunkt i Kiev, og for at det skal være mulig er City avhengige av at Joe Hart fortsetter med de prestasjonene han har for vane å levere i Europa. Den engelske landslagskeeperen, som også var med sist gang lagene møttes i 09/10-sesongen, er selv tydelig på den siste tidens dårlige form ikke kan legge en demper på lagets ambisjoner. «Vi må tro at vi kan vinne, hvis ikke er det ikke noe vits i å møte opp på onsdag». 28-åringen måtte se Willy Caballero levere prestasjoner på begge ender av skalaen mot Chelsea, men gleder seg over å nå være tilbake bak stengene. «Denne turneringen samler de beste av de beste, og hvis vi presterer optimalt så har vi ikke en sjans. Så enkelt er det. Vi er heldige som får lov til å være med å kjempe på mange fronter, og det er en flott tid å være City-spiller på».

Pablo Zabaleta var en av få som ikke ble hvilt mot Chelsea og mot Dynamo Kiev på onsdag kan fort den argentinske høyrebacken nok en gang være i lagoppstillingen, selv om Bacary Sagna er tilbake i trening og med i troppen som reiste til Kiev. Zabaleta har vært ute med skade store deler av denne sesongen, men er likevel optimistisk på vegne av eget lag før oppgjøret i Kiev og mener at Manchester City kan dra stor nytte av de erfaringene de har gjort seg i Champions League de siste sesongene. «De siste fire årene har vi lært mye, spesielt om hvordan man må spille for å få resultater i Europa. De siste to årene har vi røket ut fordi vi har møtt verdens beste lag. Det kommer selvfølgelig ikke til å bli enkelt i morgen heller, fordi Dynamo Kiev er et rutinert lag og har den mentaliteten som trengs for å spille i denne turneringen. Likevel er dette en mulighet for oss til å avansere enda lenger i Champions League».

Dynamo Kiev ble nummer to i gruppe G, bak vinnende Chelsea, men viste veldig god innstilling ved å vinne sine to siste, avgjørende kamper. Først snudde de gruppa på hodet ved å slå FC Porto 2-0 i Portugal før de sikret avansementet ved å slå Maccabi Tel-Aviv med samme sifre hjemme i Ukraina. I den ukrainske toppserien har det vært pause siden 3. desember, men Sergei Rebrovs lag var ganske suverene i hjemlig serie frem til pausen. 43 av 48 mulige poeng står det respekt av, og seks innslupne mål på 16 kamper er bunnsolid av Dynamo Kiev. Uheldigvis for hovedstadslaget så er Shakhtar Donetsk like suverene og leder serien på bedre målforskjell enn Rebrovs mannskap. Til onsdagens oppgjør er Antunes suspendert og Morozyuk ute med en kneskade.

Sist gang lagene møttes var i 2009/10-sesongen. Da møttes lagene i Europa League, og etter å ha tapt 2-0 i Ukraina hjalp det ikke med Kolarovs frisparkscoring i hjemmekampen. På Valeriy Lobanovskiy Stadium har Dynamo Kiev et godt tak på engelske lag og står med bare to tap på 13 oppgjør (fem seiere og seks uavgjorte).

Forsvarsfireren til Manchester City har denne uken fått et realt løft etter at både Bacary Sagna og Eliaquim Mangala har kommet tilbake i trening. Oppgjøret mot Dynamo Kiev kommer nok i tidligste laget for begge to, men de to franskmennene er uansett med i troppen som reiste til Ukraina. Naturlig nok blir det en del endringer fra laget som ble mønstret mot Chelsea. Manuel Pellegrini kan velge å starte med Yaya Touré i en offensiv midtbanerolle for å skape balanse med Fernandinho og Fernando sentralt.  Bak kommer nok Vincent Kompany inn og utgjør midtstopperduo sammen med Nicolas Otamendi. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernandinho, Fernando – Silva, Yaya Touré, Sterling – Agüero.

Kampen vises på Viasat Fotball med avspark 20:45.

Dommer er spanske Antonio Mateu Lahoz.

1 svar

  1. Per Arve Stenødegård sier:

    Spennende hvordan dette blir løst idag ja 🙂 Å ha god balanse blir nok the maine thing her. Og dette handler naturlig nok noe om hvordan Pellegrini komponerer laget , men mest handler dette om hvordan hver især løser arbeidsoppgavene sine med vilje og iver, og sammen som en unit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.