Før kampen: Chelsea FC – Manchester City

Norwich_City_v_Manchester_City___FA_Cup_Third_Round (1)Manuel Pellegrini har varslet at han vil hvile flere av spillerne sine når Manchester City reiser til London for å møte Chelsea i FA-cupens femte runde.

Manchester City har den siste tiden sviktet i viktige toppoppgjør og står med to strake tap mot henholdsvis Leicester City og Tottenham Hotspurs. De to nederlagene har ført de lyseblå ned til en foreløpig fjerdeplass i Premier League etter at 26 runder er spilt. Manuel Pellegrinis mannskap har likevel heng på teten og ligger bare seks poeng bak ledende Leicester. For å vinne serien er man imidlertid avhengig av å ha marginene på sin side, og det hadde mildt sagt ikke de lyseblå mot Tottenham forrige helg. Dommer Mark Clattenburg havnet i fokus da han på stillingen 0-0 valgte å blåse straffespark da Danny Rose traff Raheem Sterling i ryggen på kanten av sekstenmeteren. Fra ellevemetersmerket var Harry Kane bombesikker og Tottenham hadde fått en gavepakke. En av sesongens utropstegn for Manchester City har vært Kelechi Iheanacho og den unge nigerianeren viste også mot Spurs, etter at han kom inn fra benken, at han er noe helt spesielt. Da ballen ble spilt inn i feltet fra Gaël Clichy etter 74 minutter nølte ikke 19-åringen ett sekund, men hamret ballen opp i nettaket, og lagene var like langt. Målet til tross, så skulle det vise seg å bli Tottenhams store dag da Christian Eriksen ble flott spilt alene med Joe Hart av Erik Lamela og satte inn seiersmålet.

Manchester City går innholdsrike syv dager i møte. Først venter Chelsea i FA-cupen på søndag, før de lyseblå reiser til Ukraina i midtuken for å spille åttendedelsfinale mot Dynamo Kiev. Neste helg tar City nok en gang turen til London, men da for å spille ligacupfinale mot Liverpool på Wembley. På grunn av det tette kampprogrammet, og skadesituasjonen, har Manuel Pellegrini varslet at han vil gi flere unge spillere sjansen i FA-cupen. Om femterunden mot Chelsea er riktig arene å gi ungguttene sjansen på kan diskuteres, men om det blir tilfellet så er Manu Garcia en av spillerne som kan få muligheten. Den talentfulle midtbanespilleren fylte 18 år i januar, men spanjolen slår fast i et intervju med klubbens offisielle hjemmeside at han føler seg klar for oppgaven. «Det blir en unik mulighet for oss å vise at vi er kapable, og kan prestere på det høyeste nivået», forteller Garcia. «Mange vil kanskje si at Chelsea har en fordel hvis vi stiller med et ungt lag, men det betyr at vi har ingenting å tape. Samtidig så sender dette en krystallklar beskjed til spillerne på akademiet om at hvis du jobber hardt så vil muligheten komme».

En annen som kommer til å få muligheten mot Chelsea er Willy Caballero. Manchester Citys andrekeeper har stått de tidligere rundene og vil nå i femterunden forsøke å holde nullen på Stamford Bridge. Argentineren mener uansett at City alltid må reise til London med selvtillit. «Det betyr ikke noe hvem vi møter, vi vet hva det betyr å bære den lyseblå drakten. Vi må spille den fotballen vi vil spille, og vi reiser til Stamford Bridge for å vinne.

Manuel Pellegrini har flere ganger uttrykt skuffelse over at toppoppgjøret i Englands tradisjonsrike FA-cup ikke kunne spilles på lørdagen, og den 62 år gamle chileneren innrømmet foran et samlet pressekorps at kampprogrammet tvinger ham til å gjøre endringer til morgendagens storkamp. «Av en eller annen grunn så kunne vi ikke spille kampen på lørdag, men vi skal stille med det sterkeste laget vi kan». Skadelisten er fortsatt lang, og selv om både Wilfried Bony og Eliaqium Mangala er tilbake i trening så kommer kampen mot Chelsea i tidligste laget. «Vi har bare tretten spillere tilgjengelig, men i morgen vil de unge spillerne få sjansen og da må de gripe den». Som nevnt går Manchester City inn i en spennende uke, men Pellegrini nekter, som vanlig, å kalle noen av kampene for avgjørende. «Jeg vil ikke gå med på at den er avgjørende for vår sesong, men selvfølgelig er det en viktig uke. Vi kan vinne vår første tittel og ta et stort steg nærmere drømmen om Champions League, men vi tenker aldri på de fire troféene. Vi tar kamp for kamp».

Etter at Guus Hiddink tok over Chelsea har Londonlaget stort sett sluttet å tape. 2-1-nederlaget mot PSG i midtuken er unntaket, men med bortemålet til John Obi Mikel er utgangspunktet fortsatt overkommelig for Chelsea når lagene møttes til dyst på Stamford Bridge. Hiddinks skadeliste er ikke like lang som Pellegrini sin, men med skader på både John Terry og Kurt Zouma må nederlenderen trekke Branislav Ivanocic inn som midtstopper sammen med Gary Cahill.

Det blir mange endringer Manchester City, og blant annet så tyder mye på at Bersant Celina får sin første kamp fra start. Etter gode innhopp de siste kampene er tiden moden for spilleren med flere aldersbestemte landskamper for Norge å få prøve seg fra start. I tillegg kan både nevnte Manu Garcia og Kelechi Iheanacho få spille fra start. Andre som kan være aktuelle er Alex Garcia, Cameron Humphreys, Brandon Barker og Angelino. Bak på banen kan fort bli argentinsk overvekt med Caballero, Zabaleta, Otamendi og Demichelis. På skadelisten finner vi Sagna, Mangala, De Bruyne, Nasri og Bony. Vi tipper følgende lagoppstilling: Caballero – Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Fernando – Celina, Garcia, Sterling – Iheanacho.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 17:00.

Dommer er Andre Marriner.

15 svar

 1. Det er jo mange og hvile der, flere som ikke har noe der å gjøre. Synd att han ikke har finne ut det før. Setter inn Chilien på 3-0 over Hull. Du må jo være 30 år for å komme med på laget.

 2. Finn Harald Rode Olsen sier:

  «Manuel Pellegrinis mannskap har likevel heng på teten og ligger bare seks poeng bak ledende Leicester», Da har vel United like mye heng på 4 plassen med 6 poeng bak City. Føler meg overhodet ikke sikker på at City spiller CL i 2016/2017-sesongen, så svakt som de har spilt over lang tid. Imorgen blir det dessverre cup-exit mot Chelsea.

 3. Stig Yngve Helgesen sier:

  Har ingen god følelse jeg heller, men håper unggutta slår til!

 4. Jan Havnen sier:

  Mot Tottenham var det veldig enkelt å se hva som er problemet: Midtbanen henger ikke med på tempoet til de beste lagene. Vi blir løpende (yaya- joggende) etter…

 5. Jan Henning Andersen sier:

  Spennende kamp i dag, det ryktes at hele 7 EDS spillere er med ned til London. Vi får vente og se hvor mange Pellegrini tør å starte med. Jeg kunne personlig tenkt meg å se Humphreys i midtforsvaret samt Celina og Garci på flanke/midtbane.

 6. Jan Erik Hæhre sier:

  Det var ung lagoppstilling ja. Blir spennende dette.

 7. Brynjulv Eika sier:

  City velger å kaste vekk FA-cupen. Useriøst.

 8. Jan Henning Andersen sier:

  Det er rart å måtte si det, men de eldste e de verste, ungguttene imponerer, men demi, kolarov og Fernando e drittdårlige.

 9. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Helt enig Eika. Fullstendig useriøst og ødeleggende for FA-Cupen. City kan fort havne utenfor tre turneringer i løpet av en uke. Chelsea har City i kne i FA-cupen, Liverpool er etter siste tids prestasjoner favoritter i Liga-cupen, og med fleremåls- tap i Kiev så er City på tur ut av PL. Så da blir det å konsentrere om 4 plassen i PL. Det kan fort bli tøft nok det.

 10. Per Arve Stenødegård sier:

  City er nå tilbake på Svennis stadiet eller lenger bak. Sad but true. Eg tror den nye sjefen skal slite mye mer enn folk tror med å snu mentaliteten.

 11. Jan Henning Andersen sier:

  Forstår ikke hvorfor du er så negativ Per Arve. Når Pelle tar det valget han gjør i dag, så står han støtt, det var de rutinerte som sviktet i dag. Det bør bli siste kampen for demi og muligens også Kolarov og Fernando. Demi og Kolarov er hjelpeløse i samhandlingen.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Nå går min kritikk på lagsymetrien\symbiosen som er helt hjelpeløs under Pelle og har vært det hele tiden. Laget fungerer de gangene når enkeltspillere strammer seg opp, men har ingen ting som en spillerplangrunnmur å støtte seg på når enkeltspillere svikter. Som andre topplag har . Da faller nivået veldig . De beste laga har ikke nødvendigvis det høyeste toppnivået , men minst forskjell mellom toppnivå og en drittdag på jobben.
   Han bruker for lite stallen , unge spillere inkludert , ikke for mye . Det er ikke der min kritikk ligger , og med en topp manager med en god gameplan som gjernnomsyrer hele troppen, også ned på juniornivå som eg mener det skal gjøre , så kommer en ung spiller mye lettere inn , og vet hvordan han skal forholde seg\ vet hva han skal gjøre. Eller iallefall prøve å gjøre.

 12. Arne Persson sier:

  Regner med at gamlingen velger Caballero også neste helg! Kan bli like stygge tall.

 13. Per Arve Stenødegård sier:

  Eller for å si det på en annen måte. Det er enkelt å godta att motstanderen er så godt organisert att en har problem med å bryte de ned å skape noe fremover , men att en selv er elendig organisert og motstanderen får gratispoeng pga jævla slurv og totalt mangel på struktur er det ikke mulig å godta . Gang etter gang .
  Og det har ikke så mye med hva spillerne heter og hvor god de er individuelt sett som mange i de fleste fotballeire synest å mene når de bedømmer lag og lagdeler , men hvor smart hærførereren er i krigen og hans evner til å få soldatene til å hate å tape selv de minst prestisjefylte slag 🙂

 14. Anders Eriksen sier:

  Dette hadde vi ikke trengt å gjøre hvis Pelle hadde bare vært fornuftig nok til å rotere/spille kids i ligacup og (hvertfall) de innledende rundene i fa-cupen. Sier seg selv at vi får problemer med å spille 50+ kamper pr sesong med den gamle troppen der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.