Før kampen: Manchester City – Tottenham Hotspurs

vincent-kompany-manuel-pellegrini_14ppy2tx7b0snzprfyt4v1delToppkampene kommer tett, og etter forrige ukes hjemmetap for Leicester City er nesten kun seier godt nok for Manchester City når de møter Tottenham til dyst på søndag.

Etter at Robert Huth sendte Leicester i føringen nesten umiddelbart og sikret revene en drømmestart i forrige helgs oppgjør ble det en tung oppoverbakke for Pellegrinis mannskap. De lyseblå måtte fremover i banen og ga med det fra seg mye bakrom, noe som selvfølgelig var ideelt for Claudio Ranieris Leicester. Det ble både 0-2 og 0-3 før Citys eneste høydepunkt kom da Bersant Celina slo et praktfullt innlegg til Sergio Agüero som stanget ballen i det lengste hjørnet. Leicesters seier ga Jamie Vardy og lagkameratene hans en seks poengs luke ned til City som nå ligger på fjerdeplass før helgens runde.

Mye kan imidlertid skje denne søndagen fordi alle lagene på topp fire møtes innbyrdes. Før Manchester City tar imot Tottenham klokken 17:00 møtes nemlig Arsenal og Leicester i London. Med lang fartstid i Arsenal så er Bacary Sagna vant med å ha et spesielt forhold til Tottenham, og franskmannen er overbevist om at morgendagens kamp blir en tøff batalje, til tross for at han selv muligens må stå over med en væskeansamling i kneet. «Tottenham har spilt veldig bra i det siste og har den beste målforskjellen. De har greid å score mye mål samtidig som de er tette bakover det er imponerende. De må definitivt bli regnet som en tittelkandidat», slår høyrebacken fast overfor Manchester Citys offisielle hjemmeside. «Vi er klare for å slå tilbake etter det som var en stor skuffelse forrige helg. Vi greide ikke å levere når vi skulle, og uten poeng så greide vi heller ikke å komme tilbake på toppen. Vi må uansett fortsette med å være positive, fordi nå venter det en enda stor kamp for oss. Dette er definitivt det sterkeste laget jeg har vært en del av, og uansett hvem som starter på søndag så vil det et være et lag med et sterkt ønske om å vinne ligaen».

Manuel Pellegrini kunne komme med en gladnyhet for City-fansen på pressekonferansen, for etter to måneder på sidelinjen kan kaptein og hærfører Vincent Kompany være tilbake på banen. Til tross for at Nicolas Otamendi og Martin Demichelis tidvis har gjort det bra så ble det tydelig forrige helg at City-forsvaret fort blir utsatt for store problemer når de blir etterlat til seg selv mot kontringsdyktige lag som Leicester. Pellegrini slo også fast at det blir viktig å få den belgiske kapteinen tilbake i kampform så fort som mulig. «Jeg trenger ikke fortelle hvilke kvaliteter han har, Kompany er en av de beste spillerne i ligaen. Vi får se om han er tilbake i førsteelleveren til i morgen». På pressekonferansen var Citys chilenske manager klar på at Tottenham er en tittelutfordrer, men 62-åringen vil ikke gå med på at morgendagens kamp er avgjørende. «Det er selvfølgelig en veldig viktig kamp, men ikke avgjørende. Etter søndag har vi fortsatt 36 poeng å spille om. For oss som lag så er det viktig å komme tilbake på toppen av tabellen, tre lag er foran oss for øyeblikket og det må vi gjøre noe med. Det var et overraskende tap mot Leicester, men vi er i god form for øyeblikket og tar med oss det til kampen mot Spurs».

Tottenham har vært solide defensivt denne sesongen og har bare sluppet inn 19 mål på de første 25 kampene i Premier League. Den belgiske midtstopperduoen Jan Vertonghen og Toby Alderweireld har levert bunnsolid, men til morgendagens kamp i Manchester er førstnevnte ute med skade. Fire strake seiere gjør også Pochettinos mannskap til det mest formsterke laget i Premier League, og syv seiere på de siste ni kampene har ført til at Spurs i skrivende stund ligger på andreplass, fem poeng bak ledende Leicester. I tillegg til Jan Vertonghen har Tottenham Clinton N’jie ute med skade.

Kampene mellom Manchester City og Tottenham har en tendens til å bli målrike, men selv om de lyseblå står med fem strake hjemmeseiere mot London-laget, hvis vi regner alle turneringer, så ble de hvitkledde alt for sterke på White Hart Lane tidligere denne sesongen. Til tross for at De Bruyne ga City ledelsen så ble det en forferdelig andreomgang for Manuel Pellegrini som måtte se laget sitt slippe inn hele fire mål og tape 4-1.

Til tross for de gode nyheten om Kompanys friskmelding så har skadelisten fått et nytt tilskudd i Fabian Delph. Den engelske landslagsspilleren har slitt mye med skader i sin første sesong på Eastlands, og nå har midtbanespilleren pådratt seg en akillesskade som kan holde ham på sidelinjen i opptil seks uker. I tillegg til det så har Sagna fått en væskeansamling i kneet, som gjør at han også er tvilsom til morgendagens kamp. Fra før er Navas, De Bruyne, Mangala, Nasri og Bony ute med skade. Fernando og Fernandinho kan starte sentralt i morgen med Yaya Touré i en offensiv midtbanerolle. Det betyr Silva og Sterling på hver sin kant og Agüero på topp. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov – Fernandinho, Fernando – Silva, Yaya Touré, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark klokken 17:15.

Dommer er Mark Clattenburg.

2 svar

 1. Arne Persson sier:

  Gleder meg til sommeren!

 2. Arne Solheim sier:

  Forstår ikke bytte av «kola» og «Klysi»
  Jævla dårligt bytte av Pelle…
  Self var «kola» på etterskudd ved mål nr 2.

  Gleder meg til sommeren jeg og.
  Får ikke håpa «pep» har med en klausul om CL spill.
  Kan holde hardt dette…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.