Sviktet i toppoppgjøret

JS81975663Et tamt City sviktet i toppoppgjøret hjemme mot Leicester og tapte 1-3. Nå ligger overraskelseslaget, som før sesongen av mange var spådd nedrykk, seks poeng foran City på toppen av Premier League-tabellen i det 13 kamper gjenstår.

Manuel Pellegrini sitter på oppsigelse som City-manager, men skal styre skuta fram til sommeren når Pep Guardiola overtar roret. På tirsdag ledet han City i sin kamp nr. 100 i Premier League, dagen etter at han hadde annonsert at dette blir hans siste sesong i City. Spillerne responderte da på en glimrende måte, og kjempet seg til seier 1-0, etter en tøff batalje. I dag måtte den samme innsatsen være til stede om ligaleder Leicester skulle slås hjemme på Eastlands, men det var den dessverre ikke.

Pellegrini byttet ut begge backene fra kampen mot Sunderland – inn for Bacary Sagna og Gaël Clichy kom Pablo Zabaleta og Aleksandar Kolarov. På midtbanen og i angrepsleddet ble det også gjort to endringer. Pellegrini gikk over til bare å spille med én spiss igjen, altså gikk Kelechi Iheanacho ut, i tillegg til at Jesus Navas, som fikk en strekkskade i låret mot Sunderland, var ute. Inn kom Fabian Delph og Raheem Sterling.

To minutter av kampen var spilt da Leicester fikk frispark nesten nede ved Citys dødlinje. Ballen ble slått inn i feltet, og da Martin Demichelis lot Robert Huth få slippe foran seg skulle det stå 0-1, nesten før publikum hadde rukket å sette seg. Argentineren skulle dekke Huth, men da Huth rykket greide ikke Demichelis å henge med i svingene, og fra fem meter fikk Huth ballen i mål. Målet vil muligens bli stående som et selvmål av Demichelis, da det på reprisene kunne se ut som om ballen var sist innom han.

Mange var bekymret før dagens kamp med tanke på at City stilte med et temposvakt forsvar, noe som kunne være spesielt farlig i oppgjør med Leicesters Jamie Vardy, som har bøttet innpå med mål denne sesongen. Etter 11 minutter skulle Vardy springe forbi Martin Demichelis etter et langt framspill, men Joe Hart reddet og City greide også å få ryddet unna på returen.

Det var ikke mange sjanser City greide å produsere i løpet av kampen, men noe av det bedre de lyseblå greide å skape var da David Silva etter 14 minutter driblet seg fri inne i Leicester-boksen, og til slutt avsluttet, like utenfor den lengste stolpen. Ballen var såvidt innom et Leicester-bein på veien, men dommer Anthony Taylor, som ofte ikke fikk med seg de små berøringene, signaliserte utspill fra keeper.

Etter 22 minutter spilt var Leicester nære på å gå opp i 2-0, men Shinji Okazaki var akkurat for sent framme på innlegget fra Jamie Vardy. Like etter skulle City bli snytt for straffespark da Pablo Zabaleta ble felt på sekstenmeterstreken til Leicester. Reprisene viste helt tydelig at fellingen skjedde på streken, som tilhører straffesparkfeltet, og at det dermed skulle vært blåst straffespark. Dommer Taylor valgte imidlertid å trekke situasjonen utenfor, og heller bare gi et frispark.

Dermed sto 0-1 til pause i regnværet i Manchester, der City hadde ballen klart mest, men der det var bortelaget som ledet.

Åpningen på andre omgang skulle ikke bli noe bedre enn åpningen på den første. Bare to minutter var spilt av andre omgang da Leicester gikk opp i 2-0. Riyad Mahrez tråklet seg framover, lurte av Martin Demichelis med en overstegsfinte, og skjøt fra sekstenmeteren – forbi Joe Hart og i nettet. 2-0 til Leicester!

Det var likevel mye igjen å spille av kampen, og et comeback fra Citys side var fortsatt ikke umulig. Sju minutter ut i omgangen gjorde Manuel Pellegrini et dobbeltbytte. Ut gikk Yaya Touré og Fabian Delph, inn kom Fernando og Kelechi Iheanacho. Innbytter Fernando skulle minuttet etterpå nesten få nettsus etter en City-corner, der han fikk stå ganske alene og heade mot mål fra kort hold. En nydelig beinparade av Kasper Schmeichel forhindret imidlertid scoring.

Og i stedet for 1-2 skulle det bli 0-3. 59 minutter var spilt da Leicester fikk en corner de ikke skulle fått, i og med at ballen var sist innom Okazaki. Dommer Taylor lot imidlertid tvilen gå i Leicesters favør, og på corneren raget Robert Huth høyest. Headingen gikk i motsatt kryss, utagbart for Joe Hart. Det er imidlertid mulig å stille spørsmål om Martin Demichelis burde hatt frispark, da Huth klatret på Demichelis og holdt ham nede for å komme opp og heade.

På stillingen 0-3 virket det som City mer eller mindre hadde gitt opp, og få minutter etter det tredje målet skulle igjen Demichelis fra fraløpt av Jamie Vardy etter et langt framspill. Nok en gang måtte Joe Hart komme ut og gjøre seg stor da Vardy var alene med sin lagkamerat på det engelske landslaget.

13 minutter før slutt var det duket for Premier League-debut for norske Bersant Celina, som riktignok har spilt for City i to FA-cup-kamper tidligere. Celina kom inn for en svak David Silva, og skulle også markere seg tre minutter før ordinær tid var ute med et glimrende slått innlegg fra kant til Sergio Agüero, som headet inn 1-3.

Like etter skulle faktisk Agüero få sjansen til å gjøre 2-3 også, da han snappet opp et tilbakespill fra Danny Simpson. Dessverre for Citys del havnet Agüero så skrått på mål at han ikke greide å få ballen mellom stengene.

Dermed endte oppgjøret med tap 1-3, noe som altså gjør at Leicester stikker fra City i Premier League-toppen. Med 13 kamper igjen å spille er City seks poeng bak Leicester, som skal møte Arsenal i neste kamp. For Citys del venter Tottenham hjemme på Eastlands søndag om åtte dager.

7 svar

 1. Tull å gi City cornere. Bortkastet tid. Hvorfor ikke trene mer på slike dødballer? Hvor mange cornere fikk City i denne kampen?

 2. Jan Henning Andersen sier:

  Det ble som fryktet, avslørt på tempo både sentralt midt samt Demi og Kolarov. Leicester viste at direkte fotball er langt mer effektivt enn posession.

 3. John Akse sier:

  Lar sjelden resultater påvirke humøret men den innsatsen flere av city spillerne viser i dag er til å grine blod av:-( takk for at dere har ødelagt denne helgen. Er så lett å slå dette laget at det er flaut, trenger bare litt innsats og så er jobben gjort. hadde de hatt lønn i forhold til prestasjon og innsats hadde flere av spillerne fått regning i dag…:-(

 4. Nå burde Pelle skjønne at det var en tabbe å bytte Nastatic med Demichelis! Nastatic hadde fart, styrke og god spille forståelse, som kunne sikret oss poeng i dag.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Men likevel så føler eg at det er bare småe struturelle grep som skal til foran stopperne på banen for å få hele den defensive strukturen i mye bedre balanse , noe vi også har vist er mulig tidligere. Slipper du inn første målet mot ett type lag så er du mest sannsynlig fucka.
   Og en kan jo videre trekke tråden videre til Ranieri som alle ser har stramma opp sin defensive struktur med småe grep , og det med fuckins Huth som sjef 🙂
   Forøvrig er det smått artig at VGdebatt har utestengt meg igjen fordi eg svarte småtrollene i unitedsekjonen som får provosere carte blance uten att noe skjer.
   Godt mulig dette er vanlig kutyme i Oslo , men der eg bor hadde eg da ligget slept with one eye open and one ear to the grown.

 5. Anders Eriksen sier:

  Sørgelige greier, dessverre helt som forventet. Heldigvis 8 dager til neste kamp.

 6. Arve Olsen sier:

  Vi har mye skader og alternativene er begrenset men i dag må både feil laguttak og mangel på energi og innsats ta skylden for nok en frustrerende forestilling. Temposvakt lag og naivitet fra Pelle feller oss igjen. Til tross for at han virker som en meget sympatisk mann er jeg glad for det kommende bytte av sjef. Vi er kanskje blitt litt kravstore, men ser ut til at mange av stjernene er på nedadgående og muligens er det en del utskifting som nå kommer. Men vi er fremdeles med på alle fronter, det er tross alt ingen selvfølge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.