Før kampen: Sunderland – Manchester City

gael-clichy-joe-hart-southampton-620Etter en begivenhetsrik start på uken venter Sunderland på Stadium of Light for Manchester City når det spilles komplett Premier League-runde tirsdag kveld.

Mandag kom nyheten en hel fotballverden har ventet på. 1. juli gir Manuel Pellegrini roret over til Pep Guardiola som dermed skal styre City-skuta i tre år fremover. Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at de øverstkommanderende i Manchester har ønsket Guardiola til klubben i lang tid, og når spanjolen selv offentliggjorde at han ikke kom til å fortsette i Bayern München etter inneværende sesong har spekulasjonene økt i styrke. Pellegrini har på mang en pressekonferanse blitt konfrontert med ryktene, og den siste tiden har heller ikke Citys chilenske manager lagt skjul på at Guardiola ville vært en tilgang for laget. Den første februar ble det altså bekreftet, noe som sikkert også føltes godt for Pellegrini som dermed kan fokusere på å gjøre det best mulig på alle fire fronter de kommende månedene.

Nå er det Premier League som gjelder, og Manchester City ligger fortsatt tre poeng bak Leicester som venter til helgen. Først skal det imidlertid spilles kamp mot Sunderland som kjemper med nebb og klør for å holde liv i drømmen om fortsatt eksistens i Premier League neste sesong. Selv om Stadium of Light lenge var en marerittarena for de lyseblå så har City vunnet de fire siste kampene mot The Black Cats og scoret minst tre mål i alle de kampene. Likevel vil nok mange City-supportere huske tilbake med gru til Sunderlands fire strake 1-0 seiere på Stadium of Light, og det er faktisk kun Stoke som Sunderland har slått flere ganger (6) på eget gress enn de lyseblå (5).

Vi har oppdatert kalenderen og fastslår at det har blitt februar, noe som betyr at det er duket for et tett kampprogram med både femte runde i FA-cupen, åttendedelsfinale i Champions League, Premier League og ligacupfinale på tapeten. Som det eneste laget i England som fortsett er med på alle fire fronter øyner nå Gaël Clichy muligheten til å være med på en fantastisk sesong for Manchester City. «Fotball er ikke enkelt, men med den rette innstillingen kan vi gjøre en veldig god sesong», kunne den franske venstrebacken fortelle til Manchester Evening News. «Det begynner virkelig å dra seg til, og jeg håper vi kan spille på samme måte som vi har gjort i de siste kampene. Vi har vært bunnsolide defensivt, og det tror jeg kommer til å bli veldig viktig også fremover. Hvis vi greier å holde tett bakover så har vi alltid spillere som kan gjøre det lille ekstra offensivt, så det handler om å gjøre det enkelt. I slutten av mai kan vi forhåpentligvis se oss tilbake og fastslå at vi har gjort en veldig god sesong».

Kelechi Iheanacho ble helgens store spiller med sitt enestående hat-trick mot Aston Villa og unggutten ble mandag belønnet med en plass i Champions League-troppen. Nigerianeren var ikke en del av den Citytroppen som ble registrert til høstens mesterligaspill, men stortalentet kan nå få muligheten til å vise seg frem i utslagsrundene. Iheanacho tar plassen til Samir Nasri, som til tross for at prognosene sier at han vil bli skadefri før Kevin De Bruyne, dermed ikke vil få muligheten til å spille mer Champions League for City denne sesongen. Manuel Pellegrini fortalte i dag at det selvfølgelig ikke var en lett avgjørelse, men at Nasri forstod det. «Det er aldri lett å fortelle en spiller at han er utelatt, men Samir skjønner at han etter opptreningsfasen også vil bruke lang tid på å spille seg i form. Vi trengte en angrepsspiller til og Kelechi er i god form for øyeblikket». Citys 62 år gamle manager fortsatte med å understreke viktigheten av at det kommer spillere opp fra eget akademi, men at han også er avhengig av at spillerne er gode nok. «Det er viktig at spillerne griper muligheten når de får sjansen til å vise at de er gode fotballspillere. Det er viktig for alle i klubben, som har investert så mye penger i treningsfasiliteter, at det kommer opp spillere fra akademiet, men vi må hele tiden tenke på å ha et konkurransedyktig lag. Det kommer i første rekke».

I tillegg til den sedvanlige skadelisten står også Fabian Delph over morgendagens oppgjør mot Sunderland. Den hardtarbeidende midtbanespilleren fikk seg et spark i leggen mot sin tidligere klubb i FA-cupen, men Pellegrini fortalte på pressekonferansen at utelatelsen av Delph kun er et hensyn med tanke på det tette kampprogrammet. «Jeg vil ikke ta den risikoen, det er en ny kamp på lørdag. Kolarov er tilbake i troppen, ellers så er Kompany, Mangala, Nasri, De Bruyne og Bony ute. Jeg vet ikke hvorfor det tar så lang tid med Bony. Han forsøkte å trene for fullt, men fikk et tilbakeslag».

Sunderland har hatt en lengre pause enn Manchester City og har ikke spilt kamp siden 23. januar. Den gangen ble det uavgjort, 1-1, hjemme mot Bournemouth. Sam Allardyces’ mannskap ligger for øyeblikket nest sist, fire poeng bak Norwich på trygg grunn. De røde- og hvitstripede har likevel greid å hente seg litt inn etter en stygg periode med fem strake tap, og står med to seiere, én uavgjort og ett tap på de fire siste. Imidlertid så må The Black Cats forbedre seg i det defensive arbeidet hvis de skal ha noe håp om å overleve i Premier League. 46 innslupne mål på 23 kamper gir to baklengsmål i snitt per kamp. Det er flest baklengsmål i ligaen, og på tirsdag venter Englands mestscorende lag. Da lagene møttes på Stadium of Light i ligacupen tidligere denne sesongen ledet City 4-0 før det var spilt 40 minutter. Til morgendagens kamp har Sam Allardyce høyrebacken Adam Matthews ute med skade, i tillegg til at kampen kan komme i tidligste laget for Younes Kaboul og Jan Kirchhoff. Wahbi Khazri kan få sin debut etter han har kommet inn portene på Wearside etter overgangen fra Bordeaux før helgen.

Skadelisten til Manchester City er allerede nevnt. Det kan likevel bli endringer på det laget som sikret avansement i FA-cupen. Bacary Sagna kan bli skjøvet ut på høyreback til tross for at franskmannen gjorde en god figur som midtstopper. Inn på laget kommer nok da Martin Demichelis. Sentralt kan det bli Fernandinho og Yaya Touré. Pellegrini kan ha vanskelig for å vrake Iheanacho etter nigerianerens enestående prestasjon i helgen, og spørsmålet blir om han velger å spille med to foran eller starte med Agüero på benken. Vi tipper følgende lag: Hart –  Sagna, Otamendi, Demichelis, Clichy – Silva, Fernandinho, Yaya Touré, Sterling – Agüero, Iheanacho.

Kampen vises på TV2 Sumo med avspark 20:45.

Dommer er Stuart Attwell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.