Offisielt: Pep Guardiola overtar som City-manager

Manchester City offentliggjorde i dag i en pressemelding at ryktene som har versert det siste året nå blir en realitet – Pep Guardiola blir ny manager for City!

«Manchester City kan bekrefte at klubben i løpet av de siste ukene har sluttforhandlet og ferdiggjort kontraktforhandlingene med Pep Guardiola om å bli hovedtrener for City fra 2016/17-sesongen og videre» skriver klubben i pressemeldingen. «Kontrakten varer i tre år,» fortsetter klubben, og legger til at det allerede var kontakt mellom partene i 2012, altså mens Roberto Mancini fortsatt var manager for City.

«Av respekt for Manuel Pellegrini og spillerne, ønsker klubben å gjøre denne beslutningen offentlig for å stanse den unødvendige byrden det vil være med videre spekulasjoner.»

«Manuel, som støtter avgjørelsen om å gjøre dette offentlig nå, er fullt ut fokusert på å nå målene for denne sesongen og vil fortsatt ha størst mulig respekt og dedikasjon fra alle som er involvert i å lede klubben.»

Manuel Pellegrini startet sin karriere som City-manager ved å vinne både Premier League og ligacupen i sin første sesong i klubben. Så langt i år har han ledet laget til ligacupfinale, er fortsatt med i både FA-cupen og Champions League, og kjemper helt i toppen i Premier League. Dette er altså likevel ikke nok til at klubben ønsker å la ham få fortsette som City-manager.

Det er likevel ingen sure miner å spore hos Pellegrini, som på verdig vis godtar beslutningen om å avsette ham som City-manager. «Før jeg gir meg vil jeg gjerne fortelle at jeg har snakket med klubben og vil avslutte kontrakten min på den originale sluttdatoen. Jeg forlenget med ett år (før årets sesong – red. anm), men med en klausul om at enten klubben eller jeg kan velge å ikke benytte denne. Dermed vil jeg avslutte her på den originale datoen, som er 30. juni. Klubben har ikke gjort noe som helst bak ryggen min. Jeg har visst dette i en måned nå, men jeg syns ikke det er bra at det verserer så mange rykter og spekulasjoner, så jeg velger å forteller både spillerne og pressen i dag. Jeg gjorde det også kjent for klubben for to uker siden at jeg aktet å gjøre dette offentlig».

Pellegrini har altså fem måneder igjen av sin kontrakt med City, og ønsker naturligvis å avslutte sitt tre år lange engasjement i klubben med å vinne ett eller flere troféer. Etter det overtar Pep Guardiola, som har vært manager for Bayern München like lenge som Pellegrini har vært manager for City. I desember ble det gjort kjent at Guardiola gir seg som manager for Bayern München til sommeren, og etter det skjøt ryktene virkelig fart om at han kom til å overta som manager for Manchester City etter denne sesongen. Han vil da bli gjenforent med Txiki Begiristain og Ferran Sorriano, som også hadde ledende stillinger i perioden Pep Guardiola var manager for Barcelona.

12 svar

 1. Synes dette er dumt, Pellegrini har gjort sitt beste og fått trofeer , og hentet unge og gode spillere til klubben. Det samme skjedde med Mancini, vi kan ikke bare sparke trenere annehver sesong fordi de ikke holder helt nivå en sesong. Hvis Guardiola ikke vinner BPL første året, får han også fyken da?

  • Pelle får ikke fyken – de har en felles forståelse.. Dette utvikler klubben videre.. En kanon nyhet som er kjempebra..

  • Synes fortsatt han kunne fått et par år til, han kom jo i 2014. Hadde ikke spillet fungert bedre, eller om vi hadde fått mer trofeer hadde jeg forstått det.

  • Pelle er jo feig og bruker de gode trygge gamle istedenfor å sette innpå en junior, han har brukt nacho litt ja, men han kunne fått så sinnsykt mye mer spilletid spør du meg. Og det er ikke bare han? Hvorfor ikke bruke noen juniorer istedenfor demicheiles for eksempel..? Pelle har gjort mye bra for klubben ja for all del men han har ikke turt å satse ungt og city har jo bygget det sykeste ungdomsakademiet også skal ikke ungutter få sjangsen?

  • Enig der Mattis, håper bare Pep er flinkere med å bruke yngre spillere, er redd det blir noen milliarder på stjernespillere igjen.

  • Olav Kvalem sier:

   Nei, jeg tror ikke det er dumt. Pep er Europas beste trener. Hele overgangen virker harmonisk, med gamle lagkameraten og samarbeidspartneren Txiki etc. Pellegrini har visst om dette lenge, og er ikke forbannet. Jeg har hatt enorm sans for Pellegrini sin ukyniske vinn med mange-mål instilling, men det har jo vært frustrerende for oss alle hvor lett det har vært for tildels halvgode motstandere å profitere på denne åpne spillestilen. Til og med Wenger har jo insett at man må tilpasse seg litt til motstanderne. Pep har samme innstilling, men så uendelig mange flere strenger han vil spille på, så dette gleder jeg meg fryktelig til!

   Nå tror jeg City kommer til å bli et av Europas top-4 lag, og det blir en ny opplevelse for oss City-fans. Den reisen gleder jeg meg til.

   Da håper jeg bare at vi alle kan få hedret Pellegrini noe avsindig for å ha gitt oss en så fin opplevelse i disse årene! Mannen er en knupp! 🙂
   Jeg ville vært kvalm og valgt meg noe annet å følge hvis jeg hadde vært United eller Chelsea-supporter de siste årene – selv når de vant kamper. City supportere er frustrert når kamper tapes, men vi slipper å være frustrert fordi vi spiller kjipt eller kynisk. Det er en enorm forskjell, og Pellegrini skal ha all mulig ære for det. Fyrverkeri og en masse hurra til ham!

   Olav Kvalem
   City-fan siden 1965

 2. Dette har Pelle vist hele tiden Jacob. Har ingenting med resultat å gjøre.

 3. Pelle har annonsert sin avgang i lang tid, og har selv vært med å rekruttere Guardiola.

 4. Ove K. Kjølstad sier:

  This Charming Man!!
  Mye om Pep i media. Alt for lite ingeniøren. Han burde ha vært hyllet stort i dag. (Han kom inn som «reserve»/»stand in» for Pep for tre år siden og han har nok visst hele tiden at han kun er «reserve»…….Men det er bedre å være «reserve» i City i 3 år enn å være sjefen i en mindre klubb. Han har jo fått med seg noen polkaler som han helt sikkert ikke ikke hadde fått andre steder.)
  Man lurer jo litt på hvor ingeniøren hopper neste gang, men legger merke til at han avviste Chile jobb og alle spekulasjonene om han i Chelsea forsvant like fort som de kom. Lurer på om han alt har en ny jobb klar? Direktør i City? Manager i en søster klubb, for eksempel en ny klubb i Kina? City ambassadør? Eller kunstferie i et år?…..For han er ikke så orginal at han blir assisten til Pep?

 5. Arne Persson sier:

  Dette var ikke uventet og helt på sin plass. Pellegrini, med sitt hyggelige og vennlige vesen var helt riktig da han kom. Spillerne senket skuldrene og potensialet ble forløst. Pellegrini har derimot ikke evnet å ta laget videre. Blant annet fordi han ikke har fått tak i spillere på øverste hylle (unntatt kanskje De Bruyne. Pellegrinis arroganse i forhold til taktikk er også et stort problem. Sist, men ikke minst, mener jeg at han i alt for liten grad har satset på unge spillere.
  Bare spent på om spillerne er voksne nok til å stå bak Pellegrini resten av sesongen!

 6. Stig Yngve Helgesen sier:

  Et helt riktig og nødvendig valg for at City skal komme videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.