Offisielt: Pep Guardiola overtar som City-manager

Manchester City offentliggjorde i dag i en pressemelding at ryktene som har versert det siste året nå blir en realitet – Pep Guardiola blir ny manager for City!

«Manchester City kan bekrefte at klubben i løpet av de siste ukene har sluttforhandlet og ferdiggjort kontraktforhandlingene med Pep Guardiola om å bli hovedtrener for City fra 2016/17-sesongen og videre» skriver klubben i pressemeldingen. «Kontrakten varer i tre år,» fortsetter klubben, og legger til at det allerede var kontakt mellom partene i 2012, altså mens Roberto Mancini fortsatt var manager for City.

«Av respekt for Manuel Pellegrini og spillerne, ønsker klubben å gjøre denne beslutningen offentlig for å stanse den unødvendige byrden det vil være med videre spekulasjoner.»

«Manuel, som støtter avgjørelsen om å gjøre dette offentlig nå, er fullt ut fokusert på å nå målene for denne sesongen og vil fortsatt ha størst mulig respekt og dedikasjon fra alle som er involvert i å lede klubben.»

Manuel Pellegrini startet sin karriere som City-manager ved å vinne både Premier League og ligacupen i sin første sesong i klubben. Så langt i år har han ledet laget til ligacupfinale, er fortsatt med i både FA-cupen og Champions League, og kjemper helt i toppen i Premier League. Dette er altså likevel ikke nok til at klubben ønsker å la ham få fortsette som City-manager.

Det er likevel ingen sure miner å spore hos Pellegrini, som på verdig vis godtar beslutningen om å avsette ham som City-manager. «Før jeg gir meg vil jeg gjerne fortelle at jeg har snakket med klubben og vil avslutte kontrakten min på den originale sluttdatoen. Jeg forlenget med ett år (før årets sesong – red. anm), men med en klausul om at enten klubben eller jeg kan velge å ikke benytte denne. Dermed vil jeg avslutte her på den originale datoen, som er 30. juni. Klubben har ikke gjort noe som helst bak ryggen min. Jeg har visst dette i en måned nå, men jeg syns ikke det er bra at det verserer så mange rykter og spekulasjoner, så jeg velger å forteller både spillerne og pressen i dag. Jeg gjorde det også kjent for klubben for to uker siden at jeg aktet å gjøre dette offentlig».

Pellegrini har altså fem måneder igjen av sin kontrakt med City, og ønsker naturligvis å avslutte sitt tre år lange engasjement i klubben med å vinne ett eller flere troféer. Etter det overtar Pep Guardiola, som har vært manager for Bayern München like lenge som Pellegrini har vært manager for City. I desember ble det gjort kjent at Guardiola gir seg som manager for Bayern München til sommeren, og etter det skjøt ryktene virkelig fart om at han kom til å overta som manager for Manchester City etter denne sesongen. Han vil da bli gjenforent med Txiki Begiristain og Ferran Sorriano, som også hadde ledende stillinger i perioden Pep Guardiola var manager for Barcelona.

12 svar

 1. Ove K. Kjølstad sier:

  This Charming Man!!
  Mye om Pep i media. Alt for lite ingeniøren. Han burde ha vært hyllet stort i dag. (Han kom inn som «reserve»/»stand in» for Pep for tre år siden og han har nok visst hele tiden at han kun er «reserve»…….Men det er bedre å være «reserve» i City i 3 år enn å være sjefen i en mindre klubb. Han har jo fått med seg noen polkaler som han helt sikkert ikke ikke hadde fått andre steder.)
  Man lurer jo litt på hvor ingeniøren hopper neste gang, men legger merke til at han avviste Chile jobb og alle spekulasjonene om han i Chelsea forsvant like fort som de kom. Lurer på om han alt har en ny jobb klar? Direktør i City? Manager i en søster klubb, for eksempel en ny klubb i Kina? City ambassadør? Eller kunstferie i et år?…..For han er ikke så orginal at han blir assisten til Pep?

 2. Arne Persson sier:

  Dette var ikke uventet og helt på sin plass. Pellegrini, med sitt hyggelige og vennlige vesen var helt riktig da han kom. Spillerne senket skuldrene og potensialet ble forløst. Pellegrini har derimot ikke evnet å ta laget videre. Blant annet fordi han ikke har fått tak i spillere på øverste hylle (unntatt kanskje De Bruyne. Pellegrinis arroganse i forhold til taktikk er også et stort problem. Sist, men ikke minst, mener jeg at han i alt for liten grad har satset på unge spillere.
  Bare spent på om spillerne er voksne nok til å stå bak Pellegrini resten av sesongen!

 3. Stig Yngve Helgesen sier:

  Et helt riktig og nødvendig valg for at City skal komme videre!

Legg igjen en kommentar