Før kampen: Aston Villa – Manchester City

fernandinho jump celebratManchester City fortsetter å kjempe på alle fire fronter, og det er FA-cupen som gjelder når Manuel Pellegrinis mannskap reiser til Birmingham for å møte Aston Villa i den fjerde runden.

Til tross for at finaledrømmen fikk seg en real kalddusj da Ross Barkley fikk både tid og rom til å banke inn 1-0 bak Willy Caballero, så beholdt Manchester City roen og greide til slutt å sikre seg både 3-1 seier og avansement til ligacupfinalen på bekostning av Everton. En stor del av æren skal Kevin De Bruyne ha etter at han leverte en strålende prestasjon med både scoring og målgivende etter sitt innhopp. Uheldigvis fikk belgieren seg også en vridning i kneregionen og måtte bæres av banen på båre. Rapportene sa først at den offensive midtbanespilleren ville være ute i om lag seks uker, men 24-åringen selv meldte på Twitter at omfanget heller tilsier nærmere ti uker på sidelinjen. Skaden kan fort vise seg å bli en kjepp i det titteljagende hjulet for Manchester City, som da altså ikke kan benytte seg av De Bruyne i den finalen han sendte de lyseblå til onsdag kveld.

En annen som gjorde en god figur mot Everton var Fernandinho som nå er tilbake for fullt etter sin skade. Den utrettelige midtbanespilleren kunne fortelle til klubbens offisielle nettside at det betyr mye for klubben å komme til Wembley. «Å spille på Wembley er alltid spesielt. Vi forsøker å tilnærme oss alle turneringer på samme måte, men FA-cupen betyr mye for spillerne og for klubben. Det er viktig at vi vinner troféer og reisen fortsetter mot Aston Villa på lørdag». Fernandinho, som har vært en av sesongens aller beste spillere for Manchester City, håper at laget greier å opprettholde den konsentrasjonen som sendte de til ligacupfinalen tidligere i uken til tross for at kampene nå kommer tett. «Vi har hatt to dager på å forberede oss til denne kampen, men manageren vil velge et lag og vi skal gjøre vårt beste for å avansere til den neste runden. Jeg håper vi kan vise samme engasjement og konsentrasjon som vi viste mot Everton. Det er den beste måten å spille på i utslagsrunder».

Det er alltid overgangsspekulasjoner rundt en klubb som Manchester City, og ryktene ble ikke færre da Kevin De Bruyne skadet seg. Med tanke på at de lyseblå fra før har Samir Nasri ute med en langtidsskade har flere ment at City kunne trengt en ekstra midtbanespiller. Real Madrids Isco er en av de spillerne som har blitt nevnt som en type Manuel Pellegrini kunne tenkt seg til Manchester. Pellegrini var manageren som fikk den 23 år gamle teknikeren til å blomstre i Málaga, og med manglende spilletid for Real Madrid i den spanske hovedstaden har flere spekulert i at de to kunne gjenforenes på Eastlands. På dagens pressekonferanse kunne imidlertid Citys 62 år gamle manager dementere alle rykter og slå fast at City ikke ser seg nødt til å handle på bakgrunn av De Bruynes kneskade. «Det er ikke vår intensjon å hente noen spillere i januar. Vi har tidvis måttet spille uten hverken Sergio Agüero eller David Silva og nå er det Kevin som er skadet. Vi må kunne bruke hele troppen hvis vi skal være et konkurransedyktig lag. Vi mister en viktig spiller i De Bruyne, men vi må fortsette med å være optimister og gi ansvar til hele troppen». På spørsmål om lørdagens FA-cupkamp kunne Pellegrini advare mot å ta lett på Aston Villa, selv om The Villans sliter enormt i Premier League. «Vi møter det samme laget som vi møtte i november. Den gangen ble det uavgjort, og det vil helt sikkert bli jevnt i morgen også. Det er en vanskelig kamp».

Til tross for at Aston Villa nå har spilt tre kamper uten tap i Premier League så er det fortsatt ti poeng opp til trygg plass for Birmingham-laget. 13 poeng på 23 kamper er ikke all verden for The Villans som bare har funnet veien til nettet 18 ganger på de kampene. Hjemmeseieren mot Crystal Palace tidligere denne måneden var lagets første seier på Villa Park i Premier League denne sesongen, og stort bedre har det heller ikke gått på bortebane. Uansett så kan FA-cupen være et etterlengtet avbrekk for Remi Gardes mannskap.  I den forrige runden spilte Aston Villa uavgjort mot Wycombe Wanderers på Adams Park, men trakk det lengste strået i omkampen på Villa Park. Det hele endte 2-0 til hjemmelaget etter at forsvarsspilleren Ciaran Clark sendte laget i ledelsen og Idrissa Gueye satte inn sluttresultatet. Alan Hutton og Carlos Sanchez er ute med skade, men angrepsspilleren Gabriel Agbonlahor kan være tilbake for Aston Villa.

For Manchester City kan det bli en del rotasjoner, men diverse skader begrenser også hvor mye Pellegrini kan skifte på spillerne. Fernando kan få en plass sentralt i banen, samtidig som Yaya Touré muligens fortsetter i den offensive midtbanerollen. Sagna kan ta plassen på høyreback tilbake fra Pablo Zabaleta, samtidig som både Kelechi Iheanacho og Jesús Navas kan få spilletid. Vi tipper følgende lag: Caballero – Sagna, Otamendi, Demichelis, Clichy – Fernandinho, Fernando – Silva, Yaya Touré, Sterling – Agüero.

Kampen vises ikke på TV2 Sport. Avspark er klokken 16:00.

Dommer er Michael Jones.

6 svar

  1. Tv2 viser 3 FA-cupkamper kl 16, men ikke Villa-City. Det er komplett idiotisk

  2. Anders Eriksen sier:

    Liker laget, selv om det ikke stinker mål. Betryggende å se at Kun og Silva hviles, en langvarig skade på en av dem ville betydd drepen på sesongen. Kunne gjerne tenkt meg å se Celina og/eller Barker på også ila kampen.

  3. John Cato Thorkildsen sier:

    Bra lag dette, mye fart på kantene og spillere som jobber hjemover på midten. Savner en kreativ spiller bak Ivar Natsaas, men satser på at Delfinen har dagen

  4. Anders Eriksen sier:

    Noen som har en stream? Pleier å bruke firstrow, men ser dårlig ut der..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.