De Bruyne ute i ti uker

JS81318552Kevin De Bruyne kan bli ute av spill så lenge som ti uker, etter at han i gårsdagens seier over Everton i semifinalen i ligacupen pådro seg en leggbåndskade i kneet og ankelen.

Det var mot slutten av kampen mot Everton i går, da City spilte seg fram til finalen i ligacupen, at Kevin De Bruyne skadet seg stygt da han falt etter en duell med bortelagets Ramiro Funes Mori. De Bruyne hadde da allerede rukket å både score og assistere Sergio Agüero med et nydelig slått innlegg som argentineren headet videre i mål, selv om han bare kom inn som innbytter i det 66. minutt. De Bruynes spilte altså en meget sentral rolle i at City greide å ta seg til Wembley, men prisen skulle vise seg å bli svært dyr å betale. Mens spillet fortsatte lå De Bruyne lenge og skrek ut i store smerter, mens Everton-keeper Joel Robles prøvde å dra ham opp på beina igjen. Sistnevnte har i ettertid beklaget dette. De Bruyne måtte først få høyrebeinet spjelket, før han ble båret av banen på båre.

En trodde opprinnelig at De Bruyne kom til å bli ute i seks uker, men belgieren bekrefter nå i kveld selv på Twitter etter å ha blitt undersøkt av spesialister at han blir ute så lenge som ti uker. Det vil si at hele februar og mars går fløyten for belgieren, og at han ikke er tilbake før i midten av april. Han går dermed glipp av en rekke viktige oppgjør, både i Premier League, FA-cup og Champions League. Og han går ikke minst glipp av finalen han selv var med å sende City til – i ligacupen på Wembley.

«Jeg skal jobbe hardt for å komme tilbake og jeg håper å være på banen igjen så snart som mulig,» skriver De Bruyne på Twitter. «Takk for all støtten jeg har fått,» avslutter han.

På skadefronten er det også blitt meldt av manager Manuel Pellegrini at kaptein Vincent Kompany kan være tilbake i trening om et par ukers tid, og tilbake i kamp om tre uker. Samir Nasri, som har vært ute av spill siden i oktober, har satt seg som mål å være klar for spill igjen i slutten av mars.

4 svar

  1. Synes vi trenger en erstatter.

  2. Lurer på hva Atkinson og Funes Mori har på gang..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.