Før kampen: Manchester City – Everton FC

Willy+Caballero+Ross+Barkley+Everton+v+Manchester+LHV0ede368hlDet er duket for den andre semifinalen i ligacupen når Manchester City og Everton gjør opp om hvem som får møte Liverpool på Wembley i februar.

To ganger slo Manchester City tilbake etter å ha havnet under mot West Ham i helgens Premier League-kamp i London. Sergio Agüero ble igjen kampens store spiller med sine to scoringer og argentineren sikret dermed de lyseblå et poeng som fort kan vise seg å bli veldig viktig i tetkampen. Arsenal tapte hjemme på Emirates mot Chelsea, og Manuel Pellegrinis mannskap passerte dermed The Gunners på bedre målforskjell. Leicester vant hele 3-0 hjemme mot Stoke og har dermed en luke på tre poeng ned til Manchester City etter at 23 runder av årets Premier League er spilt.

Nå er det imidlertid ligacupen som gjelder. De lyseblå tapte den første semifinalen mot Everton på Goodison Park med 2-1, men utgangspunktet er ikke håpløst før onsdagens retur i Manchester. Verdt å merke seg er likevel den litt særegne bortemålsregelen som gjelder i Capital One Cup. Hvis Manchester City leder kampen med ett mål etter 90 spilte minutter blir det ekstraomganger uavhengig av resultat. Bortemålsfordelen blir ikke avgjørende før eventuelle ekstraomganger. Det betyr at hvis de lyseblå leder 1-0 etter ordinær tid så blir det ekstraomganger, men etter 120 minutter så vil Manchester City være videre med samme resultatet ettersom Jesús Navas sikret et bortemål i Liverpool.

Hvis det scenarioet skal bli realitet er Manchester City avhengig å holde blant annet Evertons stjernespiss Romelu Lukaku i tøylene. Det innebærer blant annet at Willy Caballero må være på sitt beste, og Citys andremålvakt kunne før onsdagens kamp fortelle at han tror at laget hans må være på tå hev for å sikre avansement til ligacupfinalen. «Everton har bare tapt én av sine elleve bortekamper i Premier League og er godt organiserte. De har mange gode enkeltspillere og det kommer til å bli veldig tøft, men noe annet kan vi heller ikke forvente i en semifinale». Caballero spiller sin niende kamp for sesongen hvis han blir foretrukket i mål, og den argentinske burvokteren ønsker å bidra til at City-fansen kan bestille seg en tur til London. «Vi er bare ett mål bak, og vi føler oss klare. Vi må vinne denne kampen fra første spark på ballen, og med fansen bak oss så kan vi snu utgangspunktet fra den første kampen.».

Onsdagens ligacupsemifinale sparker i gang det som kan bli en hektisk tilværelse for Manchester City og kulminere i ti kamper frem til den 27. februar (hvis det blir omkamp i FA-cupen). Det betyr at Manuel Pellegrini vil måtte benytte seg av hele den stallen han har til rådighet, og Citys chilenske manager innrømmer at det vil bli endringer på laget allerede i morgen. «Willy Caballero vil stå i mål de neste to kampene. Jeg stoler på ham og vet at både han og Joe Hart har utviklet seg ved å jobbe sammen». Andre spillere som kan komme inn på laget er Pablo Zabaleta, Raheem Sterling, Fernandinho og Kelechi Iheanacho. Pellegrini kunne fortelle på pressekonferansen før onsdagens møte med Roberto Martinez’ mannskap at han selvfølgelig lengtet til Wembley, og at det vil bli spesielt å møte Everton for tredje gang på én måned. «Vi kjenner hverandre godt nå. Vi har akkurat sett kampen deres mot Swansea og vet hvilke spillere som står frem hos Everton. Det viktigste for oss er å forsøke å komme til Wembley. Hvis vi ikke greier det så er det ikke på grunn av bortekampen, fordi vi går alltid for mer enn 1-0 på hjemmebane».

Evertons foreløpige tolvteplass i Premier League er ikke den standarden The Toffees vanligvis har levert de siste sesongene, og ligacupen kan være et etterlengtet avbrekk for Liverpool-laget. I helgen ble Swansea for sterke på Goodison Park og stakk av med seieren etter at Andre Ayew først skaffet straffe som ordnet 1-0 før han selv satte inn 2-1, noe som også ble sluttresultatet. Til tross for en skuffende tolvteplass så er Evertons bortestatistikk imponerende, og det er bare Tottenham og Leicester som fortsatt står med kun ett tap på fremmed gress denne sesongen. Da lagene møttes på Eastlands i Premier League for to uker siden ble det 0-0 i en kamp hvor begge lag hadde sine sjanser til å avgjøre. I morgen må imidlertid Manchester City få hull på byllen hvis de ønsker å nå ligacupfinalen på Wembley. Mot Swansea ble både midtbaneterrieren Muham Besic og vingen Kevin Mirallas skadet og er ikke tilgjengelige til onsdagens kamp i Manchester.

Hvilke endringer Pellegrini foretar seg er ikke lett å si, men Kelechi Iheanacho kan bli foretrukket på topp sammen med Sergio Agüero. Nigerianeren har vist prov på god form i de siste innhoppene og har en tendens til å være involvert i scoringer. Caballero kommer inn i målet og på høyrebacken kan Pablo Zabaleta få starte. Fernandinho og Yaya Touré kan starte kampen sentralt i en slags 4-4-2. Vi tipper følgende lag: Caballero – Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Clichy – De Bruyne, Fernandinho, Yaya Touré, Silva – Agüero, Iheanacho.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 20:45.

Dommer er Martin Atkinson.

1 svar

 1. Dette sto i VG idag:

  City trygler fansen om å komme på kamp
  Manchester City tar imot Everton til returoppgjør i semifinalen i ligacupen i kveld. Vertene ligger under 1-2 fra den første kampen, og de må altså vinne for å ta seg til Wembley. Likevel har de ikke klart å selge ut billettene. Nå tar klubben grep.

  Ifølge The Mirror har Manchester City kjøpt annonseplass i lokalavisen Manchester Evening News for å få folk til å møte opp, og i tillegg har klubben publisert en video på sin egen hjemmeside. Der maner Sergio Agüero fansen til å komme på kamp.
  – For det første, stadionet må være fullt, og vi trenger at fansen er med oss slik at Everton føler presset, sier superstjernen i videoen.
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂Det sier jo seg selv hvem som er lillebror i Manchester👍👊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.