Før kampen: West Ham United – Manchester City

Nicolas+Otamendi+Manchester+City+v+West+Ham+muLIKATUJcwlFernandinho er tilbake fra skade og med i troppen når Manchester City reiser til London for å møte West Ham som bare har tapt to av de siste ti i Premier League.

Manchester City opprettholdt sin gode statistikk mot Crystal Palace forrige helg da de beseiret The Eagles med hele 4-0 hjemme på Eastlands. Sergio Agüero fikk også vist at han endelig er tilbake i storslag. Den målfarlige argentineren scoret to, hadde to målgivende pasninger og var kampens store spiller mot Alan Pardews mannskap. Med tanke på at både Arsenal og Leicester spilte uavgjort så er det nå bare ett poeng som skiller de lyseblå fra tabellteten, og jakten på toppen begynner lørdag kveld på Upton Park.

Oppgjøret i London blir selvfølgelig langt fra enkelt. Ikke bare vant West Ham da lagene møttes i Manchester tidligere denne sesongen, men Manchester City har heller ikke vunnet to strake kamper i Premier League siden oktober da Newcastle og Bournemouth ble beseiret. I skadefraværet til Eliaquim Mangala og Vincent Kompany har City stilt med en helargentinsk stopperduo bestående av Nicolas Otamendi og Martin Demichelis den siste tiden. De to søramerikanerne har bidratt til at de lyseblå har holdt nullen i to strake kamper, og nå ønsker Otamendi at han og lagkameratene kan ta sin andre strake seier når West Ham venter på lørdag. «Kampen mot West Ham kommer til å bli veldig viktig for oss fordi vi er i tetstriden og må påbegynne en seiersrekke». Otamendi har tidvis gjort sine saker veldig bra i sin første sesong i England og den kompromissløse midtstopperen ønsker nå revansje etter at han debuterte i Premier League med tap mot nettopp The Hammers. «Det er viktig å vinne på Upton Park og det er det vi skal kjempe for på lørdag. Det kommer ikke til å bli enkelt fordi West Ham er et veldig godt lag, og har mange spillere i form. Likevel så er det ofte slike tette kamper som definerer mestere».

Hvis Manchester City skal ha en sjanse til å ta igjen lagene på topp, og holde unna i kampen om et nytt seriemesterskap, er de avhengige av at Sergio Agüero holder seg skadefri og fortsetter den gode formen han har vist i det siste. Selv om den komplette angrepsspilleren tidvis har vært skadeplaget håper nå 27-åringen at han har lagt det verste bak seg. «Akkurat nå føler jeg meg frisk og fin. Den forrige skaden jeg pådro meg var unødvendig, og kunne vært unngått. Jeg kunne gått av banen, men det er vanskelig når man spiller for landet sitt. Vi trengte en seier og jeg sa til meg selv at «jeg må spille»». Agüero som ikke bare scorer mål selv, men også er flink til å skape sjanser for andre innrømmer nå at han har blitt flinkere til å lytte til kroppen. «Det viktigste nå er å bli fullstendig kampklar. Premier League er så utfordrende at det ikke er mulig å spille på 80 prosent. Jeg har forsøkt det tidligere, og det er da jeg har blitt skadet».

Slaven Bilic og West Ham ligger i skrivende stund på sjetteplass i Premier League og The Hammers har spilt åtte strake hjemmekamper uten tap (fire seiere og fire uavgjorte). Forrige helg ble det tap mot Newcastle på St. James Park, men før det hadde ikke London-laget tapt siden november. Dimitri Payet var en av sesongens åpenbaringer i England før han pådro seg en skade. Franskmannen som kom fra Marseille før denne sesongen er nå tilbake på laget og er en spiller å se opp for i morgen. Det var nettopp Payet som hadde den målgivende pasningen da Victor Moses sendte The Hammers i føringen i møtet mellom lagene tidligere denne sesongen som endte med 2-1-tap for Manchester City. Til lørdagens dyst har Slaven Bilic angrepsspillerne Diafra Sakho og Andy Carroll ute med skade i tillegg til Manuel Lanzini.

Fernandinho er tilbake fra skade, og blir med i troppen som reiser til London. Flere medier har spekulert i om også Eliaquim Mangala er spilleklar igjen, men Manuel Pellegrini fortalte på pressekonferansen at den franske midtstopperen fortsatt er utilgjengelig. «Fernandinho har jobbet som normalt med laget den siste tiden. Mangala, Bony, Kompany, Nasri og Kolarov er ute med skade».

Til tross for at Manchester Citys brasilianske landslagsspiller er friskmeldt så fortsetter nok Pellegrini med Delph og Yaya Touré sentralt. Spørsmålet er om chileneren velger å gå videre med 4-4-2 i det som er en vanskelig bortekamp. Et annet alternativ er å dytte Yaya Touré opp i banene for å få inn enda mer løpskraft i Fernandinho ved siden av Delph. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Demichelis, Clichy – Yaya Touré, Delph – De Bruyne, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30.

Dommer er Craig Pawson.

5 svar

 1. Arne Persson sier:

  At spillere som Toure, Silva og De Bruyne kan spille så svakt og fortsatt være på banen er bare helt utrolig. Nok en gang demonstrerer Pellegrine sin totalt mangel på fotballkunnskap. Jeg venter og venter og venter på at han forsvinner!

 2. Arve Olsen sier:

  Tror Pellegrini tenker mer på neste kamp enn den som pågår, og at Yaya er på banen ennå er for meg ikke til å forstå!

 3. Arne Persson sier:

  Og selvfølgelig setter han inn Fernando! Utrolig smart!

 4. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Synes slett ikke Yaya Toure var den verste i dag. Han ryddet opp ved flere anledninger i siste halvdel av kampen. KDB tar i hverfall ikke noe ansvar bakover på banen. Silva slo jo flere feilpasninger enn noen andre i dag. Han var rett og slett elendig. Sterling mangler jo totalt basisferdighetene (kan ikke motta en ball, kan ikke takle og har generelt liten spilleforståelse).
  City skal være glad med en topp 4 plassering i år, og det skal holde hardt.

 5. Anders Eriksen sier:

  Yayas opptredener bør begrenses til impact sub-roller, med Delph og Fernandinho fra start all the way. Hadde Pelle turt det, kunne sultne og energiske Iheanacho startet kamper som dette. Bør vel også se oss om etter en ny Silva snart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.