Før kampen: Manchester City – Crystal Palace

Martin+Demichelis+Manchester+City+v+Crystal+9G_0rFZF8HmlPå lørdag reiser Alan Pardews Crystal Palace til Manchester og tålmodighet kan bli et nøkkelord når Manchester City møter ligaens gjerrigste bortelag på Eastlands.

Manuel Pellegrinis mannskap fikk aldri hull på byllen mot Everton, og begge lag gikk målløse av den regntunge og kalde gressmatten i Manchester. Til tross for sjanser begge veier fikk ikke tilskuerne på Eastlands høre nettsus i midtuken. Mange trodde nok også de skulle få høre Roger East blåse i fløyten da John Stones felte Raheem Sterling inne i sekstenmeteren på overtid, men ikke en gang den lyden fikk tilskuerne høre fordi dommeren pekte bare på femmeteren og signaliserte for utspill til Tim Howard.

Nå er det Crystal Palace som kommer til Manchester. London-laget har, til tross for tapet mot akterutseilte Aston Villa sist, gjort en god sesong. The Eagles ligger i skrivende stund på åttendeplass i Premier League, og det er spesielt på fremmed gress at Pardews gutter har vært poengsankere. Over halvparten av poengene som Crystal Palace har tatt denne sesongen har kommet på bortebane hvor laget fra Selhurst Park står med fem seiere, to uavgjorte og tre tap på ti kamper.

Manchester City er fortsatt med i alle fire turneringer, og er dermed avhengig av at flest mulig av deres spillere holder seg skadefrie i den kommende perioden hvor kampene kommer tett. Fabian Delph var lenge ute med skade, men den engelske landslagsspilleren som ble hentet fra Aston Villa i sommer, ønsker nå å komme ordentlig i gang for sin nye klubb. «Jeg hadde en forferdelig start her i Manchester. Det er ikke optimalt å komme til en ny klubb og bli skadet med en gang». Tiden på sidelinjen fikk imidlertid Delph til å bli godt kjent med tilhengerne, og den entusiastiske midtbanespilleren kunne fortelle til Manchester Evening News at han setter enormt pris på støtten. «Supporterne har vært utrolige med meg, og jeg forsøker å gi noe tilbake ved å gi 100% når jeg enten starter eller kommer inn fra benken. Jeg er engelsk og jeg vet hva fansen her ønsker å se. De vil se total dedikasjon til klubben og spillere som spiller med hjertet utenpå drakten. Jeg er en fotball-fan selv, og det å gå på gresset med en halvhjertet innstilling vil aldri fungere for meg».

I skadefraværet til Vincent Kompany og Eliaquim Mangala har Martin Demichelis fått mye spilletid, og dermed utgjort en helargentinsk stopperduo med Nicolas Otamendi. 35-åringen har, som resten av laget, svingt litt i prestasjonene, men midtstopperens rutine kommer godt med til tider. Ikke minst har argentineren vunnet mange titler i Tyskland med Bayern München, og nå øyner midtstopperen en mulighet til å ta en ny tittel med Manchester City. «Vi må fortsette med å kjempe helt til siste slutt, fordi vi har mange kamper til å ta igjen de tre poengene, men vi trenger en seier ganske raskt». Demichelis var med på å holde nullen mot Everton sist, men innrømmer at utligningsmålet til Joe Allen på Anfield i kampen mellom Liverpool og Arsenal føltes nesten like godt. «Det var viktig at Arsenal ikke vant, og at vi bare er tre poeng bak toppen. De har en tøff kamp på Britannia mot Stoke på søndag og det er en sjanse for oss til å legge press på Arsenal hvis vi vinner i morgen. Hvis vi spiller på samme måte som i andreomgangen mot Everton så tror jeg vi vil vinne mange kamper denne våren».

Til tross for at Crystal Palace har vært et godt bortelag så har ikke Alan Pardews mannskap bøttet inn mål denne sesongen. Bare fire lag scorer mindre mål enn london-laget, som nå også har spilt fire strake kamper uten seier i Premier League. I tillegg til at Crystal Palace sliter med å score generelt så har de et ekstra problem med å få ballen i mål bak Joe Hart. I fire av de siste fem oppgjørene mot City har The Eagles gått målløse av banen, men spissen Connor Wickham, som Palace hentet før sesongen har derimot en tendens til å score mot City. For ham har det blitt tre mål på tre kamper. Til morgendagens oppgjør er uromomentet Yannick Bolasie og Dwight Gayle ute med skade.

Da lagene møttes tidligere denne sesongen ble Kelechi Iheanacho den store helten da han scoret vinnermålet like før slutt. Nigerianeren scoret også nylig mot Norwich i FA-cupen, og med tanke på at Sergio Agüero fortsatt ikke har scoret mot Crystal Palace kan det være en gylden anledning for Iheanacho å vise seg frem igjen. Den talentfulle angrepsspilleren kom også på scoringslistene da lagene møttes i ligacupen. Da vant Manchester City 5-1 etter scoringer av Bony, De Bruyne, Iheanacho, Yaya Touré og Manu Garcia. Seks strake hjemmeseiere mot Palace i Premier League gjør også at City har statistikken på sin side før morgendagens oppgjør.

Det er ingen nyheter på skadefronten for Manchester City, noe som betyr Demichelis og Otamendi antageligvis vil fortsette å utgjøre stopperduo. Fernando og Yaya Touré kan fortsette sentralt hvis ikke Fabian Delph kommer inn. David Silva kan komme inn for Jesús Navas. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Demichelis, Kolarov – Yaya Touré, Fernando – De Bruyne, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 16:00.

Dommer Jonathan Moss.

2 svar

  1. Stig Yngve Helgesen sier:

    Håper på en god kamp av City idag, med full innsats, gode prestasjoner og mål!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.