Før kampen: Manchester City – Everton FC

JS70569302 (1)For andre uke på rad venter et midtukeoppgjør mot Everton for Manchester City. Denne gangen til dyst i Premier League.

Manuel Pellegrini valgte å starte i en 4-4-2-formasjon mot Norwich i helgens tredjerundekamp i FA-cupen. Det ble umiddelbar suksess for chileneren som kunne se at spissene han tok ut noterte seg for hver sin scoring. Først satte Sergio Agüero inn et helt enestående mål da han ba hele Norwichforsvaret opp til argentinsk tango og tuppet ballen i mål bak John Ruddy etter endt danseleksjon. Etter halvtimen spilt var det stortalentet Kelechi Iheanacho sin tur, og igjen var Agüero delaktig i målet. Argentineren fikk et oppspill og sendte ballen videre til sin nigerianske angrepspartner som fra sekstenmeteren plasserte ballen flott i det lengste hjørnet. Det meste skulle handle om de lyseblå den lørdagsettermiddagen på Carrow Road og et kvarter før slutt satte Kevin De Bruyne inn den definitive spikeren i kisten da han la på til 3-0. Seieren betyr at Manchester City er klare for fjerde runde hvor motstanderen blir enten Aston Villa eller Wycombe.

Nå er det Premier League det skal handle om hvor Manuel Pellegrinis mannskap ligger på tredjeplass, ett poeng bak Leicester og tre poeng bak Arsenal, før denne ukens to runder. Manchester City har nå, etter en del kamper på fremmed gress, to strake hjemmekamper. Først venter Everton onsdag kveld før Crystal Palace tar turen til Manchester fra London på lørdag. En spiller som kan bli avgjørende i de oppgjørene er Raheem Sterling som før de to hjemmekampene nå mener at han og lagkameratene må bruke muligheten til å skape dominans på Eastlands. «Det er viktig å være vanskelige å slå på hjemmebane», kunne den engelske landslagsspilleren fortelle i et intervju før matchen mot Everton. «Det er jevnt i toppen og kampene kommer tett, men vi kan ikke tenke på hva de andre lagene gjør. Det eneste vi kan fokusere på er vår egen prestasjon. Etter en god del bortekamper så blir det godt å spille foran hjemmefansen igjen».

At Manchester City har fått en skade på Fernandinho kan fort bli skjebnesvangert. Brasilianeren har vært en av Citys aller beste spillere denne sesongen og har levert jevnt over gode prestasjoner for de lyseblå. Den utrettelige midtbanespilleren ble beskrevet som skadet av Manuel Pellegrini på pressekonferansen og hverken han, Bony, Mangala, Kompany eller Nasri er tilgjengelig til morgendagens kamp. David Silva er friskmeldt etter å ha stått over mot Norwich, men vil ifølge Citys 62 år gamle manager bare spille én av kampene. «Silva er skadefri, men det kan være risikabelt å la ham spille begge kampene. Evertonkampen kommer for tidlig for Bony, Mangala og Fernandinho, men jeg håper å ha de tilbake snart. For Kompany og Nasri er det lenger».

Da lagene møttes i forrige uke stakk Everton av med seieren, men et bortemål av Jesús Navas gjør at kampen fortsatt er helt åpen før den siste og avgjørende semifinalen. På onsdag så møtes lagene til en vel så viktig kamp i Premier League hvor Manchester City kan legge press både Arsenal og Leicester som møter henholdsvis Liverpool og Tottenham i sine oppgjør. Til tross for at The Toffees trakk det lengste strået på Goodison Park i den første ligacupsemifinalen så har Manchester City et statistisk overtak på Liverpool-laget i nyere tid. I Manchester har de lyseblå vunnet fire av de siste fem (én uavgjortkamp), og står med to strake på Eastlands. Forrige sesong ble det 1-0 etter at Yaya Touré scoret kampens eneste mål i det 24. minuttet, og ivorianeren kan fort bli viktig på onsdag også. På åtte kamper mot Everton i Premier League har Manchester Citys visekaptein scoret tre mål og hatt tre målgivende pasninger.

Everton har vært gode på bortebane denne sesongen, og de blåkledde har bare tapt én av ni bortekamper. Før forrige ukes semifinale nevnte vi hvordan Roberto Martinez’ mannskap har hatt en tendens til å være involvert i ganske målrike kamper på Goodison, men på bortebane er det nesten stikk motsatt. Kun Crystal Palace, som City møter i Manchester til helgen, slipper inn færre mål på tur enn hva Everton gjør. Ni baklengs på ni bortekamper høres unektelig bedre ut enn 20 på elleve for Tim Howard og lagkameratene hans. I helgen sikret også Everton seg en plass i FA-cupens fjerde runde ved å slå Dagenham & Redbrige 2-0 på hjemmebane. Til onsdagens oppgjør kan midtstopperbauta Phil Jagielka komme inn på laget etter å ha vært ute med skade siden oktober. På høyreback har Martinez tre (!) spillere ute med skade (Coleman, Hibbert og Browning) noe som kan bety at venstrebacken Galloway må bytte side for anledningen.

Med både Mangala og Kompany ute betyr det at Demichelis og Otamendi fort kan danne midtstopperduo igjen, spesielt med tanke på at de også bidro til at Willy Caballero holdt nullen mot Norwich. Samtidig så hadde Demichelis store problemer mot Everton på Goodison og Bacary Sagna kan være et alternativ som midtstopper. Pellegrini fortsetter nok ikke med 4-4-2, men hvem som tar plassen ved siden av Yaya Touré gjenstår å se, vi holder en knapp på Fabian Delph og tipper dermed følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Demichelis, Kolarov – Yaya Touré, Delph – De Bruyne, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 20:45.

Dommer er Roger East.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *