Før kampen: Norwich City – Manchester City

Jesus+Navas+Manchester+City+v+Norwich+City+Due7u6MjUbnlManchester City går fra én cupkamp til en annen når FA-cupen sparkes i gang mot Norwich på Carrow Road.

Everton stakk av med seieren i det første oppgjøret av ligacupens semifinale i midtuken. 2-1 ble sluttresultatet på Goodison Park, noe som betyr at kampen er helt åpen før oppgjøret i Manchester. Siden bortemålsregelen, i ligacupen, ikke iverksettes før ekstraomgangene betyr det at Manchester City med en eventuell 1-0-seier først vil gå seirende ut etter at det er spilt 120 minutter. Jesús Navas fikk heller ikke denne gangen tillitt fra start, men den lynhurtige spanjolen gjorde nok en gang en god figur etter at han kom inn fra benken. Etter et hjørnespark imot startet de lyseblå på en mønsterkontring som Navas satte kronen på verket på etter en flott pasning fra Sergio Agüero. Det målet gjør at City så absolutt er med i kampen om å møte enten Stoke eller Liverpool på Wembley i februar.

Nå er det en ny cupturnering som gjelder og det er den tradisjonsrike FA-cupen som står for tur når Manchester City reiser til Carrow Road for å møte formlaget Norwich som har vunnet tre av sine siste fire kamper. Da kan Jesús Navas få sjansen fra start etter at han scoret sitt første mål på 15 (!) måneder mot Everton i ligacupen. Til tross for en stadig benketilværelse så valgte spanjolen å takke sin manager Manuel Pellegrini for at det endelig løsnet for ham foran mål. «Jeg prøver alltid å skape sjanser, men denne sesongen har det vært litt stang-ut på målfronten. Manuel har hjulpet meg og etter denne scoringer er jeg veldig takknemlig overfor ham. Forhåpentligvis kan scoringen også gi meg mer selvtillit». Den 30 år gamle spanjolen er kjent for å nesten alltid greie å komme til innlegg, selv om avleveringene ofte er av varierende kvalitet. Alene med keeper har Navas også vært litt ubesluttsom denne sesongen, men den hurtige kantspilleren påstår at tanken på missede målsjanser ikke påvirker ham under spillets gang. «Hver eneste kamp lever sitt eget liv, og fokuset ligger i nuet, ikke på hva som har skjedd tidligere. Heldigvis så scoret jeg mot Everton og det vil, som nevnt, gi selvtilliten min et løft».

Mangala måtte ut med skade i midtuken og det betyr at Manuel Pellegrini bare har Otamendi og Demichelis som midtstopperalternativer før lørdagens oppgjør mot Norwich. Et alternativ kan være å trekke inn Bacary Sagna som stopper, noe Citys chilenske manager også påpekte på pressekonferansen før kampen. «Bacary har spilt midtstopper tidligere og trives i den posisjonen. Det er viktig at vi har flere alternativer, og nå er også Zabaleta spilleklar». Om Sagna starter er mer usikkert, men Martin Demichelis imponerte ingen da han kom inn i pausen på Goodison Park. Den 35 år gamle argentineren ble ved flere anledninger rundlurt av Everton-spillerne og opphevet også offsiden da Romelu Lukaku scoret vinnermålet. Til tross for at Bony, Mangala og Kompany er ute med skade i tillegg til langtidsskadede Samir Nasri så ville ikke Pellegrini på pressekonferansen gå med på at stallen trenger å forsterkes i dette overgangsvinduet. «For øyeblikket kommer vi til å fortsette med den stallen vi har. Jeg stoler på spillerne mine, og til tross for skadeproblemene så har vi greid oss godt de første fire månedene. Mitt håp for fremtiden er at vi får tilbake flere spillere fra skade».

Norwich har vært gode hjemme på Carrow Road den siste tiden. De gule og grønne har ikke tapt på hjemmebane siden oktober og står med tre seiere og to uavgjorte på de fem siste hjemme. To strake seiere uten å slippe inn mål er også et godt tegn, og forrige helg ble Alexander Tettey den store helten da han ble matchvinner kvarteret før full tid mot Southampton i 1-0-seieren. Manchester City har tidvis slitt på bortebane denne sesongen og det kan fort bli en tøff batalje mot kanarifuglene. Alex Neill har sikret seg Matt Jarvis på permanent basis i tillegg til Ivo Pinto fra Dinamo Zagreb. Imidlertid så vil hverken Jarvis eller Pinto være klare til lørdagens oppgjør mot Manchester City.

Da lagene møttes på Eastlands tidligere denne sesongen sendte Otamendi City i ledelsen med sin første scoring i lyseblå trøye. En tabbe av Joe Hart syv minutter før full tid gjorde at Cameron Jerome hadde en enkel jobbe med å sette inn utligningen. Mer kaos ble det da City fikk straffespark etter en snodig situasjon hvor Ruddy rotet det til i Norwich-buret og Russell Martin forhindret scoring med armen. Straffesparket satte Yaya Touré sikkert i mål og alle tre poengene ble dermed igjen i Manchester.

På pressekonferansen før kampen fortalte Pellegrini at Willy Caballero fortsetter i mål. Pablo Zabaleta kan starte på høyrebacken i og med at Sagna vurderes som midtstopperalternativ. Hvis Fernandinho trenger hvile kan Fernando eller Delph være et alternativ sentralt. Jesús Navas kan skyve Raheem Sterling ut av laget. Demichelis tar mest sannsynlig Mangalas plass og utgjør dermed en helargentinsk stopperduo med Nicolas Otamendi. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – Navas, Silva, De Bruyne – Agüero.

Kampen vises ikke på TV2 Sumo.

Dommer er Michael Dean.

7 svar

 1. Blir spennende å se om Martin Demichelis spiller i kveld. I så tilfelle er det en mulighet for at godt voksne menn i andre fb foraer drar seg i håret (dersom de har hår…) og bruker mindre pene ord og uttrykk for å si hva de mener om argentineren. La meg si det slik: Martin gjør jobben sin så godt han kan. Ikke hans feil at han får spilletid. Skal vi se om han kan få en kamp uten å bli skyllebøtta og bli kalt ufine ting? Er det rart ungdommene våre mobber når de ser hva noen av foreldrene får seg til å skrive på sosiale medier…?

 2. Stemmer det virkelig at TV2 prioriterer Eastleigh-Bolton og to andre matcher fremfor Norwich – City? Det er ikke annet enn skandale

  • Tommy Kvarsvik sier:

   Det er dessverre ingen TV-kanaler i verden som viser kampen, da den ikke blir produsert for direkteoverføring. TV2 har med andre ord ikke hatt mulighet til å velge den.

 3. Merkelig at den ikke blir produsert for direkteoverføring da.

 4. Jan Havnen sier:

  Det må være lov å påpeke at vi har midtstoppere som ikke holder mål i premiere leage.
  Vi bør ikke være så avhengige av Kompany som vi tilsynelatende (?) er.

  Kompany – veldig god når han er i form selv om han har en tendens til å ta for store sjanser. For skadeutsatt.
  Otamendi – Ok pr i dag. Stort potensiale, tror han vil bli veldig god.
  Mangala – Oser usikkerhet og slikt sprer seg i laget. Er redd han aldri vil takle tempoet i prem leage. I forhold til prisen er han et av våre dårligste kjøp noensine ?
  Demichelis – Er vel ikke meningen at han skal være noe mer enn et 4. valg ?
  Gjør sitt beste, men det holder ikke nå.
  Talenter fra akademiene – ???????????????????????????????????????

  • Alle må ha muligheten til å ytre seg når de mener at midtstoppere eller andre på laget ikke holder mål. Jeg mener at det bør være en grense for hvordan man uttaler seg. Jeg begynner så smått å bli lei av hvordan Martin Demichelis blir skildret og karakterisert i ulike fora. Per dags dato er han den beste midtstopperen City har (utenom Otamendi). Han spiller sågar mot Norwich i dag…Dersom City vil ha Kompany raskere tilbake må noen fly over Snåsamannen eller en healer som kan berøre beina til Belgieren slik at han er klar til neste helg.

 5. Backfireren blir usikker/alene pga.midtbanen er helt fraværende i defensiv jobbing . Fernandinho eneste som tar ansvar defensivt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.