Før kampen: Everton FC – Manchester City

2015-635565801321654687-165Den første semifinalen i ligacupen mellom Everton og Manchester City spilles på Goodison Park hvor de lyseblå har tatt én av sine få borteseiere denne sesongen.

Manchester Citys resultater, og delvis prestasjoner, på fremmed gress har ikke vært veldig imponerende denne sesongen. Mot Watford på Vicarage Road i helgen var det ikke mye som tydet på at Manuel Pellegrinis mannskap skulle forbedre seg særlig da Kolarov flikket et hjørnespark videre i eget nett tidlig i den andre omgangen. Kampens siste ti minutter fikk imidlertid mange til å glemme den svake førsteomgangen. City viste god innstilling da de ikke bare utlignet til 1-1 ved en fantastisk avslutning av Yaya Touré, men også tok alle tre poengene da Sergio Agüero raget høyt og lenge på et innlegg fra Bacary Sagna og stanget ballen bak en utspilt Heurelho Gomes i Watford-buret. Borteseieren var en opptur. Jubelscenene med de tilreisende fra Manchester var flotte, og de lyseblå ligger nå bare ett poeng bak Leicester og tre poeng bak ledende Arsenal i Premier League.

Nå er det derimot to strake cupkamper som gjelder. På onsdag er det semifinale i ligacupen før Carrow Road og Norwich venter i FA-cupens tredje runde på lørdag. Med så tette kamper innrømmer Manuel Pellegrini at det er nødvendig med rotasjon, og at han er glad for at skadelisten nå bare består av Samir Nasri, Vincent Kompany og Wilfried Bony. «Vi spiller mange kamper, men heldigvis har vi størstedelen av troppen skadefri og kan gjøre en vurdering på hvilke spillere som skal starte». Manchester Citys chilenske manager har ofte måttet tåle en del kritikk når resultatene uteblir fordi han ikke ønsker å gjøre noen taktiske endringer. Fordelen er at City forsøker å spille på samme måte også når det roteres på laget. «Vi kommer ikke til å endre på vår spillestil fordi vi møter Everton», kunne Pellegrini fortelle. «Vi kommer til å gå ut offensivt, skape sjanser og forsøke å score så mange mål vi kan. Everton spiller offensiv fotball og det kommer til å bli mye rom, men alle kamper er ulike. Det er ikke sikkert det er mulig å vinne alle turneringene vi deltar i, men vi må ha mentaliteten og ønsket om å gjøre det. Det innebærer også en tro på at vi kan ta fire troféer».

Fernandinho spilte en ny god kamp mot Watford og er Pellegrinis mest betrodde spiller denne sesongen. Brasilianeren dekker enorme rom i løpet av en fotballkamp, og påstår selv at det tette kampprogrammet passer ham perfekt. «Kroppen min fungerer best når jeg får spille hele tiden, så når jeg jobber mer så føler jeg meg bedre». På spørsmål om han føler behov for hvile, svarte den brasilianske landslagsspilleren at det kan vente. «Jeg kan hvile på slutten av sesongen og tilbringe tid med familien. Det er da jeg skal lade batteriene. Nå ønsker jeg bare å spille mest mulig og hjelpe lagkameratene mine. Jeg har en tendens til å bli litt frustrert hvis jeg blir tatt av banen».

Det har vært en målrik sesong for Everton så langt. Bare Manchester City og Leicester har scoret flere enn the Toffees, men samtidig er det ingen som er i nærheten av å slippe inn så mange mål på hjemmebane som laget fra Liverpool. På Goodison Park slipper Roberto Martinez’ mannskap inn nesten to mål i snitt, men med 36 mål på 20 kamper totalt så er det ofte full fart når Everton er i aksjon. For å komme seg til semifinalen i ligacupen har Everton slått Barnsley på straffer før Reading ble slått på Madejski i september. Mot Norwich i oktober gikk Everton igjen videre etter straffesparkkonkurranse før semifinaleplassen ble sikret da Middlesbrough ble slått 2-0 den 1. desember. Til onsdagens kamp er midtbanespillerne James McCarthy og Steven Pienaar ute med skade i tillegg til forsvarsspillerne Bryan Oviedo og Tony Hibbert.

Manchester City og Everton har allerede møttes på Goodison Park denne sesongen, og da stakk de lyseblå av med alle tre poengene etter at Aleksandar Kolarov og Samir Nasri scoret hvert sitt mål i den andre omgangen.

Med Wilfried Bony ute med skade er det nok duket for Kelechi Iheanacho på benken for Manchester City. Enten De Bruyne eller Raheem Sterling kan få hvile for å gi plass til Jesus Navas som hadde et godt innhopp sist. Sentralt kan Fabian Delph få spilletid, og Pablo Zabaleta kan få sin første kamp etter skaden. Willy Caballero har stått alle ligacupkampene denne sesongen og starter nok også på onsdag. Vi tipper følgende lag: Caballero – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 21:00.

Dommer er Robert Madley.

4 svar

 1. Yngve Deila sier:

  Må si jeg er litt nervøs med Willy som keeper, men la oss håpe at han gjør en god match i kveld.

 2. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Sterling må benkes i kveld.

 3. Brynjulv Eika sier:

  Heilt utruleg for ein klubb med Citys status og ambisjonar å stille med Demichelis som stoppar. Vi har 10talls millonar pund i offensive kraft på benken og stiller med ein stoppar på banen som er way past it.

 4. Arve Olsen sier:

  Utrolig at Demichelis brukes. Mulig Mangala var skadet men nær sagt hvem som helst på benken bør på før Demi. Hvorfor Delph taes av i hver kamp skjønner jeg heller ikke, han viser i alle fall innsats og engasjement noe jeg absolutt savner fra flere av de andre. Stort pluss også til De Bruyne, han ønsket å vinne kampen. Vi er klart inne i en periode hvor ikke ting går på skinner, men håper det løsner snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *