Før kampen: Watford – Manchester City

zabVi har gått inn i 2016 og for Manchester City sparkes det nye fotballåret i gang på Vicarage Road mot Watford.

Fjorårets siste kamp endte målløst på King Power Stadium mot Leicester. I en kamp hvor City hadde flest sjanser, men the Foxes de største, så kunne Arsenal juble høyest da det hele endte med poengdeling i Leicester. Uavgjortresultatet gjorde at Manuel Pellegrini kunne feire nyttår vel vitende om at mannskapet hans befinner seg på tredjeplass, tre poeng bak lagene foran i Premier League.

Nå er det Watford som er årets første motstander, og City står med tre strake seiere mot the Hornets. Både i 2013 og 2014 møttes lagene i Manchester for FA-cupoppgjør, mens det tidligere denne sesongen ble 2-0 til de lyseblå mot det nyopprykkede laget. Watford har havnet litt i skyggen av Leicesters medvind, men sesongen Quique Sanchez Flores har hatt med the Hornets så langt skal det ikke kimses av. Seks seiere på åtte kamper fra 2-0 seieren borte mot Stoke den 24. oktober frem til 3-0 seieren mot Liverpool like før jul har ført Watford opp på en veldig solid niendeplass, og det er bare to poengs opp til Crystal Palace på femte.

Manuel Pellegrini fortalte på pressekonferansen før kampen mot Watford at han ikke er overrasket over hvor godt lørdagens motstander har gjort det, men at Premier League-sesongen i seg selv har fortonet seg noe annerledes enn hva den 62 år gamle chileneren hadde sett for seg før det hele braket løs i august. «Det var en overraskelse i starten at både Leicester og Watford gjorde det så bra, men etter 19 kamper så kan vi ikke snakke om tilfeldigheter lenger. For vår egen del så ligger vi godt an, men dette er en spesiell sesong i Premier League. Vi ligger tre poeng bak serielederen, og jeg håper at vi kan fullføre andre halvdel av sesongen på en sterk måte».

En nyttårsrakett for City-fansen er at Pablo Zabaleta endelig er meldt spilleklar. Høyrebacken har vært skadet store deler av sesongen og har bare fullført to hele kamper for de lyseblå. Bacary Sagna har tidvis gjort sine saker veldig bra i argentinerens skadefravær, men franskmannen har spilt nesten alle Citys kamper og innrømmet selv rundt juletider at han var sliten. Mot Leicester var Zabaleta tilbake på benken og supporterfavoritten forteller nå at han gleder seg til å endelig kunne bidra ute på gresset igjen. «Kneet føles endelig bra igjen, og det har gått fint på trening de siste par dagene», innrømmet 30-åringen. «Jeg skadet samme del av kneet mot Crystal Palace som jeg hadde skadet tidligere, og det er veldig uflaks. Nå har jeg jobbet med en spesialist for å forsikre meg om at det ikke skjer igjen, og for å sikre at jeg er helt spilleklar. Som sagt så føles det bra nå, og jeg gleder meg til å komme i gang. Det er mange kamper i januar, og det er viktig at vi har færrest mulige skader, for dette er en veldig viktig del av sesongen».

Manchester City har ikke vært særlig imponerende på bortebane denne høsten, selv med sterke seiere på The Hawthorns, Goodison Park og Selhurst Park innledningsvis. Borteseiren mot Crystal Palace den 12. september var sist gang City tok tre poeng på fremmed gress i Premier League. Etter det har de lyseblå gått seks strake kamper uten seier, med tre tap og tre uavgjortkamper. I tillegg så er det langt mellom nettsusene. Bare Newcastle, West Bromwich og Swansea scorer færre mål enn Manchester City på bortebane. Manuel Pellegrini mener likevel det ikke er grunn til å krisemaksimere, fordi ifølge chileneren er det viktig å se på prestasjonene bak resultatene. «Vi kan selvfølgelig forbedre oss, men vi holdt nullen mot Leicester nå sist. Mot Arsenal så spilte vi heller ikke dårlig, men vi må ha bedre uttelling på sjansene våre».

Hos Watford står det imidlertid ikke på uttellingen. Troy Deeney (6) og Odion Ighalo (14) har scoret 20 av Watfords 24 mål denne sesongen, og er med det virkelig en duo å være oppmerksom på under lørdagens kamp. Legger vi til at Deeney også har fem målgivende pasninger så forstår vi omfanget. Til oppgjøret mot Manchester City er forsvarsspilleren Nathan Aké er suspendert etter den horrible taklingen mot Tottenhams Erik Lamela. Langtidsskadede Joel Ekstrand og Tommy Hoban er heller ikke tilgjengelige.

Det har ikke vært mange rotasjoner på City-laget i julen, men på lørdag kan Pablo Zabaleta være tilbake fra start. Mangala og Otamendi fortsetter nok i midtforsvaret etter at duoen holdt nullen mot Leicester. Fabian Delph kan komme inn for Fernandinho sentralt, og det kan også bli et bytte på Aleksandar Kolarov for å få inn farten til Gaël Clichy. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Clichy – Delph, Yaya Touré – De Bruyne, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30.

Dommer er Martin Atkinson.

5 svar

 1. Anders Eriksen sier:

  Prøv Aguero med Iheanacho på topp og benk Yaya for en gangs skyld.

 2. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernandinho , Yaya Touré – De Bruyne, Silva, Sterling – Agüero.

 3. Finn Harald Rode Olsen sier:

  En av de minste gressmatten i PL er ikke akkurat noen fordel for City nå de skal spille mot kompakte lag.

 4. Jan Havnen sier:

  Ja, dette er en kamp der Yaya bør hviles.

  På tide å gi oss håp for 2016.

  Har Pellegrini en taktisk genistrek på lager ? Tror ikke det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.