Før kampen: Leicester City – Manchester City

1364030434193Det tetter seg til i toppen, og det er duket for nytt toppoppgjør når Manchester City reiser til King Power Stadium for å møte Claudio Ranieris høytflyvende rever.

Sunderland har tidvis vært en plage for Manchester City, men denne sesongen har The Black Cats måttet finne seg i å bli slått 4-1 ved to anledninger. På Boxing Day sto det 3-0 til de lyseblå etter halvspilt førsteomgang og med blant annet et misbrukt straffespark så var det aldri noen tvil om at de tre poengene skulle bli igjen i Manchester. Et skår i gleden var at Vincent Kompany pådro seg en ny skade og må belage seg på en ny tid på sykestuen på Eastlands.

Fabio Borini satte en scoring bak Joe Hart og økte dermed antallet strake kamper med baklengsmål til ni for Manchester City. Med tanke på at Vincent Kompany pådro seg en ny skade kun få minutter etter at han entret gresset på Eastlands så hviler det mye ansvar på Mangala, Otamendi og Demichelis for at de lyseblå skal holde tett bakover, og på tirsdag er det Premier Leagues mestscorende lag som står på den andre banehalvdelen. Manuel Pellegrini understreket imidlertid på pressekonferansen at laget ikke avhenger av sin belgiske hærfører. «Laget er bedre med Vincent enn uten, men han har spilt maksimalt 70% av kampene de siste to sesongengene og vi har likevel vunnet titler». Leggskaden til Kompany er og blir et mysterie, og til og med Citys chilenske manager virket lettere resignert foran det samlede pressekorpset. «Vi forsøker å finne ut hvorfor Vincent sliter, men det er et medisinsk anliggende, og det kan ikke jeg svare på. Vi skal gjøre alle undersøker som er mulige og forsøke å finne ut av hvorfor han sliter».

Mange har blitt overrasket av Leicesters imponerende høstsesong, og det at The Foxes har toppet tabellen ved flere anledninger har vært en av sesongens store snakkiser. Ranieris mannskap tapte Boxing Day-oppgjøret mot Liverpool, men ligger bare ett poeng bak ledende Arsenal før morgendagens kamp mot Manchester City. Manuel Pellegrini er på sin side fullstendig klar på at Leicester fortjener å ligge der de ligger og må møtes som et topplag. «De har veldig viktige spillere som prester jevnt og på et veldig høyt nivå. De slo Chelsea og spilte uavgjort mot United, så de kommer definitivt ikke til å kollapse etter tapet mot Liverpool». Den 62 år gamle chileneren fikk i tillegg spørsmål om hvorvidt han ville ta noen spesielle hensyn til formspillerne Jamie Vardy og Riyad Mahrez, men Citys manager forklarte at han mener at Leicesters kollektiv har vært deres nøkkel til suksess. «Både Vardy og Mahrez spiller veldig bra om dagen, men de klarer ikke det uten at hele laget presterer. Vi kan ikke fokusere på to spillere, men på hele Leicester City. Gjør vi det kan vi forhåpentligvis også vinne kampen».

Kevin De Bruyne hadde, i tillegg til sin scoring, to nye målgivende pasninger mot Sunderland, og den unge belgieren fortsetter å produsere målpoeng nærmest i hockey-stil. Overgangen tilbake til Premier League har gått strålende for Citys nummer 17 som allerede i løpet av det første halvåret har spilt seg til å bli en av nøkkelspillerne for Manuel Pellegrini. Før toppkampen mot Leicester er 24-åringen opptatt av at laget må stå sammen for sin skadede kaptein og også gjøre jobben uten ham. «Det ville vært fint å ligge på toppen når han kommer tilbake» innrømmet belgieren i et intervju med Manchester Evening News før kampen. «Personlig er nok dette veldig tungt for Vincent. Alle her kjenner ham, og jeg har spilt med han på landslaget de siste årene og vet hva slags ledertype han er. Vi må likevel vise at vi kan greie oss uten Kompany, selv om det blir vanskeligere».

Claudio Ranieris mannskap har vunnet tre av de siste fire hjemmekampene, og har ikke tapt på King Power Stadium siden september. 1-0 tapet mot Liverpool på Boxing Day var den første kampen denne sesongen hvor Leicester gikk målløse av banen og superduoen Vardy og Mahrez har stått for 28 av lagets 37 mål så langt. Manchester City har imidlertid et veldig godt tak på Leicester og vant begge oppgjørene forrige sesong. Kuriosa er at City ikke har beseiret The Foxes i tre strake ligakamper siden august 1961. I tillegg så er City i dårlig borteform og har nå gått fem kamper i Premier League uten seier på fremmed gress. Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør med 1-0 til Pellegrinis mannskap etter at Frank Lampard scoret kampens eneste mål.

For få dager siden var hverken Vardy eller Mahrez i hundre da Leicester tapte mot Liverpool. Førstnevnte spilte med feber, samtidig som Ranieri innrømmet etter kampen at Mahrez sliter med det tette kampprogrammet. Begge starter nok likevel i morgen. Daniel Drinkwater og Jeffrey Schlupp er de eneste skadene som Leicester må ta hensyn til.

Det er ikke sikkert at Pellegrini gjør store endringene på laget som slo Sunderland, men samtidig så kan det være nødvendig å ta hensyn til det tette kampprogrammet i julen. Clichy kan komme inn for Aleksandar Kolarov på venstrebacken. Sergio Agüero kan komme inn for Wilfried Bony, som selv om han scoret med et flott hodestøt, antageligvis vil bli husket for både straffebommen og den horrible missen fra fem meter like før slutt. Jesus Navas kan skyve Raheem Sterling ut av laget hvis Pellegrini ønsker å rullere, det samme kan Delph gjøre med Fernandinho. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Delph, Yaya Touré – Navas, Silva, De Bruyne – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 20:45.

Dommer er Craig Pawson.

7 svar

 1. Får dessverre ikke sett kampen. Nå må Pelle forstå at han må kjøre noen andre inn for Yaya som en av to def midtbanespillere i slike kamper hvor motstander har stor kontringsstyrke. Delph inn med Fernandinho.

 2. Tor Sønsteby sier:

  Kloke ord, han får la de andre ta seg av revene, så kan han heller komme inn på slutten når de andre er mer slitne..

 3. Arne Persson sier:

  Pelle må få sparken snart. Dette er dritdårlig!

 4. Arne Persson sier:

  Hvis dette var en kamp mot revene, så city ut som høns! Ingen plan, elendig fra ende til annen. Send Pellegrini hjem!

 5. Fin posisjon City er i nå. Tre poeng bak Arsenal og suverene så langt i både ligacupen og i CL. Uflaks i dag, men det jevner seg ut. Fint forsøk på ironi, Arne Persson.

 6. Yngve Deila sier:

  Så var det Pelles skyld igjen, de gjør vel ikke som han sier hva de skal gjøre da.
  Arne.Det samme til deg Svea.Vi sparket Mancini etter en annen plass og så skal dere gi Pelle også sparken.Regner med dere også har en jobb, hva om dere hadde fått sparken da.Sikkert ikke bra.Tenk dere om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *