Før kampen: Manchester City – Sunderland

Fernandinho and Rodwell challengeEt av årets høydepunkt står for tur når det er klart for Boxing Day. Manchester City åpner portene for Sunderland til det tradisjonsrike juleoppgjøret i engelsk fotball.

Julefreden har senket seg for de fleste av oss, men mellom smakene av diverse julemat kjenner nok mange en bismak etter tapet mot Arsenal. Mesut Özil fikk for mye plass ved to anledninger og The Gunners takket og bukket og satte inn både 1-0 og 2-0 før pause. Pellegrini hadde før kampen valgt Fabian Delph på venstrekant, men i pausen måtte Citys chilenske manager innse feilgrepet, og 62-åringen satte inn Raheem Sterling på kanten. Med unntak av noen småfarligheter fra Kevin De Bruyne kom ikke City til de store sjansene før Yaya Touré plasserte ballen i krysset med venstrebeinet i det 82. spilleminutt. En liten sluttspurt med nevnte Touré i spissen skaffet imidlertid ingen poeng og de lyseblå ligger nå fire poeng bak Arsenal og seks poeng bak ledende Leicester.

Fernandinho har vært en av Pellegrinis mest betrodde menn denne sesongen, og brasilianeren vet hva det tette juleprogrammet innebærer. Tre dager etter oppgjøret mot Sunderland venter toppkamp mot Leicester, men Fernandinho advarer mot å fokusere på kampen mot Ranieris mannskap for tidlig. «Alle som tror at det å møte Sunderland blir lett, tar feil. For to sesonger siden spilte vi 2-2 når vi kjempet om tittelen, og forrige sesong vant vi 3-2 på nyttårsdagen i det som var en veldig tøff kamp». Fernandinho har vært tilnærmet fast sentralt på midtbanen, men nå som både Fabian Delph har fått spille litt etter sin skade og Fernando trener som vanlig så kan det bli mer rotasjoner i City-laget. «Det virker som om Sunderland alltid spiller litt bedre mot oss, men vi må forberede oss godt, konsentrere oss gjennom hele kampen og sende supporterne våre fornøyde hjem».

Det har lenge vært snakk om at Manchester City skal skifte logo, og i takt med høytiden så lanserer City den nye logoen på Boxing Day før oppgjøret mot Sunderland. Ryktene har versert og et snikbilde har blitt publisert i flere medier. Emblemet skal ikke tas i bruk før neste sesong, men vil altså presenteres for fansen i morgen.

Raheem Sterling ble vraket til kampen mot Arsenal, men kan være tilbake på laget mot Sunderland. Den engelske lynvingen vil da få muligheten til å spille sammen med Sergio Agüero og 21-åringen innrømmer at han forsøker å lære mye av den argentinske storscoreren. «Det er en herlig følelse å kunne lære fra spillere som Sergio, og det bidrar definitivt til å gjøre mitt eget spill bedre. Når man ser rundt seg i garderoben, og ser spillere som Silva, som har vunnet VM. Agüero som har spilt VM-finale og Yaya Touré som så mange ganger har blitt kåret til Afrikas beste spiller. Det er alle spillere som kan utgjøre den store forskjellen i jevne kamper. Jeg er veldig glad for at jeg kan være her og lære av slike spillere».

Det er nærmest et julemirakel at Manchester City nå bare har Samir Nasri ute med skade etter at skadelisten har vært lang hele høsten. Den siste uken har Vincent Kompany, Pablo Zabaleta og Fernando alle kommet seg ut på treningsfeltet igjen, og selv om ikke alle er kampklare så er skadesituasjonen mye bedre i det vi nærmer oss 2016. Manuel Pellegrini fortalte på pressekonferansen før kampen at det gjenstår å se hvordan spillerne greier å restituere mellom kamper, men at saken ser lysere ut i den lyseblå leieren. «Jeg vet ikke helt hvilket lag som starter på lørdag, og det er enda noe usikkert rundt David, Sergio, Pablo og Vincent. Det viktigste er imidlertid at vi er med på alle fire fronter og at vi fortsatt er det i slutten av januar. Man vinner aldri tittelen i desember».

Selv om Sunderland ikke har vunnet i Manchester siden 1998 så har de en tendens til å skape trøbbel for Manchester City. Forrige sesong ble det 3-2 i årets første kamp, etter at de to tidligere City-spillerne Jack Rodwell og Adam Johnson banket inn både redusering og utligning før Frank Lampard ble den store helten med sin 3-2-scoring femten minutter før full tid. Tidligere denne sesongen har lagene møttes i ligacupen på Stadium of Light og da gjorde Pellegrinis mannskap en relativt kort prosess av The Black Cats og ledet 4-0 etter 36 minutter. Siden den gang har Sam Allardyce tatt over skuta på Wearside, men de røde- og hvitstripede ligger fortsatt under streken i Premier League. Laget står med tre strake tap og forrige helg ble Chelsea for sterke i 3-1-seieren. Ingen lag er dårligere enn Sunderland på bortebane denne sesongen og laget har sluppet inn minst to mål i de åtte siste kampene på fremmed gress. Til morgendagens kamp er Younes Kaboul, Sebastian Larsson, Lee Cattermole og Adam Matthews er ute med skade i tillegg til at Jack Rodwell er suspendert.

Til tross for at skadelisten er blitt kortere så er det noen spørsmålstegn knyttet til hvordan Manuel Pellegrini ønsker å komponere sitt lag. Vincent Kompany kan danne stopperduo med Otamendi, noe som betyr at Mangala blir dyttet ut av laget. Jesus Navas gjorde en god figur etter at han kom inn mot Arsenal, men Sterling kan ta Delph sin plass på venstresiden. Gaël Clichy kan komme inn for Aleksandar Kolarov, men kampen kommer nok i tidligste laget for Pablo Zabaleta. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – De Bruyne, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium 3 med avspark 16:00.

Dommer er Anthony Taylor.

1 svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.