Før kampen: Arsenal – Manchester City

hi-res-1477cf2d46e43c9fce3b78804fc768e0_crop_northDet er en toppkamp som sparker julen inn når Manchester City reiser til London for å møte Arsenal til flomlys og kveldskamp på Emirates.

Det er over en uke siden Manchester City sikret seg alle tre poengene hjemme mot Swansea da Yaya Touré banket ballen i ryggen på Kelechi Iheanacho og i bue over Lukasz Fabianski i Swansea-buret. Wilfried Bony ga City ledelsen i den første omgangen, og selv om Swansea hadde sine muligheter bidro en glimrende Joe Hart til at det hele så ut til å ebbe ut med 1-0 til hjemmelaget før overtidsdramatikken satte i gang. Først banket Bafetimbi Gomis ballen i krysset bak Citys engelske landslagskeeper, før Yaya Touré tok det hele i egne ben, vred seg rundt et par Swansea spillere og løftet ballen i mål via sin nigerianske lagkamerat Iheanacho. Tre viktige poeng for de lyseblå som før toppkampen mot Arsenal ligger på tredjeplass i Premier League. Der ligger klubben ett poeng bak Arsène Wengers mannskap og hele åtte poeng bak Leicester, som fortsetter å imponere.

De siste dagene er det for det meste hendelser i Tyskland som har fått ringvirkninger i Manchester. Pep Guardiola har annonsert at han gir seg i Bayern München etter sesongen, og hans etterfølger der blir italienske Carlo Ancelotti. Spanjolens avgang hos den tyske stormakten har selvfølgelig fått ryktene til å gå om at Guardiola skal ta over Manchester City etter årets inneværende sesong, og Manuel Pellegrini ble veldig filosofisk da han fikk spørsmål om situasjonene på pressekonferansen før kampen mot Arsenal. «Alle store managere har lyst til å jobbe i Premier League, det gjelder også Pep Guardiola. Jeg vet ikke om det blir neste sesong, om det blir i City – eller når det blir, men jeg er sikker på at han kommer til Premier League», kunne Pellegrini fortelle. «Jeg håper at Guardiola får muligheten i City, fordi jeg er glad i klubben og er sikker på at han kommer til å gjøre en veldig god jobb. Mye kommer til å skje i fremtiden, men det er vanskelig å forutsi når fremtiden er. Det kan være neste år. Mitt fokus ligger på å ta mest mulig troféer denne sesongen».

Raheem Sterling ble hentet til Manchester blant annet for å utgjøre en forskjell i de store kampene, og på mandag venter enn sånn anledning når City reiser til London for å møte Arsenal. I et intervju før toppkampen forklarte den engelske vingen at han ikke lar seg stresse over overgangssummen City måtte betale, men at det er prestasjonene som gjelder. «Når jeg reiser på trening så er det å gi mitt beste det eneste jeg tenker på», slo 21-åringen fast. «Jeg ønsker å kunne betale tilbake i gode prestasjoner, og jeg mener vi er favoritter på mandag. Vi kommer til å være på topp på slutten av sesongen».

På pressekonferansen ønsket hverken Arsène Wenger eller Manuel Pellegrini å karakterisere kveldskampen i London som avgjørende, men Citys chilenske manager fastslo at bortekampen gir de lyseblå en god pekepinn på hva som venter i julen når fem av de neste seks kampene spilles på fremmed gress. «Det blir viktig for oss å holde nullen. Det å spille på bortebane er alltid litt vanskeligere, men vi må forsøke å klatre på tabellen i julen». Foran det samlede pressekorpset kunne 62-åringen avsløre at stjerneangriperen Sergio Agüero er tilbake fra sin skade, og derfor med i troppen til oppgjøret mot Arsenal. «Vi må nesten se i morgen om han kan starte kampen, men Sergio trenger med laget som vanlig. Kompany bør være tilbake neste uke. Det samme gjelder Pablo Zabaleta. I tillegg så er Samir Nasri og Fernando ute med skade».

Ingen lag er så gjerrige bakover som Arsenal i årets utgave av Premier League. The Gunners har bare sluppet inn 13 mål på de 16 første kampene, og hjemme i London har Petr Cech bare plukket fem baller ut av nettmaskene. Arsenal har også historisk sett et godt grep på Manchester City når lagene møtes i London. Kun én gang på de siste 18 oppgjørene har City tatt alle tre poengene, og det var i 2013 da James Milner og Edin Dzeko satte hver sin scoring i 2-0 seieren. Forrige sesong endte det 2-2 etter at Martin Demichelis headet ballen i krysset like før slutt og sikret utligningen for de lyseblå. Til morgendagens kamp er den sentrale duoen Santi Cazorla og Francis Coquelin ute med skade, noe som åpner for Mathieu Flamini og Aaron Ramsey sentralt. Wenger fortalte på pressekonferansen at Alexis Sanchez kan være tilbake i troppen, men kampen er nok i tidligste laget for chileneren. Det betyr i så fall at Joel Campbell og Theo Walcott starter på hver sin kant for Arsenal.

Gaël Clichy kan starte mot sin gamle klubb på bekostning av Aleksandar Kolarov for å demme opp for hurtigheten som Arsenal har på kantene. Martin Demichelis kan bli foretrukket foran Eliaquim Mangala for å hanskes med formspilleren Olivier Giroud på topp for Arsenal. Sergio Agüero kan ifølge Pellegrini være klar til å starte kampen, men hvis chileneren ønsker å begynne med Agüero på benken så fortsetter Wilfried Bony på topp. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Demichelis, Clichy – Fernandinho – Yaya Touré – De Bruyne, Silva, Sterling – Agüero.

Dommer er Andre Marriner.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 21:00.

1 svar

  1. Jan Tore Slinde sier:

    1 poeng i dag og eg er meget happy. Ønsker Sterling som spiss, viss Aguero ikkje er 100%.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.