Dynamo Kiev i åttendedelsfinale

gun__1220358989_profile_dynamokievCity skal møte Dynamo Kiev i Champions Leagues åttendedelsfinale i februar og mars. Det første oppgjøret spilles i Ukraina og vil foregå bak lukkede dører.

Trekningen til åttendedelsfinalene i Champions League foregikk i dag, og etter at City kapret førsteplassen i gruppespillet var det klart at motstander i åttendedelsfinalen kom til å bli en gruppetoer. Den på papiret vanskeligste av disse var Paris St. Germain, men i stedet for City ble det Chelsea som må bryne seg på franskmennene. City var det siste laget som ble trukket ut under trekningen, og motstander viste seg da å bli ukrainske Dynamo Kiev, som havnet på andreplass bak nettopp Chelsea i gruppespillet.

Det første av det doble oppgjøret mellom City og Dynamo Kiev vil bli spilt onsdag 24. februar i Kiev – bak lukkede dører. Årsaken er en straff UEFA har gitt klubben etter at fansen deres kom med rasistiske tilrop under hjemmeoppgjøret mot Chelsea i oktober. Tre kamper uten publikum, samt en bot på 100 000 euro, lød straffen på, og den første kampen bak lukkede dører ble klubbens siste gruppespillkamp – hjemme mot Macabi Tel Aviv. Neste blir altså oppgjøret mot City i februar.

City har også tidligere vært i øst-Europa og spilt kamp uten publikum tilstede. Det skjedde forrige sesong da mange City-supportere som hadde kjøpt billett og bestilt fly og hotell for å ta seg til Moskva, plutselig fikk beskjed om at de ikke ville få komme inn på stadion, da CSKA Moskva hadde fått en lignende straff som den Dynamo Kiev nå har fått. Med andre vil altså City-fansen igjen bli straffet for noe som et annet lags supportere har gjort. Bedre ble det ikke den gang av at CSKA Moskva faktisk slapp inn flere hundre hjemmesupportere med sponsorbilletter. Så gjenstår det å se om det samme vil skje denne gangen.

Returoppgjøret mellom City og Dynamo Kiev spilles i Manchester tirsdag 15. mars.

1 svar

  1. Arne Persson sier:

    Gunstig trekning for en gangs skyld! Deilig! Det kan fort bli City som må forsvare Englands ære i og med at både Arsenal og Chelsea har fått relativt mye tøffere motstand!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.