Før kampen: Manchester City – Swansea

&MaxW=640&imageVersion=default&AR-150518993Manchester City står med fire strake hjemmeseiere mot Swansea som reiser til Eastlands uten manager etter at Garry Monk fikk fyken på onsdag.

Borussia Mönchengladbach fløy til England stinne av selvtillit, og nærmest på egne vinger, etter å ha slått Bayern München bare dager før Champions League-oppgjøret mot Manchester City. Tyskerne snudde også kampen etter at David Silva hadde banket ballen i krysset og gitt de lyseblå ledelsen. Da Sevilla tok ledelsen i Spania mot Juventus var det nok mange som tenkte «typical City» som nok en gang hadde gjort det vanskelig for seg selv. Ti minutter før full tid skulle imidlertid bursdagsbarnet Raheem Sterling vise hvorfor Manchester City betalte store summer for å hente ham til Manchester før sesongen da han i løpet av få minutter snudde kampen på egenhånd. Først satte engelskmannen inn 2-2 fra kort hold før han bøyde ballen i det lengste hjørnet og sendte City i føringen like etterpå. Da Wilfried Bony satte inn 4-2 var det klart at Manchester City hadde kapret førsteplassen i gruppe D og dermed potensielt sikret seg antatt svakere motstand i den første utslagsrunden etter jul.

Oppturen i Europa kan ha gitt Manuel Pellegrinis mannskap etterlengtet selvtillit etter en horribel forestilling mot Stoke helgen før. Leicester har sikret seg en tre poengs luke ned til Manchester City som dermed bør ta alle tre poengene mot Swansea på lørdag. Waliserne sparket manager Garry Monk tidligere i uken og på pressekonferansen før kampen var Pellegrini raskt ute med å forsvare 36-åringen. «Monk gjorde en veldig god sesong med Swansea i fjor», kunne 62-åringen informere det samlede pressekorpset om. «Swansea sliter med formen akkurat nå, men det er ikke avhengig av én person. Jeg er sikker på at han er den samme manageren som forrige sesong. I England så er det en lav terskel for å sparke managere. Jeg tror at det ville gagnet lagene å ha mer tålmodighet med managerne».

På pressekonferansen kunne Citys chilenske manager fortelle at de fleste av de skadede spillerne var på bedringens vei, og at Sergio Agüero forhåpentligvis kan rekke kampen mot Arsenal. «Vi håper at Sergio kan trene for fullt på tirsdag eller onsdag. Zabaleta, Kompany og Fernando er fortsatt ute, men vi håper at de snart er tilbake i trening». Mot Mönchengladbach overrasket Pellegrini ved å bruke Raheem Sterling på topp. Selv om engelskmannen svarte med å score to mål så var innhoppet til Wilfried Bony en av de største diskusjonstemaene etter kampen. Ivorianeren som virket helt utenfor mot Stoke var involvert i begge scoringene til Sterling før han selv fastsatte sluttresultatet. Mot sine gamle lagkamerater kan derfor Bony være tilbake i lagoppstillingen, for Pellegrini understreket på pressekonferansen at angrepsspilleren er mer enn bare en superinnbytter. «Bony kan levere både fra benken og fra start. Det er viktig at spillerne har den rette innstillingen og er fokusert på å levere også når de kommer inn fra sidelinjen». Ivorianeren som fylte 27 på torsdag har tidvis fått kritikk for en del svake forestillinger i den lyseblå trøyen, men virker å ha tillitt fra manageren som hentet ham fra Swansea i januar. «Jeg er veldig fornøyd med kampen hans mot Borussia, fordi han vet at det han gjorde mot Stoke ikke var bra».

Det var under Garry Monk at Wilfried Bony bøttet inn mål i Premier League, og den fysisk sterke angrepsspilleren kunne innrømme i et intervju før lørdagens dyst at han er overrasket over at Swansea valgte å kvitte seg med manageren. «Det er en skam», fortalte ivorianeren. «Jeg vet at Swansea ikke har vunnet på et antall kamper, men fotball er galskap. Swansea gjorde en god figur forrige sesong og det er synd at han må gå». Mot sin gamle klubb ønsker imidlertid ikke Bony å ta noen hensyn, og håper at han og lagkameratene har lært av oppgjøret mot Aston Villa når det kommer til å møte klubber som akkurat har kvittet seg med manageren. «Spillerne får ofte en ny giv, og ønsker å beholde plassen på laget. Jeg ønsker å bygge videre på kampen i midtuken og jobbe hardt for å komme opp på det nivået jeg ønsker å være».

Swansea står med fem strake kamper uten seier, og har tapt fire av de. Laget ligger i skrivende stund på 15. plass i Premier League og forrige seier kom på Villa Park i oktober. Kun nevnte Villa har scoret færre mål enn Swansea som ikke har vunnet på hjemmebane siden august. Tilsvarende oppgjør mellom lagene forrige sesong endte med 2-1 til Manchester City i november etter at Yaya Touré sendte Eastlands til himmels med sin avgjørende scoring en halvtime før slutt. Til lørdagens oppgjør har Swanseas midlertidige manager Alan Curtis definitivt Franck Tabanou ute med skade, men angrepsspilleren Eder kan være tilbake etter sin ankelskade.

Manchester City har Martin Demichelis tilbake etter at forsvarsspilleren sto over midtukekampen i Champions League. Manuel Pellegrini kan likevel velge å fortsette med Eliaquim Mangala og Nicolas Otamendi i forsvaret. Inn på høyrebacken kommer nok Bacary Sagna etter at franskmannen fikk hvile mot tyskerne. Bony kan komme inn på topp etter sin gode prestasjon og dermed skyve Sterling ned på kant og Jesus Navas ut på benken. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – De Bruyne, Silva, Sterling – Bony.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 16:00.

Dommer er Robert Madley.

2 svar

  1. Finn Harald Rode Olsen sier:

    Håper på:
    Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – De Bruyne, Silva, Sterling – Iheanacho.

  2. Brynjulv Eika sier:

    Jøss! Innoverskrudd corner fra City! Har Pelle begynt å lese statistikk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.