Før kampen: Manchester City – Borussia Mönchengladbach

JS73446337I årets siste oppgjør i Champions League er kun seier godt nok mot formlaget Borussia Mönchengladbach hvis Manchester City ønsker å vinne gruppe D.

Kampen mot Stoke ble en gedigen skuffelse for alle med lyseblått hjerte. Etter syv minutter sendte østerrikeren Marko Arnautovic de røde- og hvitstripede i føringen etter et godt innlegg fra Xherdan Shaqiri. Vondt ble til verre da samme duo ordnet 2-0 mindre enn ti minutter senere. Til tross for at Pellegrini gjorde tre bytter tidlig i den andre omgangen greide aldri Manchester City å løfte seg i vinden på Britannia. Da Fernando måtte ut, og City måtte fullføre med ti mann, var det en resignert Pellegrini som måtte innse at tapet var et faktum. Svakest av alt var imidlertid forestillingen, og annet enn en heading fra Sterling og et stolpetreff fra Kolarov var de lyseblå aldri i nærheten av et intensivt Stoke anført av Arnautovic.

Manuel Pellegrini får ofte kritikk for å ikke ha en plan B når resultatene ikke går Citys vei. Mot Stoke ble det veldig tydelig da de lyseblå aldri greide å heve seg etter tidlig å ha kommet under med 2-0. Etter kampen ble det satt spørsmålstegn ved taktikken til Citys chilenske manager, men Pellegrini selv tviholder på å ha den samme tilnærmingen til hver kamp. «Vi må forsøke å vinne mest mulig kamper ved å spille flott fotball», kunne 62-åringen slå fast. «Vi skal ikke endre på måten vi spiller fordi vi er fortsatt det mest vellykkede laget i England denne sesongen. Vi må slutte å gjøre så mange feil, men nå er kampen omme og vi skal fokusere på Champions League».

Pablo Zabaleta har vært ute nesten hele sesongen med skade, og i argentinerens skadefravær har Bacary Sagna levert stort sett solide prestasjoner på høyrebacken. Franskmannen har med unntak av to kamper startet alle Citys matcher og mot Borussia Mönchengladbach får den tidligere Arsenal-backen fornyet tillit av Pellegrini. «Jeg nyter å spille fotball for øyeblikket, og jeg forsøker å bidra så mye jeg kan», kunne 32-åringen fortelle på pressekonferansen før tirsdagens oppgjør i Champions League. «Det blir for lett å skylde dårlige prestasjoner på alle kamper vi spiller. Vi har strålende fasiliteter og et godt apparat rundt oss. Jeg er ikke redd for å ta del i alle kampene vi skal spille. Vi får ikke gjort noe med reglene for kampoppsettet, og de to neste månedene blir veldig viktige med kamper nesten hver tredje dag».

Hvis Juventus tar poeng mot Sevilla så er Borussia Mönchengladbach sikret plass i Europa League etter jul, men hvis spanjolene ligger an til å vinne må tyskerne gjøre det samme i England.  Som nevnt så er André Schuberts mannskap i kjempeform om dagen og er ubeseiret etter at Agüero scoret på straffespark på overtid i september. De hvite og grønne har vunnet åtte av de siste ti kampene i Bundesliga og påførte Bayern München sesongens første tap nå på søndag. Den gode formen har ført laget opp på tredjeplass i den tyske ligaen, og nå er det tredjeplassen det står om i Champions League også. Venstrekant Fabian Johnson er en mann å se opp for i morgen, amerikaneren står nemlig med fire mål på de siste tre kampene. Til tirsdagens oppgjør har Schubert de fem spillerne André Hahn, Álvaro Domínguez, Patrick Herrmann, Nico Schulz og Marvin Schulz ute med skade.

Manuel Pellegrini kunne fortelle på pressekonferansen at Yaya Touré er tilbake fra skaden som holdt ham borte fra turen til Stoke-on-Trent. Når chileneren nevnte hvilke spillere han hadde ute med skade var ikke Eliaquim Mangala blant de, og vi kan da regne med at den franske midtstopperen går inn på laget ettersom Martin Demichelis viste seg å være på listen over utilgjengelige spillere. Citys manager fortalte at det ikke vil bli så mange endringer på laget på grunn av skadesituasjonen, men at de lyseblå også må rotere der de kan. Det kan bety Clichy på venstreback, og at David Silva får hvile ettersom spanjolen har startet to strake kamper etter å ha kommet tilbake fra sin skade. Hvis Sevilla tar alle tre poengene mot Juventus vil altså City kunne snike seg forbi den gamle damen med seier mot Borussia Mönchengladbach. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, De Bruyne, Sterling – Bony.

Kampen vises på Viasat Xtra 1 med avspark 20:45.

Dommer er nederlandske Danny Makkelie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.