Talking points – desember 2015

sveaLaget Manchester City sendte ut på Britannia lørdag kostet 236 millioner pund. Hallo? 2-3-6 millioner PUND. Det blir 21,5 millioner pund i snitt pr spiller det, som lot seg knuse, ganske enkelt av et Stoke-lag som hadde fulgt en ny tradisjon i internasjonal fotball: Press Manchester City – og du har gode sjanser til at de gjør feil, og derfor øker selvsagt sjansen til å vinne kampen.

Men dette var altså – i utgangspunktet – 11 gode fotballspillere, alle landslagsspillere, med en snittalder på 28,2 år. På andre siden av Britannia sto en 11’er, plukket ut av Manchester Citys tidligere manager, Mark Hughes, som totalt har kostet 30 millioner pund – eller «en Fernandinho», hvis du trenger et bilde på forskjellen på lagene.

Stokes lag kostet 12,7 prosent av Manchester Citys. Likevel vant de – forholdsvis enkelt – over stjernegalleriet, blant annet med en angrepstrio til en verdi av 120 millioner pund. Uten at det spilte noen rolle. Bony så som vanlig ut som han var stoppa ut og utlånt fra historisk museum. Sterling hadde tatt på beksømskoa denne gangen også, og De Bruyne? Han prøvde. Det er det beste jeg kan si.

Plzen-v-Manchester-City-Manuel-Pellegrini_3005119MANUEL PELLEGRINI har aldri vært min favorittmanager, og det kommer han heller aldri til å bli – uansett hvor mange trofeer han henter til Manchester. De som kjenner meg vet dette, og de vet at sånn har det vært siden ansettelsen. For noen dager siden fikk jeg et spørsmål fra en fotballpersonlighet: «Hva mener du egentlig om Pellegrini?» Jeg svarte «Naiv. Null taktiker. Holder ikke.» Svaret jeg fikk var bare «Helt korrekt.»

Jeg mener Pellegrini er dårligst på å se an kampbildet, hvilke farer motstanderen kommer med osv. Og til å ta grep. Det siste irriterer voldsomt. Han er forsiktig med å skylde på skader, og det skal han jammen meg være også. Når du sender på banen et lag med en snittalder på 28 år og der hver spiller kostet mer enn 20 millioner pund I SNITT, da skal du være svært forsiktig med å klage på noen i det hele tatt.

Men når du ser at kampplanen – hvis han hadde noen – ikke fungerer etter et kvarter, hvorfor foretar du deg ingen ting? Hvorfor sitter du bare der og ser trist ut? Det er faktisk lov å bytte ut overbetalte fotballspillere når som helst i en kamp. Men Pellegrini venter – alltid. Nå kom byttene helt plutselig sånn fra 55-65. minutt. Hvorfor? Jeg hadde bytta Demichelis og Fernando før halvtimen var spilt, og Bony i pausen. Jeg hadde – i motsetning til Pellegrini – våget å vrake den «ferdige» Demichelis til fordel for 17 år gamle Cameron Humphreys, Citys største stoppertalent siden Tommy Caton. Og jeg hadde brukt Delph, ikke den tregere Fernando. I tillegg er det enkelt å se at Clichy hadde vært et smartere valg mot kjappe Shaqiri. Og at Ihenacho for lengst fortjener en plass på laget i stedet for «stand still» Bony.

Ingen grep ble gjort. Kun «the usual changes» fra 60-90 minutter. Og kroppsspråket til Pellegrini er ikke bra. Jeg sier ikke at alle skal hoppe og sprette som Stuart Pearce eller Jürgen Klopp. Men du må vise at du bryr deg, at du er engasjert. Ikke sitte der som om du bare venter på hva det er til middag etterpå.

man-city-5-a-sideDET MEST bekymringsfulle ved Manchester Citys spillerstall er hvor sjelden «The fab five» spiller samtidig. Det er blitt sjeldnere og sjeldnere med årene. Når Hart, Kompany, Touré, Silva og Agüero er på banen samtidig, så vinner stort sett Manchester City fotballkamper. Men tallene jeg kommer med her er skremmende:

De fem startet 20 ligakamper sammen i 2011/12. Tallet var sunket til 13 i 2012/13 og til 4 (!) i 2013/14. Forrige sesong startet de 9 ligakamper sammen, og hittil denne sesongen har de kun startet 3 kamper sammen. De tre kampene ga 7-0 i målforskjell og ni poeng…

Men totalt har Citys fem viktigste spillere kun startet 29 prosent av kampene samtidig de fem siste sesongene. Tar vi kun de tre siste sesongene, synker tallet til 18 prosent, og det er klart dette er noe av forklaringen på den lille nedturen vi ser nå.

Og denne sesongen har Hart, Kompany, Touré, Silva og Agüero kun spilt 1/3 av ligakampene. Det er oppsiktsvekkende lite.

STATISTISK sett er det ikke sikkert ligamesteren i 2015/16 trenger å sette poengrekord. Det kan faktisk holde med en ganske lav poengsum, og Manchester City er selvsagt fortsatt en av favorittene til ligagullet. Men det alarmerende for meg denne sesongen er de klare tapene, og måten City er blitt rundspilt på. Det har skjedd svært sjelden de fem siste sesongene. 1-4 mot Tottenham. 1-4 mot Liverpool. 0-2 mot Stoke. Dette var resultater som mer hørte hjemme i gamle dager, ikke nå. Og fire tap så langt i sesongen har City kun opplevd etter 15 seriekamper én gang siden araberne fikk kontroll: City sto med 9-2-4 etter 15 kamper også i 2013/14. Da endte det med ligagull.

Men City kan neppe tape mer enn et par-tre kamper til, tror jeg, resten av sesongen, hvis de skal ta sitt tredje ligagull på fem sesonger. 1,4 poeng i snitt pr kamp de 10 siste kampene? Det lukter ikke gull av det. Men under Pellegrini har City hatt noen sånne perioder – 1,3 poeng i snitt pr kamp i en periode på 12 kamper i 2014/15 og 1,7 poeng pr kamp i en periode på 11 kamper i 2013/14. Det pleier å løsne, men akkurat nå sitter jeg med en følelse av at det ikke gjør det, at Pellegrini er litt rådløs, at han kanskje ikke helt vet hva han skal gjøre for å snu dette.

BRUKEN av unge spillere, eller mangel på den, provoserer meg. At Ihenacho får spille såpass lite, tross alle skadene, skjønner jeg ingen ting av. At Garcia og Roberts aldri kommer lenger enn til benken, det skjønner jeg også lite av. At Denayer ble lånt ut – igjen – var feil. Og unge Humphreys kan umulig være dårligere enn Demichelis.

Du kan kritisere Louis van Gaal i Manchester United for at laget hans spiller kjedelig fotball. Og sikkert mye annet også. Men han gir de unge sjansen. Når du kommer gjennom et såpass godt akademi som City har nå, så må jo noen få sjansen på A-laget. Min følelse er at Pellegrini garderer seg – hver kamp – fordi han er redd for å miste jobben. Han stiller med rutine foran ungt pågangsmot hver gang, fordi han tror det skal redde jobben hans.

Jeg tror effekten er den motsatte. At ledelsen, de som bruker penger på prosjektet «City – verdens beste akademi» – ser at de har en manager som ikke våger.

Til slutt kan akademiet og bruk av spillere avgjøre Pellegrinis skjebne.

65 svar

 1. Cityspillerene spiller ikke med hjert utpå drakta, se på andre lag der spillerene springer sjorta av sæ i 90 min

 2. Er enig,pelle satt passivt hele kampen,som alltid.Han må bruke ungdommen.Savner noen unge spillere fra start.

 3. Knut Espen Svegaarden sier:

  Du har nok litt rett, men spørsmålet er: Hvorfor skjer det? Det er det viktige svaret klubben må skaffe seg.

 4. Enn når Southampton gikk på sitt første borte tap da, var Pelle OK da ? Ellers enig vedr Bony.. deg er synd på han

 5. Pelle er for svak til å ta ut de stjernene som ikke gir gass på banen,Tror han tenker på å seife med de han tror er best å bruke i kampene.

 6. Når skal Pelle begynne å forstå? 0 taktikk, 0 kamplan. Begynner å bli lei av å se en manager uten ben i nesa. Hadde jeg vert manager hadde samtlige blitt satt på 2. Laget, og i stedet satt inn unge som blør for drakta.
  Håper nissen er snill i år for det er mye endringer som bør gjøres

 7. Knut Espen Svegaarden sier:

  Pellegrini gjør masse bra han, Kjell-Inge. Men han har sin stil, og jeg tror ikke noe på den – i lengden. Fotball handler om taktikk, og her mener jeg at Pellegrini og teamet sliter. På meg virker de dårlig forberedt på mange motstandere. Pellegrini vil at laget hans skal styre alle kamper, men det er ikke så enkelt. Du må også tenke på at med det materiellet City har hatt de siste årene, så trenger du ikke være genial for å vinne mange fotballkamper. Klubben har tross alt seks-sju spillere i den ypperste verdensklasse, og det har de hatt lenge.

 8. Pellefanten er helt tragisk , og vi er tilbake til hønsegård i de bakre rekker. Enig med deg Svea.

 9. Det verste er den defensive strukturen, eller mangel på dette. Det gjør at vi slipper inn enkle mål. Se på midtbanen og Forsvaret når motstander har ballen. Ingen struktur. Ikke noe kompakt, aggressivt press. Jammen glad jeg ikke spiller stopper på det laget der.

 10. Difficult, difficult, difficult. Er det ikke derfor vi har to hundre spillere å velge fra? Stoke spilte også på tirsdag, men de virker ikke slitne på meg. I det ene øyeblikkelig snakker han on quadruppel og i det neste er det for mange kamper. Om vi var så slitne før kampen mot Stoke, hvorfor parker ikke Pelle bussen og venter på muligheten til kontrer inn 1-0? City på sitt beste og verste har divisjonsforskjell. Utrolig frustrerende.

 11. En god analyae. Helt enig. Så må den enkelte spiller, uansett prislapp, ha kollektiv innsats og press på motstanderen over hele banen. At ikke yngre spillere får plass i stedet for Sagna, Demichelis, Fernando og Bony er merkelig.

 12. Det som er litt innteresant her er det at du ser hvor dårligt det er etter kun noen få minutter etter kampen startet. Og det fortsetter i 90 minutter

 13. Knut Espen Svegaarden sier:

  Enig, Odd Inge. Og det skal en smart manager også gjøre.

 14. Samtidig ryker Klopp mot håpløse Newcastle. Mourinho får stryk hjemme mot vesle Bournemouth. Pep får juling i Mønchengladbach.

 15. Og hvis de er så forbanna slitne, hvorfor rullerer du ikke litt på laget Pelle?
  Vil heller se unge gi 100% enn klippekortgutta gi 10% som ler når de driter seg ut. Er så tragisk å se på enkelte, at det er til å spy av

 16. Må le. På 4-0 mot Hull lar han Humphrey og Garcia sitte på benken og setter på Demichelis istedet.

 17. Arne Persson sier:

  HELT enig, Svea! Etter min mening kommer city ikke videre før Pellegrini forlater klubben – og tar med seg Kidd og han andre som sitter på benken.

 18. Savner Mancini, måten vi spilte på under Mancini.

 19. Pelle får ikke gutta til å blø for drakta.. Og da går det sånn mot et kjempende lag som Stoke. Og så begynner spillestilen til City å bli kjent.. Lugger det litt i pasningspillet med midtbanen så høyt i banen, så er de veldig sårbare for kontring imot. Silva, Sterling, Yaya og til dels De B. er svake defensivt. Kolarov selger seg for lett, Mangala er stor og sterk men uten hjerne til å lese spillet. Begge Fernando’ene er dårlig til å følge mann sin hjemover.. Da er vel det meste sagt. Pellegrini har tydligvis ikke noen defensiv modell som han har drillet gutta i, og da blir det sånn uforståelig for oss fans. Godt City er videre i CL. Det Tyske laget de møter i morgen virket veldig gode i helgen… Come on City…

 20. Bjørn Nordvik sier:

  Ja «Talking Points» City vinner mot Watford, Watford vinner mot Stoke og Stoke banker City. United vinner mot WBA og WBA slår Arsenal og Arsenal banker United. City vinner 6-1 mot Newcastle og taper 4-1 mot Liverpool. I går hørte jeg nesten alle på forhånd bare diskuterte hvor mange mål Liverpool kom til å vinne med og skulle man fulgt matematikken skulle de ha vunnet med åtte mål. Men slik gikk det ikke. Newcastle vinner 2-0. Vi ekte supportere vet at det går både opp og ned. City kommer tilbake. Som eneste lag på balløya henger vi fortsatt med og kan vinne fire trofeer. Og det til tross for at vi gjennom hele sesongen har hatt mer enn et halvt fotballag skadet. Men disse omfattende skadeproblemene må da også snart ta slutt.

 21. 8-9 skader. En tropp på 21. Da er det jo bare å rullere, slik noen her hevder.

 22. City var svake mot Stoke. Men dessverre eller heldigvis er det ikke slik at prisen på stallen gjenspeiles i styrkeforholdet. I hvert fall ikke fra kamp til kamp. I såfall ville Sogndal aldri spilt i Toppeligaen, FA-cupen kunne like gjerne blitt lagt ned og Watford vært nummer 19 i PL.

 23. Knut Espen Svegaarden sier:

  Per Arne – nå gjør du deg til. Det må være greit med slike sammenligninger iblant, med kjøpelaget Manchester City. For det er det det er: Kjøpelag. I hvert fall til det kommer en manager som våger å bruke egenproduserte spillere.

 24. Knut Espen Svegaarden sier:

  Pellegrini sier han ikke kan rulere. Likevel sitter de samme spillerne på benken i hver kamp, og får knapt minutter. Iheancho, Garcia, Roberts, Humphreys. Likevel kommer Demichelis inn på stillingen 4-0 i ligacupen. Hvis noen kan fortelle meg poenget med det, så blir jeg glad. For jeg skjønner det ikke.

 25. At vi taper for et lag som spiller bedre en oss er i og for seg greit, men eneste jeg forlanger at de spiller skjorta av seg i 90+ min, det får de faktisk veldig godt betalt for. Å se enkelte spillere dasse rundt er en skam for klubben og et hån mot oss supportere. Vi må ha inn en manager med litt fire in the belly, men samtidig god på relasjoner med spillerne. Vi har et av europas beste eds lag og vi bruker det ikke, rett å slett hoderystende.

 26. Demi kom inn på 3-0, Svea. Antagelig var det 1-0 da byttet ble bestemt. Jeg ser jo at det er mulig å trekke tilbake byttet i siste liten og sende en unggutt til oppvarming. Jeg har aldri sagt at City ikke et kjøpelag. Et par av de unge du nevner er da også kjøpt. Alle klubbene i PL er kjøpelag, det tror jeg vi er enige om.

 27. Det er greit med slike sammenligninger iblant. Svea. Men det blir feil å si at «ergo skulle vi vunnet og ergo er Pelle en dårlig manager.» Det er en grunn til at ingen hadde 12 rette i helga. Gode lag med gode managere taper fotballkamper. Sånn er det, heldigvis.

 28. Personlig er jeg litt lei av å høre hvor svak Pelle er og hvor jævlig dum, passiv etc etc…For to sesonger siden vant vi «the min double», sist sesong nr 2, en sesong hvor all mulig rart skjedde, hva har da andre lag holdt på med ? Mange udugelige halvtomser som da trener folk rundt omkring i de øvrige klubbene. Andy Morrison sa noe meget interessant til meg i Balestrand. Spillerne selv de vant ligaen til tross for Mancini og ikke på grunn av. Hva sier det om en italiener som var opptatt av fasade, skopuss og jævlig arrogant i forhold til ansatte på Etiad.? Ja,å hvor jeg hadde den tullingen tilbake ! Knelder fremdeles i media om at det var hans lag som vant sist seriemesterskap , mens han lett hoppet bukk og levnet seg ære for laget i 2012 som også bestod av vesentlige brikker kjøpt av M Hughes. I mine øyne er Mancini en sjølgod arrogant idiot med liten evne til å behandle spillere, hvilket Andy også til en viss grad påpekte. Når han hadde forlatt bussen sang spillerne om han i mindre flatterende ordlag. Så mye for det geniet ! Pelle blir sett på som en som ikke har peiling på det han driver på med. Ja, jøss ! Enig at han gjør noe som jeg også oppfatter som merkelig fra tid til annen, men uten peiling på fotball ? Blir helt meningsløst komme med. Må han stå hele veien for å vise at dette kan jeg ? Han har høyst vinnerprosent ut fra antall kamper i PL. Har disse kommet på ren lykke og fromme ? Ja, vi har et dyrt mannskap, men si meg, vinner alle dyre mannskap alltid og spiller de uten motstand ? Kjenner jeg blir litt provosert av at det er bare å gjøre slik og slik så hadde det nå godt fint skal du se ! Jada, enkelt dette ! Selvfølgelig enig at noe av disse tapene er mer enn betenkelige, men sesongen er ikke over, og 22-23 kamper igjen. Jada, krise vi er nr 3 i berg og dalbanesesong, KRISE ! Semifinale, videre i CL to kamper før ferdigspilt gruppespill. Er Mourinho også helt mungo blitt ? Chelsea sliter virkelig, taktikkeren på og utenfor banen så ut som han var like før tvangstrøye her en stund. Pelle har langt bedre resultater i Europa enn «shinyshoes» Mancini, og det med svakere lag enn ham. Deyenar er god, bevares, men om en ser nærmere på den skotske ligaen så spørs det hvor vanskelig det er å være god der ? Spørr Molde . PS, det går an å tenke selv om en sitter, og folk som satt har faktisk faktisk vunnet VM. En kjederøykende var den første jeg tenkte på i det tilfellet. Om tre mnd er det gjerne mer relevant å snakke om Pelle sin avgang enn nå, i alle fall slik jeg ser det. God jul ! 🙂

 29. Den kjederøykende var Menotti for Argentina 1978. For dem ynge å vite.

 30. Enig i alt her, Wilhelm. Svært interessant å se påstander fra enkelte om at Pelle sitter hele kampen. Det gjør han som kjent ikke, men tv-produsentene er jo selektive. Når du ser City live får du et helt annet uttrykk.

 31. Nå det gjelder de unge er jeg enig rundt Kelci, vet ikke hva beroligende Bony går på, men det virker i alle fall ! Ellers har Hart en grei oppsummering ang de unge i dag. Illustrere meget bra hva de kjemper mot. Og med så mye kritikk hadde heller ikke jeg som trener ønsket å bruke unge for mye før de var god nok. Poenget er uanset hvor Pelle snur seg som er det noen som mener det og andre det. Foreslår at han bruker dem som er god nok når det er seire vi ønsker. DER er et stykke fra være lovende til å være gode nok.

 32. Knut Espen Svegaarden sier:

  Fint at du er uenig, Kjetil. Jeg står på mitt, mener Pellegrini er utrolig dårlig til å gi de unge sjansen, mener han er taktisk meget svak. Ja, han er sikkert bedre likt enn Mancini, helt greit det, og han har gjort en helt ok jobb med Manchester City. Men han har også hatt det beste spillermateriellet i hele klubbens historie. På lørdagens quiz så spurte jeg etter de 19 spillerne City har kjøpt inn som kostet mer enn 20 millioner pund. 19 mann. 19. Det er mest i England. Skulle det ikke bare mangle at du får til noe da? Nå har ikke Pellegrini kjøpt alle disse 19 spillerne, men noen av dem, og han har lykkes dårlig på overgangsmarkedet, etter min mening. For meg høres det ut som – når jeg leser deg, Kjetil og deg Per Arne – at alt er pluss. Altså er vi fornøyde bare vi vinner iblant. Manchester City har den beste troppen, kanskje i engelsk fotballs historie, og jeg er enig med Gary Neville: City burde ha ledet så mye at det allerede var slutt på spenningen. I stedet har vi en skremmende svak ligasesong, den svakeste siden 20009/10, der vi faktisk får skikkelig juling i flere kamper. Skyld på skader, please. Det har alle lag. Vi kan gjerne komme tilbake i mai, da alle har fasiten. Men hvis du aldri våger å mene noe i forkant eller underveis, så blir verden kjedelig.

 33. God morgen , Svea 🙂 Liker å si min menig i fotball, ja, og slik skal det være. Forskjellige meninger, og tenkte det var greit med litt motvekt med tanke på Pelle ;-). Heldigvis skrev jeg ingenting om skader. Skal da ikke være så lett å «ta» meg. Personlig er jeg redd kritikken mot Pelle om bruk av ungdom samt disse rene slakt tapene hadde vippet ham helt ut på kanten av stupet. Da kunne gjerne spørsmålet fra enkelte kanter blitt hvorfor bruke ungdom når vi har bedre etablerte spillere ? Når man har en agenda som blir det gale uansett hva en gjør. Når det er sagt, det var da faen til greier at Silva, Kompany og Silva forsvant mer eller mindre samtidig da vi hadde slik en flott start. Uansett hvordan en snur og vender på det er det nøkkelspillere, og med fravær av dem vil et hvert lag som innehar slike personligheter merke det. Litt flaks og uflaks hører med i dette gamet. Selvsagt skal vi ikke dette helt i hop grunnet fravær. Det er alt for svakt i enhver sammenheng City deltar. Selvfølgelig er det artig å mene noe i forkant 🙂 Jeg drister meg frempå med et tips om at City vinner PL. Tøffer meg, nå ! Kommer i alle fall til kvartfinalen i CL (med mindre vi trekker Barca enda en gang) Gjør vi det, anbefaler jeg Zaba og Kolarov å knekke begge beina på Messi, Suarez og Neymar. Så tenker jeg vi skal få se hvor gode Barca er ! Det hadde vært en fin taktisk triumf. Spøk til side. Er optimist. Liker Pelle sine skapende ideer og tilnærming til fotball. Fotballen vi spiller gjør meg totalt sett glad minst 8 av 10 ganger, og det har den ikke gjort siden Dave Watson hoppet 3 meter opp i luften og Colin Bell var verdens beste spiller. Gleder meg til vi drar fra resten av ulveflokken, med nest «Alpha» Arsenal akkurat ikke gode nok. Du verden, jeg er morgenfrisk ,i dag. 🙂

  • En dressert ape kunne vunnet PL med det laget vi har denne sesongen, og jeg er også helt enig med Gary Neville. I utgangspunktet skulle vi nesten ha avgjort serien allerede. Når han i tillegg skal kjempe på fire fronter, og presterer å klage på tett kampporgram, er det bare å ønske mannen god bedring. Tror ingen hadde kritisert Pelle hvis han hadde bevisst brukt yngre spillere i Ligacupen, men når han tilnærmet topper laget i hver kamp der også, kan han i hvert fall klappe igjen…både når det gjelder skader og kampprogrammet.

 34. Håper det er et moteuttrykk du bruker ang dressert ape, Thomas. Personlig synes jeg det er helt meningløst å si at en nesten skulle vunnet serien allerede. Nå skal heldigvis den notoriske menene Neville selv få oppleve hvor lett det er å være dresset ape i Valencia. Kan ikke annet enn å si at jeg gleder meg voldsomt til at han skal vise oss hvor lett dette egentlig er ! Vel, vi er i semifinalen i ligacupen, og lenger enn det kan vi ikke være foreløpig. Skulle tatt seg ut om vi røk ut der også grunnet feilvalg av lagoppstilling. Nytt hylekor om hva han skulle ha gjort som VI selvsagt bedre enn Pelle som har vært ekstremt heldig som i det hele tatt går ute i det fri som dressert ape, og ikke minst er så flaksen han hadde i tillegg får trene City. Som enhver idiot kunne ha ført til seier ! Jada ! Alvorlig talt, tror folk at det bare å sette seg i sjefstolen, plukke ut et lag, slippe ungdommer til og vips så er man seriemester ? Utrolig !

 35. Neville gjør nok som alle andre managere som får sparken: kommer tilbake som fotballekspert for å fortelle hvordan andre managere skal gjøre jobben.

 36. Arne Persson sier:

  Kunne vært interessant fotballfaglig forklaring på hvorfor noen mener Pelle er så god! Jeg mener svea kommer med en fotballfaglig begrunnelse på hvorfor han IKKE er god. Den forklaringen støtter jeg 110 prosent, og jeg har vært en av kritikerne av Pelle fra første stund! Selv om Rennestraum da har ment at jeg er en dommedagsprofet. Pelle gjorde det bra med laget til Mancini da han kom. han var en annerledes trener, som gjorde at spillerne turde slippe seg løs. Vi vant etter å ha bøtte inn mål og spilt fantastisk underholdende fotball. Nå har Pelle forsøkt å ta laget videre, og har mislykkes fullstendig. City er ikke på noen måte bedre nå enn da han kom – tvert i mot. Mancinis spillere begynner å bli eldre, og er i tillegg skadeutsatt. Dermed er vi mye dårligere nå. Jeg husker benken til city for et par/tre år siden: Tevez, Dzeko, Nasri, Milner. Spillere som satt på benken og kunne komme inn å snu kampen. Hva ser vi i dag? Og det er ikke bare skader som har skylda!
  Og enda har jeg ikke snakket om ungguttene. Jeg mener at Pelle ødelegger talenter, bare det er grunn nok til å få sparken.
  Dessuten er Pelle enten utrolig arrogant og naiv, eller så har han ikke peiling på taktikk i det hele tatt! Enda en grunn til å få sparken fra en klubb som har så mange gode spillere – at de skulle ledet PL med 10-12 poeng allerede.

 37. Jan Tore Slinde sier:

  Sliter med å forstå mykje av det Pellegrini gjør. Han har ingenting å skylde på. Og for meg virker han sta. Når det er sagt, så er han selvsagt ikkje ein dårleg manager. Flott at han ønsker offensiv fotball. Men at han på død og liv skal spille så feiende flott fotball, sjølv etter vi har blitt rundspilt og utkjempet i 60 min forstår eg ikkje. Han nekter å forandre på noe seier han. Det er ganske tydelig at han meiner, for han tar omtrent alder grep i kampene uansett korleis det går. Kantene bytter kant, det er det eneste grepet han tar for å prøve å forandre noe. Har meir sansen for manager som spiller korta etter 60-70min og redder eit tilsynelatende umulig uavgjort/siger. Ein vinner ikkje kvar kamp fordi ein har det beste laget og spiller den flotteste fotballen. Har laget ein dårleg dag og blir utkjempet, så må ein ta grep og prøve å ta poeng på andre måter. Sånn tenker vertfall eg. Og til fleire kamper City unngår og tape på dårlege dager, til større sjanse er det for at dei blir mestere.

 38. Jeg drister meg til å prøve å forklare i alle fall det jeg tenker rundt saken (rett eller galt). Pelle er for meg samme kategori trener som Nils Arne Eggen (Norge sin dessidert beste trener gjennom tidene) og Wenger. Trenere som skaper en spillestil som de sverger for og stoler fult på, og helt på egne krefter. Selvsagt ser ikke det alltid bra ut når det ikke funker, men det gjør det langt oftere enn ikke. Man har ikke Mikke Mus hjerne når en legger opp til så mange varianter angrepsspill. Forsvarspill og snøre igjen sekken kan de fleste gjøre, og evntuelt satse på om så ønskes. Enkelt i forhold. Dette er selvsagt en smakssak for supportere hva en foretrekker. Hvis noen vet om en trener som gjør helt rett og som alltid gjør hva en selv ville gjort så rekk opp hånden. Pepe G er vel det nærmeste en kommer en slik for tiden, men selv han feiler om enn sjeldnere de fleste fra tid til annen. Fotballens natur. Selv om jeg egentlig ikke ønsker å komme inn på det sier det seg selv at når Aguero, Silva og Kompany er ute samtidig så blir laget svekket der det gjelder som mest. Enhver trener får problemer når så viktige aktører er ute av bildet. Små marginer, og det er derfor disse er bedre enn det meste av stallen. Ergo er det ikke bare å si vi har bred stall. DET sier seg selv. Det er ikke en bortforklaring. Det går ikke an å ha folk av nøyaktig den kaliber sittende på vent. Erstatterne er noe svakere , og når så vesentlig fjerdedel av laget er vekke er det alvorlig svekkelse. Og det er vel neppe Pelle sin feil. Enhver manager ønsker å stille med det optimale. Når det gjelder å bruke ungdommer skjønte jeg heller ikke Demi inn når der er ungdommer på benken. Mot Hull var det vel ? Bony er det valget etterhvert som jeg har vanskeligst med å forstå. han prøver selvsagt å spille ham i form, men fyren er jo ikke helt riktig med for tiden ser det ut som. Og enda verre. Han ser ikke ut til å gi alt ? Hvis det er noe jeg er virkelig misfornøyd med er det det samlede presset og viljen til kjapp gjenvinning når muligheten byr seg.Alt for ofte stopper man en halv meter fra motstander når man presser slik at det blir en mellomløsning. Press skal oppnå først og fremst to ting. Enten gjenvinning eller forringe pasning fremover slik at forsvaret «lett» kan lese situasjonen og bryte. Siste, men viktig slik jeg ser det. Sterling må oppretteholde farten og utfordre med fart. Ikke stoppe opp og vende innover for så å utfordre mann som er en halv centimeter foran ham. Håpløst. Gjøre langt oftere som i den situasjon da han legger inn til Kelchi sitt mål mot Hull. Opprette holde tempo ved brudd er ekstremt viktig !

 39. Knut Espen Svegaarden sier:

  Godt det ble litt temperatur i bloggen i hvert fall.
  Neste gang skriver jeg om reisen til en kamp mot Huddersfield på 1960-tallet.
  Regner med det er like interessant?

 40. Jan Henning Andersen sier:

  Flott initiativ Svea, du greiser å riste liv i flokken. Wilhelm har mange gode og viktige poenger. Det kan ikke herske tvil om at Pelle er en dyktig manager i det store og hele, men jeg kan være enig i kritikken mot ham, at han til tider agerer for sent i enkelte kamper. Men kampen borte mot Sevilla viste at han har kamplan, og at han evner å sette opp lag opp mot motstander. Hvis en ser fremover i tid så vil akademiet bli en viktig faktor for City, de vil ikke fortsette å kunne kjøpe seg til suksess, ungdommen må dyrkes frem og få anledning til å vise seg frem i kamp. Der har City en vei å gå ….!

 41. Per Arve Stenødegård sier:

  Wilhelm har selvsagt gode poenger her , greit nok , men sannheten er jo uansett at vil en virkelig spise kirsebær med de store så må det være en lagplan i bunn når vi taper ballen sånn som det var hos Mancini. Alle var jo så imponert over Peps Barca for noen år siden , men der de virkelig skilte seg ut var jo i omstrukturering av laget tiendedeler etter balltap der alle jaget i flokk etter en distinkt plan. Roberto var inne på det samme.
  Det er jo også pga dette vi ser helt hjelpesløse ut enkelte kamper , både mot topplag i CL , men også mot rimelig ordinære lag i PL.
  Disse laga har en struktur som de jobber etter når de mister ballen til oss og setter oss sjakk matt når vi skal bruke den med ett sjansepasninger og generelt sloppy pasningspill og vi blir derved lett kontret isenk fordi vi da ikke følger med hjem i det hele tatt. Ingen hundre prosent gjenvinningsplan\hindre motstandere farlige brudd er vår store acilleshel pr dato.

 42. Per Arve Stenødegård sier:

  Og som flere er inne på . Spillere som ikke har dagen , eller kanskje heller ikke er intresert å ha dagen må kunne vises dusjen rimelig tidlig . Statuering av eksempel.
  Plan B og C kan eg heller ikke se.
  Men rett skal være rett , tida da Alex sitt united kunne trykke på den siste halvtimen når de låg under fordi de andre laget bare måket ut er forbi og det kom da bestandig ett mål tilslutt.
  Nå er selv de noe lavereliggende lag såpass strukturert med gode spillere i de fleste posisjoner så å bare kaste alt frem hadde vært mer selvmord fotballwise nå til dags.
  Problemet er jo att Pelle ofte starter de fleste kamper slik . Har ett voldsomt trykk helt til en blir for ustrukturert bakover og får en på kjeften . Og så er det å jage enda mer og to -null er mer sannsynlig enn att en snur kampen.
  En må ha en mindre bingoaktig tilnærming fra start mener eg . Kjenne motstanderen litt på tennene.

 43. Det at denne diskusjonen i det hele tatt foregår er et dårlig tegn..

 44. Det er også et dårlig tegn at uansett hvor bra Pellegrini gjør det , ja, så skulle det bare mangle…Utmerket coaching i går kveld, forøvrig. Skulle bare mangle…

 45. Jan Tore Slinde sier:

  Det er et godt tegn. For det viser kor mykje dette laget betyr for oss supportere og alle har eit ønske om at City skal ta opp kampen med dei store i Europa og være det beste laget i England. Er det noko dette forumet mangler så er det sånne diskusjoner der folk kommer med sine meininger. Folk har forskjellige meininger og det er interessant og høyre andre sine meininger om kor skoen trykker.

 46. Jan Tore Slinde sier:

  Van Gaal er nok ikkje enig med deg Kjetil. Han virker lei 🙂

 47. Knut Espen Svegaarden sier:

  Ja, alt er liksom bra igjen nå… Not. Du må våge å se bak resultatet, og det sier meg at dette var en kamp som veldig fort kunne endt i nok en mini-katastrofe. City var fem minutter unna å tape nok en fotballkamp fordi det ikke (håper jeg, etter å ha sett opptredenen) øves på defensiv organisering, spesielt når du mister ballen. Pompel og Pilt i midtforsvaret, til en verdi av 65 millioner pund, så ut som de hadde vunnet premien «du skal spille stopper i City» gjennom et loddsalg forrige søndag.
  Igjen mener jeg at byttene kommer for sent. Igjen mener jeg at byttene går på autopilot. Det merkeligste er at når Pellegrini og co hadde bestemt seg for å bytte, da hadde spillet begynt å fungere, da satt kombinasjonene, da var det tyskerne som slet. Endelig var kampen sånn den burde vært fra start av. Men da hadde han allerede bestemt seg for å bytte, så da skjedde det selvsagt likevel…
  Så kan du godt svare: «Ja, men Svea, det lyktes jo…» Jeg tror det like gjerne kunne ha blitt scoringer selv uten byttene. Fordi da var City på gang. Men jeg tror også at City fort kunne scoret et mål eller to til FØR pause, hvis Pellegrini hadde våget å bytte allerede da.
  Med fasit i hånda, nå, har selvsagt Pellegrini rett og jeg feil. Sånn er det. Når du er tøff i trynet og klager og kritiserer, og vedkommende motbeviser det, så ser du dum ut. Men med fasit i den berømte hånda så har alle svaret.
  At det skal ta en hel omgang før noen skjønner at dette ikke er akseptabelt, igjen, det skjønner ikke jeg.
  Det positive var at med en Navas inn så fikk du en spiller som dekket hele høyresiden. Han har en fantastisk motor. Defensivt er Navas undervurdert, og han skaper konstant bredde i tillegg. Det doble forsvarsspillet på Citys høyreside var helt fraværende før pause, da Sterling stort sett spilte der. Eller: Skulle spilt der. Og i spillervurderingene etter kampen, nevnes stort sett bare Sterlings scoringer og bidrag offensivt. Det fraværende defensive ble ikke nevnt med et ord. Men for Pellegrini er dette viktig. Han MÅ se helheten her.
  Og selvsagt er det gøy at det løsnet, selv om det tok altfor lang tid. Pellegrini må få spillerne til å være våkne i 90 minutter neste gang.
  For ligaen er viktigst. Swansea er viktigere enn Barcelona. Det er min mening, fra en som er svært lite opptatt av Champions League.

 48. Synes De Bryne har sett litt sliten ut en stund nå. Så det første gang mot United. Han har tatt og fikset mye av det offensive ansvaret. Fotball hvor det løsner og så ketchup effekten er vel verken første eller siste gang vi ser. Klart der er saker og ting å flikke på, men gleder meg over at guttene virket svært konsentrert og målrettet i 2 omg. Nå ankom Glabach med en voldsom selvtillit etter 10 seire og 4 uavgjorte på siste 15. Hvorav seier mot Bayern sist helg. Synes kvelden i går var topp slik det utviklet seg. Tidligere har jo folk påpekt hvor viktig det er å kunne vinne kamper som dette, og så gjorde vi det, og så skulle det nærmest bare mangle i mange sine øyne. Om ikke annet viser det hvor langt vi er kommet på i fotballsammenheng på få år. Jeg tror vi får en fin sesong med mindre skadesituasjonen går helt bananas. Blir tett med kamper fremover. To kamper mot Everton ekstra bl annet. Kan ikke annet enn å være fornøyd så langt, og håper på at jeg også er det fremover. Har ikke for vane å svartmale noe med 23 kamper i PL igjen å spille. Det kunne selvsagt vært varmere selv om solen skinner, men temperaturen stiger nok 🙂

 49. Knut Espen Svegaarden sier:

  Bra vi er på to forskjellige kloder, Kjetil.

 50. Det føles fint å ha såpass mye rett. Gårsdagens kamp satte skapet på plass.

 51. Knut Espen Svegaarden sier:

  Ja, skapet ble satt i venterommet. Det stemmer.

 52. Arne Persson sier:

  Apropos skapet. Leste akkurat at Sterling sier at det var Yaya som holdt talen i pausa som tente gutta. Ikke Pelle altså. Han satt vel å klødde seg i hodet.

 53. Nå har vel ikke Yaya blitt noe mindre kritisert enn Pelle. Fortsatt av de samme ekspertene.

 54. Det var faktisk en del folk som kritiserte Nils Arne Eggen også , men du tar han ikke på resultat .. Pelle har da også brakt oss edelt metall..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.