Før kampen: Stoke City – Manchester City

Hart-1Joe Hart kan være tilbake mellom stolpene, men Manchester City reiser til Britannia med hverken Yaya Touré eller Sergio Agüero i troppen.

Manchester City ledet 1-0 hjemme mot Hull City i ligacupens kvartfinale da det gjensto ti minutter av tirsdagens batalje. De siste minuttene utviklet seg imidlertid til å bli litt av et fyrverkeri. Først satte Kelechi Iheanacho ballen i mål i duell med to Hull-forsvarere, før Kevin De Bruyne viste både arbeidskapasitet og fotballkunst i løpet av fem minutter. Den belgiske landslagsspilleren fulgte opp et dårlig tilbakespill da han satte ballen forbi sveitsiske Eldin Jakupovic i Hull-buret i det 82. minutt, og fire minutter senere gjorde den tidligere Wolfsburgspilleren livet enda surere for tigrenes 31 år gamle målvakt. De Bruyne banket et frispark i mål og viste at han også er å regne med når Yaya Touré og Aleksandar Kolarov i kommende kamper skal bestemme seg for hvem som skal ta frispark.

Denne helgen er det Premier League som blir viet all oppmerksomhet når Manchester City tar den drøyt 12 mil lange turen til Stoke-on-Trent for å møte Mark Hughes’ mannskap. Med på bussen er imidlertid ikke Yaya Touré, Vincent Kompany, Samir Nasri, Pablo Zabaleta eller Sergio Agüero som alle fem er ute med skade i tillegg til at suspenderte Eliaquim Mangala også er utilgjengelig. Lagets manager Manuel Pellegrini mener at City uansett har vist denne høsten at de ikke er avhengige av enkeltspillere. «Vi har så langt hatt et gjennomsnitt på seks spillere ute per kamp og vi er i semifinalen av ligacupen og videre i Champions League», kunne 62-åringen slå fast på pressekonferansen før lørdagens kamp. «For en manager så er det best å kunne fortsette med de elleve som har vunnet en kamp, men det er umulig med det antallet kamper vi spiller. Derfor har det blitt viktig for oss å kunne rotere samtidig som vi presterer i kampene. Uavhengig av hvem som starter så skal vi spille på samme måte».

For nesten nøyaktig to år siden tapte Chelsea 3-2 borte mot Stoke etter å ha ledet kampen. I det oppgjøret kom Kevin De Bruyne inn fra benken for London-klubben, og belgieren har også fått med seg at Britannia Stadium ikke er den letteste banen å spille på. «Vi vet at Stoke er et vanskelig lag å møte. Mange store klubber har tapt poeng der de siste sesongene», kunne den 24 år gamle midbanespilleren fortelle i et intervju med Citys hjemmeside. «De har endret stil de siste par årene, og fått inn en del nye spillere, og vi skal virkelig gjøre vårt beste». Manchester City har ikke vunnet en bortekamp i Premier League siden Iheanacho ble den store helten på Selhurst Park. De lyseblå har scoret mest av alle i serien, men nesten alle målene har kommet hjemme på Eastlands. Bare 7 av 30 scoringer har kommet på fremmed gress, men De Bruyne lar seg ikke stresse av tallene. «Det er ikke noe stort problem, fordi vi skaper sjanser» mener den målfarlige belgieren. «Det handler om å omsette de sjansene i mål».

Mannen som skal omsette sjansene i mål i Sergio Agüeros skadefravær er høyst sannsynlig Wilfried Bony. Ivorianeren scoret det første målet i seieren mot Hull på tirsdag og starter etter alle solemerker på topp, også på lørdag. «Jeg vil bidra når jeg får muligheten» konstaterte Bony i et intervju før kampen. «Vi ligger på topp i serien, og det er der vi ønsker å være. Stoke er et vanskelig lag å møte, men vi går for seier. Det er samme hvordan kampen utspiller seg, så lenge vi kan reise fra Britannia med seier og tre poeng».

Mange frykter Stoke på Britannia, men statistikken så langt denne sesongen viser at kun fire lag gjør det dårligere enn The Potters på eget gress. Nå har vi kommet til desember og det er kun Watford som scorer færre mål på hjemmebane enn hva Mark Hughes utvalgte gjør. Stoke vant imidlertid sist hjemmekamp mot Chelsea som følge av at kantspilleren Marko Arnautovic scoret kampens eneste mål. Bojan Krkic og nevnte Arnautovic er lagets toppscorere sammen med Mame Biram Diouf som alle står med tre scoringer hver. En god bortestatistikk skal ha mye av æren for at The Potters ligger på en syvendeplass før helgens runde. Til lørdagens dyst mot Manchester City har Stoke tidligere City-målvakt Shay Given ute med skade i tillegg til navnebrødrene Peter Crouch og Odemwingie.

Joe Hart har trent for fullt med laget de siste to dagene og bør være tilbake mellom stengene når Martin Atkinson blåser for avspark på lørdag. Kolarov kan komme inn på venstrebacken for Gaël Clichy, men valgmulighetene er ikke så mange på de andre posisjonene. Martin Demichelis og Nicolas Otamendi utgjør nok stopperparet med tanke på at Vincent Kompany og Eliaquim Mangala begge er utilgjengelige. Fernandinho og Fabian Delph starter muligens sentralt på midten, samtidig som Raheem Sterling fort kan skyve Jesus Navas ut på benken. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Delph – De Bruyne, Silva, Sterling – Bony.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 13:45.

Dommer er Martin Atkinson.

6 svar

 1. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Kelechi Iheanacho spiss. Nå må du våkne Pellegrini.Bony passer ikke inn i spillestilen til City.

 2. Stoke er ikke så vanskelige så de var for noen sesonger tilbake. Tror vi drar seieren i land her

 3. Arne Persson sier:

  Fantastisk laguttak igjen!

 4. John Cato Thorkildsen sier:

  Elendig!!!!

 5. Arne Persson sier:

  Fernando fortsetter på banen! Håper så inn i h.. at dette betyr slutten for Pellegrini!!

 6. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Kollektiv kollaps. Spiller uten mål og mening. Manager som tviholder på spillere som er langt over the top. Det elendige spillet har vart siden kampen mot Norwich. Kjempeblunder av Pellegrini å foreta alle byttene så tidlig. All ære til Stoke, spilte underholdende fotball.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.