City inngår avtale verdt £265 millioner

C_71_article_1492075_image_list_image_list_item_0_imageCity Football Group har solgt 13 prosent av aksjene i selskapet til China Media Capital. Avtalen er verdt £265 millioner, noe som bringer frisk kapital inn i blant annet Manchester City.

Siden Sheikh Mansour og hans Abu Dhabi United Group for Development and Investment i 2008 kjøpte Manchester City fra Thaksin Shinawatra for £210 millioner, har City vokst til å bli en stor klubb i verdenssammenheng, og når nyheten for noen dager siden sprakk om at det kinesiske investeringskonsernet CMC (China Media Capital) har kjøpt 13 prosent av aksjene i City Football Group, et datterselskap av Adu Dhabi United Group som blant annet eier Manchester City i tillegg til klubbene New York City, Melbourne City og 20 % av Yokohama F. Marinos, for £265 millioner, vil det altså si at City Football Group i skrivende stund er verdsatt til to milliarder pund, altså ca. 26 milliarder kroner.

City har også tidligere hatt interesser i Kina, og helt siden tida Jihai Sun spilte i City har de lyseblå vært en populær klubb i landet. Forrige måned var Kinas president Xi Jinping med en delegasjon på besøk på City Football Academy, og ble vist rundt på fotballanlegget det kostet £200 millioner å bygge. Nå følger altså nyheten om at kinesiske CMC, grunnlagt i 2009 og med base i Shanghai, har kjøpt opp deler av City Football Group. En planlagt fast flyrute mellom Shanghai og Manchester er forøvrig under planlegging, og etter den kinesiske presidentens besøk i Manchester uttalte også Sir Howard Bernstein fra Manchesters byråd, at det er stor interesse fra Kina om å investere i Manchester. Nå er altså første skritt på den veien gått, gjennom CMCs oppkjøp i City Football Group.

Kort tid etter oppkjøpet begynte ryktene å svirre om at Sheikh Mansour planlegger å selge seg ut av City, men dette ble raskt tilbakevist av klubben. «Dette er et strategisk grep,» kunne en klubbrepresentant fortelle til alle de som var bekymret for klubbens framtid. «Dette er viktig for supporterne våre, og absolutt ikke begynnelsen på slutten. Vi har ikke vært på utkikk etter investorer.» Med andre ord er det CMC selv som har ønsket å kjøpe seg inn i City.

Enkelte såkalte eksperter har allerede begynt å spekulere i om de nye midlene som blir tilgjengelig kan brukes til å kjøpe for eksempel Lionel Messi. Uansett vil Citys økte profilering i Kina kunne tiltrekke seg millioner av nye fans, og dermed også øke Citys markedsverdi og bringe inn mer penger i klubben.

9 svar

  1. Alexander Tore mere shopping penger

  2. Kent Michael Løvold Kent Olav Aleksandersen Ska man ha sjanse for å ta de nisserøde klubbene i distriktet er dette godt nytt, begge de skal jo ta pokalen til våren😶

  3. Terje Flatha sier:

    Pengene ruler! Det var kulere å være City-supporter for 15 år siden, men virkeligheten har endret seg. Da er det bedre at vi har spenna enn de røde ute i sumpa! I den ganske nære fremtid vil det kun være snakk om de 4 store Bayern M, Real, Barca og City!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.