Før kampen: Manchester City – Hull City

Manuel-Pellegrini1Tre dager etter seieren mot Southampton er det duket for kvartfinale i ligacupen når Manchester City åpner portene for et målfarlig Hull City.

Kevin De Bruyne, Fabian Delph og Aleksandar Kolarov satte hver sin ball i nota og sikret at de lyseblå ikke bare tok sin første seier siden landslagspausen, men også at City er tilbake på topp i Premier League. En annen gledelig nyhet er at Sergio Agüeros skade viste seg å ikke være særlig alvorlig, og med David Silvas entré kvarteret før full tid så fikk Pellegrini en del positive svar etter seieren mot Saints.

Nå er det ligacupen som gjelder og Manchester City avanserte til kvartfinalen ved å slå Crystal Palace hele 5-1 på hjemmebane. I kvartfinalen er det ny hjemmekamp som venter de lyseblå, men denne gangen er det Championship-laget Hull som står på motsatt banehalvdel. Ligacupen blir ofte omtalt i mindre flatterende ordelag enn den mer tradisjonsrike FA-cupen, men turneringen vil alltid være spesiell for Manuel Pellegrini ettersom det ikke bare var hans første med Manchester City, men også chilenerens første trofé i Europa. Arsenal, Chelsea og Manchester United er alle ute av årets turnering, og av de åtte kvartfinalistene er det bare fem Premier League-lag igjen. De lyseblå er bare tre kamper unna en eventuell finale på Wembley i februar, og Manuel Pellegrini, som har mønstret sterke lagoppstillinger tidligere i turneringen, tar nok heller ikke lett på The Tigers. Imidlertid så har City røket ut mot antatt lettere motstand ved de tre siste anledningene. Først mot Wigan i FA-cupen i Pellegrinis første sesong. Forrige sesong ble Newcastle for sterke i ligacupen før Middlesbrough trakk det lengste strået i FA-cupens fjerde runde.

Som nevnt tidligere fikk David Silva de siste femten minuttene av seieren mot Southampton, og at spanjolen har vært en savnet mann på Eastlands kunne man merke av velkomsten 29-åringen fikk av fansen i Manchester. På tirsdag kan den eminente midtbanespilleren være tilbake i lagoppstillingen for første gang siden hjemmeseieren mot Newcastle i begynnelsen av oktober. Citys manager Manuel Pellegrini kunne forklare til Sky Sports at det vil bli en del endringer fra laget som slo Southampton, men at skadelisten volder ham en del problemer med tanke på laguttak. «Vi får se hva det medisinske apparatet sier etter de kommende kampene, men med Eliaquim Mangala, Pablo Zabaleta og Vincent Kompany ute så kan vi ikke gjøre mange endringer i forsvar», insisterte 62-åringen. «Det er viktig at vi er konsistente i hva vi gjør. For lag som er ute av ligacupen eller Champions League kan det være enklere å fokusere på Premier League, men vårt mål er alltid å være med i alle turneringene».

Steve Bruces mannskap slo både Rochdale og Swansea 1-0 i ligacupens to første runder før de beseiret overraskelseslaget Leicester 5-4 etter straffesparkkonkurranse. I Championship ligger laget på fjerdeplass etter 18 spilte kamper og bare Ipswich har scoret flere mål enn The Tigers så langt. Abel Hernandez er lagets toppscorer med sine syv mål og er en mann å se opp for på tirsdag. Hull har bare tatt ett poeng på sine to siste kamper, men før det sto de gule- og sortstripede med fem strake seiere i Englands nest øverste divisjon. I helgen var det opprykksrival Derby som ble for sterke for Hull da de vant 2-0 på KC Stadium.

På de siste ni kampene mot Hull har Manchester City vunnet fem av de siste ni oppgjørene mot Hull og bare tapt én. Forrige gang lagene møttes i ligacupen var i 1963, den gangen sikret de lyseblå seg avansement etter å ha vunnet 3-0.

Hvilke endringer Manuel Pellegrini velger å gjøre er vanskelig å spå. Pablo Maffeo kunne muligens fått en plass på høyrebacken for å hvile Bacary Sagna. Bersant Celina var med til Torino mot Juventus, men kom aldri innpå og kan igjen måtte innfinne seg i å være et alternativ for benken på tirsdag. For å spare noen midtbanespillere kan Bony og Iheanacho starte sammen på topp, og den sentrale midtbanene bestå av Fabian Delph og Fernando. På høyrekanten kan Jesus Navas komme inn. I målet fortsetter nok Willy Caballero etter at Joe Hart pådro seg en skade mot Juventus. Vi tipper følgende lagoppstilling: Caballero – Sagna, Demichelis, Otamendi, Clichy – Fernandinho, Delph – Navas, Silva, De Bruyne – Bony.

Kampen vises på TV2 Sport Premium 2 med avspark 20:45.

Dommer er Neil Swarbrick.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.