Før kampen: Manchester City – Southampton

SilvaAguerofernaEtter to strake tap så er det et revansjelystent Manchester City som møter Southampton på Eastlands, og David Silva er endelig tilbake i troppen.

I Champions League greide aldri Manchester City å sette ballen i nota bak Gianluigi Buffon. Mario Mandzukic’ scoring i det 18. spilleminutt ble kampens eneste, og Juventus har dermed førsteplassen i gruppe D i sin hule hånd før gruppespillets siste runde i desember. I tillegg til at de lyseblå mistet gruppeledelsen så måtte også Joe Hart gå ut med en skade ti minutter før full tid. Den engelske landslagskeeperen har pådratt seg en muskelskade som gjør ham utilgjengelig også til helgens kamp mot Southampton.

David Silva spilte sist i Manchester Citys knusende 6-1 seier mot Newcastle på hjemmebane, men etter en stygg takling i en landskamp for Spania har midtbanespilleren slitt med en skade. Nå virker det verste imidlertid å være over for midtbaneelleganten som på sitt beste gir de lyseblå en helt annen dimensjon offensivt. Selv om Silva muligens begynner kampen på benken så er den lille magikeren klar på at City må tørre å spille ball, selv om resultatene har vært den skuffende den siste uken. «Vi må holde på ballen, ha ballinnehav og skape sjanser. Det er vår stil», kunne 29-åringen fortelle til klubbens hjemmeside. «Southampton vil kanskje forsøke å presse oss høyt i banen, men vi må ikke la oss stresse av det. De er et godt lag, men vi kan ikke endre stilen vår. Vi må forsøke å vinne og spille på oss selvtillit».

Med tre skader i forsvaret så fortsetter Manuel Pellegrini med en helargentinsk stopperduo. Gaël Clichy spilte sin første kamp fra start denne sesongen, men på den andre backen så har Bacary Sagna nærmest ikke hatt konkurranse ettersom Pablo Zabaleta har vært skadet store deler av sesongen. Citys chilenske manager påsto på pressekonferansen før kampen mot Southampton at antallet kamper og lange landslagsreiser fører til at mange av spillerne pådrar seg skader. «Alle klubbene i England sliter med dette, og i andre europeiske ligaer også» forklarte 62-åringen. «Vårt medisinske apparat jobber så hardt de kan, men antallet kamper og intensiteten i dem gjør at mange klubber sliter med skader på sine spillere. Vi prøver å få alle kampklare så fort som mulig».

Med Joe Hart ute så er det duket for Willy Caballero i målet. Argentineren får vanligvis sjansen i ligacupen, men nå er det Premier League som gjelder og forrige kamp i ligaen for Caballero var 4-1 tapet mot Tottenham i London. I den kampen var ikke burvokteren helt patent, men 34-åringen får en mulighet til å rette opp inntrykket i lørdagens kamp. «Det er ikke bra for noen at Joe Hart er skadet, men dette er en mulighet for meg», forklarte Caballero før kampen. «Det er ikke lett å bare spille én kamp her og én kamp der. Det er alltid lettere hvis man får tre-fire kamper til å komme i siget, men jeg er klar for gjøre mitt beste. Jeg har hatt 18 gode måneder med Hart og Richard Wright som har gjort meg til en bedre keeper, og jeg er klar for utfordringen og til å hjelpe mine lagkamerater».

Southampton ligger seks poeng bak Manchester City før helgens oppgjør i Manchester. De røde- og hvitstripede har 20 poeng og ligger på en åttendeplass etter 13 kamper. Ronald Koemans mannskap er, sammen med Leicester, det eneste laget i Premier League som fortsatt ikke har tapt på bortebane denne sesongen. Southampton står med to seiere og fire uavgjorte etter seks kamper på fremmed gress. Etter seks strake kamper uten tap ble det en strek i regningen for The Saints da de tapte 1-0 på St. Marys mot Stoke. Høyresiden med bunnsolide Cédric Soares og uromomentet Sadio Mané kan bli farlig på lørdag. Sistnevnte står med tre scoringer og fire målgivende så langt. Imidlertid så reiser Southampton til Manchester uten sin toppscorer Graziano Pellè, som er suspendert. På skadelisten har klubben målvakt Fraser Forster og målfarlige Jay Rodriguez.

Sist gang de to lagene møttes var i mai forrige sesong. Da vant Manchester City 2-0, og de lyseblå står med fem strake seiere mot Southampton i Manchester. Fire i Premier League og én seier i FA-cupen. I mai var det Frank Lampard og Sergio Agüero som ble de store heltene med hver sin scoring.

På lørdag så er det allerede klart at Caballero starter i mål. På venstrebacken kan Kolarov komme inn for Clichy som mangler kamptrening, men det kan også tenkes at Pellegrini ønsker franskmannens hurtighet mot Mané. Fabian Delph kan få en kamp fra start ved siden av Fernandinho sentralt på midten hvis Pellegrini fortsetter med Yaya Touré i en offensiv rolle. Inn på kanten kommer nok Raheem Sterling for Jésus Navas, engelskmannen har scoret i tre av sine fem kamper mot Southampton. Det betyr i så fall at Kevin De Bruyne går over til høyre. Vi tipper følgende lagoppstilling: Caballero – Sagna, Demichelis, Otamendi, Clichy – Delph, Fernandinho – De Bruyne, Yaya Touré, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 16:00.

Dommer er Roger East.

2 svar

  1. Yngve Deila sier:

    Southampton, Stoke Norwich og WBA er de verste motstanerne som finnes, så pass opp City.Ikke ta enkelt på oppgaven.Håper selvfølgelig på seier, men flere lag har vunnet på Etihad i den senere tid.CTWD.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.