Før kampen: Juventus – Manchester City

SOCCER Man_115Manchester City reiser til Italia og Torino for å møte Juventus i visshet om at seier sikrer de lyseblå førsteplassen i gruppe D.

Helgens kamp mot Liverpool ble en heller forsmedelig affære for Manuel Pellegrinis mannskap som hadde gått nesten to måneder uten nederlag. De lyseblå ble overspilt i store deler av kampen og toppet det hele med et til tider rotete forsvarsspill og det endte til slutt med 4-1 til de rødkledde fra Merseyside. Tapet betyr at City har måttet gi fra seg tabelltoppen til fordel for overraskelseslaget Leicester som nå ligger to poeng foran Pellegrinis lag.

I Champions League topper imidlertid fortsatt Manchester City gruppen, og har allerede kvalifisert seg for sluttspillet etter nyttår. Forskjellen mellom å ende på første- eller andreplass kan likevel bli fort bli utslagsgivende, og så fremt City ikke taper mot Juventus så har de alt i egne hender før hjemmekampen mot Borussia Mönchengladbach i siste runde. Spørsmålene er like fullt mange etter helgens fadese mot Jürgen Klopps Liverpool, og på pressekonferansen før onsdagens oppgjør kunne Manuel Pellegrini konstatere at skadelisten stadig vekk er lang for de lyseblå. «I forsvaret har vi Kompany, Mangala og Zabaleta ute med skade, på midtbanen er det Samir Nasri og David Silva i tillegg at Wilfried Bony også er skadet». 62-åringen startet med Otamendi på benken mot Liverpool etter at argentineren hadde hatt to tøffe kamper for landslaget, men midtstopperparet Demichelis/Mangala imponerte ingen og på onsdag blir det nye skifter og høyst trolig en helargentinsk stopperduo. «Det er en stor utfordring vi står overfor når vi skal møte Juventus» slo Pellegrini fast. «Det å vinne gruppen gir ikke automatisk en lettere trekning etter jul, fordi det avhenger av mange ting, men kampen i morgen blir en god test for oss som lag mot en god klubb på en vanskelig stadion».

Et lysglimt mot Liverpool var at Sergio Agüero var tilbake, for første gang etter at han scoret fem mot Newcastle. Den målfarlige argentineren fortsatte der han slapp, nemlig med å score, og står altså med ni fulltreffere denne sesongen. I Champions League har City scoret åtte mål, med åtte forskjellige målscorere, og Manuel Pellegrini understreket at laget hans også må kunne greie seg uten sin toppscorer. «Vi må klare å spille uten Sergio, og det viste vi forrige måned da vi kvalifiserte oss for sluttspill i mesterligaen og gikk videre i ligacupen. Selvfølgelig er vi et bedre lag med Agüero og derfor er det også viktig for oss at han er frisk når vi skal ut i sluttspillet».

Yaya Touré fortalte før kampen mot Liverpool at han følte seg uthvilt etter at han ikke var med Elfenbenskysten i kampene mot Liberia. Under kampen viste dessverre ikke ivorianeren særlig prov på det og etter en dårlig førsteomgang ble han igjen i garderoben da laget gikk ut til den andre. Nå ønsker 32-åringen at klubben skal gjøre et bedre inntrykk mot Juventus, ikke bare for seg selv, men også for fansen. «Det er viktig at vi viser oss fra en bedre side. Lørdag var skuffende for alle med tilknytning til klubben», kunne Touré fortelle til Citys offisielle hjemmeside. «Målet for klubben denne sesongen er å vinne alle troféer vi kan, og vi kjemper fortsatt på alle fronter. Vi vet at det blir vanskelig, men vi skal gi alt. Vi har stallen, spillerne og hvis alt er riktig til riktig tid så har vi en mulighet til å slå alle».

I helgen sikret sommerens nysignering Paulo Dybala for at alle tre poengene gikk til Juventus da laget hans møtte AC Milan på hjemmebane. Seieren var den tredje strake for den gamle dame, som dermed har klatret etter en begredelig sesongåpning. I skrivende stund ligger Juventus på sjetteplass, ni poeng bak Inter. Bianconeri er ikke klare for sluttspillet i Champions League enda og er avhengig av et godt resultat mot Manchester City på onsdag. Hernanes ble utvist i bortekampen mot Borussia Mönchengladbach og må stå over oppgjøret. Det samme må Roberto Pereyra, Kwadwo Asamoah og Simone Padoin som alle er ute med skader. I helgen spilte klubben 4-4-2 mot Milan, men kan være tilbake i en 3-5-2 mot Manchester City med Bonucci, Barzagli og Chiellini bak.

Forrige oppgjør mellom lagene i Torino endte 1-1 i en kamp hvor City sikret gruppeseiren i Europa League. Jô scoret målet for de lyseblå, og av de elleve spillerne som startet kampen så er det ingen igjen i klubben. Kampen på Eastlands tidligere denne høsten endte med Juventus-seier etter at City oppskriftsmessig hadde tatt ledelsen gjennom et selvmål av Chiellini. Først utlignet Mario Mandzukic før Alvaro Morata gjorde vondt til verre da han skrudde ballen i det lengste hjørnet for fjorårets mesterligafinalist.

Som nevnt så må Manchester City ta høyde for en del skader til morgendagens oppgjør, og forsvaret sier nesten seg selv. På midtbanen kan Fernandinho igjen komme inn hvis Manuel Pellegrini ønsker å fortsette med trioen som gjorde en god bortekamp mot Sevilla. Hvis ikke så er Fabian Delph også et alternativ. På kantene fortsetter Raheem Sterling og Kevin De Bruyne hvis ikke Pellegrini ønsker farten til Jésus Navas. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Demichelis, Otamendi, Kolarov – Fernando, Yaya Touré, Fernandinho – De Bruyne, Sterling – Agüero.

Kampen vises på Viasat Hockey med avspark 20:45.

Dommer er tyske Felix Brych.

2 svar

  1. Uansett lagoppstilling; Innsatsen kan ALDRI bli verre enn på lørdag!

  2. Brynjulv Eika sier:

    Malmø med finaste drakter i kveld

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *