Flaut stortap på hjemmebane

JS77152261Liverpool valset over et meget svakt Manchester City og beseiret de lyseblå med hele 4-1.

Etter den lange landslagspausen var det endelig klart for Premier League-spill igjen, men mange av City-spillerne i lørdagens kveldsoppgjør mot Liverpool så ut som om de ikke var helt klar for det. City leverte en meget svak forestilling, preget av peilpasninger og forsvarsrot, og Liverpool kunne faktisk ha vunnet med mange flere mål enn de gjorde.

City stilte med et helt nytt midtstopperpar i forhold til forrige kamp for to uker siden, da duoen Kompany/Otamendi var byttet ut med Mangala/Demichelis. Samtidig startet Jesus Navas på midtbanen, mens Fernandinho måtte sitte på benken fra start. Wilfried Bony ble skadet i oppgjør mot Villa, men heldigvis for Citys del var Sergio Agüero tilbake etter sin skade, og startet oppgjøret på Etihad.

City startet kampen på verst tenkelig vis ved å gi Liverpool ledelsen etter bare sju minutter spilt da Eliaquim Mangala på særdeles klønete vis satte ballen i eget mål etter at en ball blå slått hardt og lavt inn foran mål. Dermed 0-1.

Det ble raskt tydelig at dette ikke var Citys dag, og mens feilpasningene florerte så det også ut til å oppstå panikk i forsvaret hver gang Liverpool nærmet seg Citys mål. Savnet av kaptein og leder Vincent Kompany var merkbart, noe Liverpool nok var svært takknemlige for. Etter halvspilt førsteomgang skulle det bli 0-2 da Demichelis og Mangala igjen rotet det til i Citys forsvar. Liverpool spilte seg gjennom og Mangala burde hatt muligheten til å skli foran og blokkere innlegget fra kant. I stedet valgte han å la ballen passere rett foran seg, og det gjorde at Coutinho fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0 til Liverpool.

Noen minutter senere skulle stygt bli til grusomt, da Liverpool gikk opp i 3-0. Liverpool skal riktignok ha skryt for flere fine kombinasjoner, som til slutt gjorde at Firmino kunne sette inn 3-0, men igjen var det mulig å sette spørsmålstegn ved Citys forsvarsspill.

Bare få minutter senere kunne det blitt både 0-4 og 0-5 da Liverpool fikk flere store sjanser til å score, først da Joe Hart måtte komme og gjøre seg stor da Firmino var alene med ham, og så da Firmino sendte ballen like utenfor den lengste stolpen.

Mange City-supportere begynte nok nå å gi opp tanken om at det skulle være mulig å hente noe ut av denne kampen, men så ga Sergio Agüero fansen nytt håp med en nydelig avslutning i hjørnet fra langt hold like før pause. En vakker scoring av argentineren, men dessverre skulle den vise seg å få liten betydning.

Manuel Pellegrini gjorde grep i pausen og satte inn Fernandinho og Fabian Delph for Yaya Touré og Jesus Navas, og City spilte muligens noe bedre i andre omgang enn i den første. Likevel skulle Liverpool fortsette å komme til sjanser, for eksempel da Can etter timen spilt kom alene med Joe Hart, som nok en gang reddet. City skulle riktignok også spille seg til noen store sjanser, først da Raheem Sterling plukket opp et håpløst tilbakespill. Han ventet og fant til slutt Sergio Agüero, men en nydelig redning av Simon Mignolet i Liverpool-buret forhindret scoring. Like etter var det Fernandos tur til å få en stor sjanse da et frispark ble slått inn i feltet. Fra hold hold satte brasilianeren ballen over tverrligger.

Og da City ikke maktet å score skulle Liverpool i stedet gå opp i 4-1. Martin Skrtel ble med fram på en corner, og banket etter hvert ballen i nota bak en sjanseløs Joe Hart. Da gikk mange av City-fansen hjem, tydelig frustrert over den svake forestillingen de hadde fått se fra Citys side. At Liverpool vant fortjent er det ingen som helst tvil om, og at Joe Hart reddet City fra flere baklengsmål med kjemperedninger da Liverpool-spillerne kom alene med ham, gjør stortapet enda flauere.

Nå venter Juventus i Champions League på onsdag, en kamp som må vinner om City skal ha mulighet til å vinne sin Champions League-gruppe.

7 svar

 1. Vi får se lyspunktene. Det kan ikke bli stort verre enn det her 🙂

 2. Dårlig mot villa.. Elendig mot pool.. Grusomt mot juventus?

 3. Ronny Hammer sier:

  Det city viste idag håper jeg det blir lenge til jeg ser neste gang. Eneste lyspunktet i denne kampen var at Aguero var tilbake og at Hart reddet oss fra et enda verre tap.

 4. Artig å se pool-fansens reaksjon. Hatet mot Sterling. Hoveringen. Og ikke minst, skapfansen som plutselig dukket opp.

 5. Per Arve Stenødegård sier:

  Hvor er æresfølelsen som skal ligge i ryggmargen på spillerne . Hvor er skamfølelsen for å vise seg seg for de som betaler festmiddagen for en når en blir tatt i å pisse den . Fy Fan.

 6. Alle lag har flauser innimellom. Vi skal være stolte av å ha et så flott lag.

 7. Svein Ottar Myrvågnes sier:

  Enig med deg Per Arne, si alltid noe pent om Manchester City. Et arbeidsuhell skjer i blant. Tror de kommer sterkt tilbake allerede onsdag. Har god tru!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.