Før kampen: Manchester City – Liverpool FC

JS73651257Manchester City begynner det hektiske kampprogrammet frem mot jul med å møte Liverpool på Eastlands.

Landslagspausen er omme, og selv om flere av Citys spillere har vært i aksjon, så har mange av Citys skadede profiler nytt av godt av pausen. Både David Silva og Sergio Agüero har trent med førstelaget de siste dagene, og selv om førstnevnte ifølge Manuel Pellegrini ikke blir spilleklar så er Sergio Agüero definitivt med i troppen. Den målfarlige argentineren har ikke vært på banen siden han på egenhånd senket Newcastle med fem scoringer tidlig i oktober. Om 27-åringen går rett inn i elleveren gjenstår å se, men Agüero selv gleder seg til å endelig kunne bidra ute på gresset. «Det har vært frustrerende, men jeg gjør alt jeg kan for å være i form til kampen mot Liverpool» kunne den argentinske landslagsspilleren fortelle i et intervju med klubbens offisielle hjemmeside. Lørdagens motstander har hentet inn Jürgen Klopp som sin nye manager og Agüero mener at det er positivt for alle parter, inkludert Manchester City. «At de beste spillerne og managerne kommer til Premier League er entydig positivt. Det gjør ligaen til en av verdens beste samtidig som sannheten er at det å møtte tøffere motstand også vil gjøre oss bedre som klubb».

Manchester City var i strålende form før landslagspausen og sikret blant annet avansement fra gruppe D i Champions League. De lyseblå har gått nesten to måneder uten tap, og Manuel Pellegrini kunne konstatere på pressekonferansen at det viktigste for klubben er å fortsette i samme spor som før. «For øyeblikket gjør vi en veldig god sesong, og det må vi opprettholde», fortalte 62-åringen til et samlet pressekorps. «I viktige kamper er det vesentlig å holde hodet kaldt, og jeg håper vi kan ha det på lørdag». På spørsmål om laget hans følte noe press ved å lede serien svarte Citys chilenske manager at laget hans aldri er redd for å gå i tet. «For meg er det ikke noe å press i å ligge på topp. Da avhenger alt av hva vi gjør selv, og for meg er det en glede. Vi blir uansett hauset opp som favoritter av media».

Raheem Sterling møter sin gamle klubb for første gang, og på motsatt side kan Citys tidligere arbeidsjern James Milner stå, hvis han rekker å bli skadefri. På pressekonferansen kunne Pellegrini fortelle at City gjorde det de kunne for at Milner skulle bli i klubben, men at engelskmannen hadde bestemt seg. «Det var ikke en vanskelig beslutning, fordi vi gjorde det vi kunne for å overtale Milner til å bli. Han ønsket nye utfordringer, og da ble det sånn. Når det kommer til Sterling så er han fortsatt ung, og kan fortsatt utvikle seg masse. Hans oppgave blir å forsøke å imponere i hver eneste kamp».

I skadefraværene til David Silva, Agüero og Samir Nasri har Manchester City tidvis lyktes veldig godt med å bruke Fernando som den dype på midtbanen og med Yaya Touré og Fernandinho som indreløpere ved siden av ham. På den måten har alle de tre kunnet bidra med sine styrker samtidig som Fernandinho og Yaya Touré har fått litt friere tøyler offensivt. I bortekampen mot Sevilla kom det veldig tydelig frem. Yaya Touré var ikke med Elfenbenskysten i kvalikkampene mot Liberia, men det ivorianske laget vant begge kampene uten ham, og 32-åringen innrømmet at han har hatt godt av hvilen. «Det er tøft med alle kampene vi spiller i løpet av en sesong. Med både klubb og landslag så blir det mye, men nå føler jeg meg uthvilt og klar til kampen mot Liverpool». I motsetning til sin lagkamerat Agüero så bekymrer Yaya Touré seg litt til å møte et Merseyside-lag med ny manager. «Når et lag får ny trener så ønsker alle spillerne å imponere ham, og det fikk vi et godt eksempel på mot Aston Villa sist. Det blir utvilsomt en stor kamp mot Liverpool på lørdag».

Manchester City har vunnet fire og tapt null på de siste seks oppgjørene mot Liverpool på hjemmebane i Premier League. Forrige sesong ble det 3-1 i det som var Stevan Jovetics store kveld på Eastlands. Den skadeforfulgte montenegrineren scoret kampens to første mål, før Agüero la på til 3-0 etter å ha kommet inn fra benken. Liverpools redusering kom ti minutter før full tid etter at Zabaleta satte ballen i eget mål etter en duell med Rickie Lambert på et innlegg.

Liverpool har tidligere City-spiller Daniel Sturridge tilbake i full trening, men Jürgen Klopp har innrømmet at kampen kan komme litt i raskeste laget for den engelske angrepsspilleren som selv har erklært seg kampklar. De røde fra Merseyside har flere skader og i tillegg til Jordan Henderson, Joseph Gomez og Danny Ings så må også Mamadou Sakho se kampen fra tribunen. Jordon Ibe og James Milner er begge tilbake i trening og kan være med til Manchester.

Vincent Kompany måtte trekke seg fra den belgiske landslagstroppen og er usikker til kampen mot Liverpool. Pellegrini sa på pressekonferansen at belgieren ikke vil spille, men han kan få plass på benken. Wilfried Bony er også skadet, men Pablo Zabaleta, Gaël Clichy, og Fabian Delph er alle sakte, men sikkert på vei tilbake fra sine skader. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Kolarov – Fernando, Yaya Touré, Fernandinho – De Bruyne, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 18:30.

Dommer er Jonathan Moss.

3 svar

  1. Brynjulv Eika sier:

    Vår beste i høst, Fernandinho. Vår beste forsvarer sist mnd, Otamendi. Begge på benken. Uforståelig!

  2. Arne Persson sier:

    Pelle er ubrukelig! Utrolig laguttak, utrolig å ikke gjøre endringer. Meningsløst! Høgmo framstår som et geni i forhold!

  3. Finn Harald Rode Olsen sier:

    Klopp må jo jublet når han laguttaket til City. Fullt fortjent seier til Liverpool. Kunne gjerne vært større. Liverpool spilte bra forball…….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.