Vieira ny hovedtrener for New York City

patrick vieira 2Patrick Vieira, som de siste årene har vært trener for City Elite Development Squad, forlater i januar Manchester for å bli ny hovedtrener for New York City.

Både Manchester City og New York City, som begge er en del av City Football Group, annonserte i dag at Patrick Vieira overtar ansvaret for New York City, etter at Jason Kreis fikk sparken etter en skuffende sesong for en uke siden. Vieira kom til City som spiller i 2010, og ble i klubben etter at han la opp etter én sesong. Fra 2011 til 2013 var han trener for Citys ungdomslag, mens han de to siste årene har ledet City EDS (Elite Development Squad), altså det tidligere reservelaget. Når Vieira nå i januar forlater City, blir det likevel bare for å overta trenerstolen i søsterklubben New York City, som jo har samme eier som Manchester City.

Under Vieiras tid som trener for City EDS har de unge City-spillerne blant annet vunnet Premier League International Cup, og leder for øyeblikket sin gruppe i UEFA Youth League.

Brian Marwood i City Football Services, som er en del av City Football Group, kunne fortelle at Vieira er et unikt menneske med et sjeldent talent. «Han er den ultimate leder, men samtidig også den ultimate lagspiller. Hans tid i Manchester som spiller, i fotballadministrasjon og som sjefstrener for Elite Development Squad, er et vitnesbyrd på hans evne til å skape suksess, i tillegg til at karrieren han hadde før han kom til Manchester City selvsagt taler for seg selv.»

«Jeg er helt sikker på at han kommer til å ha suksess i New York City, og alle som jobber sammen med ham i Manchester ønsker ham lykke til i den nye posisjonen hans.»

«Nå begynner arbeidet i Manchester med å finne en erstatter som kan fortsette Patricks fantastiske arbeid med EDS, en tropp som vi anser som et springbrett til førstelagsfotball. Bare i denne sesongen har vi sett en rekke EDS-spillere spille førstelagsfotball både i Premier League og i cupturneringer.»

Også Tom Glick, president i New York City, har stor tro på at Vieira kommer til å lykkes i den nystartede klubben. «Den ledige stillingen som hovedtrener for New York City har medført stor interesse, og jeg er ikke i tvil om at vi gjennom Patrick har fått tak i en av de mest imponerende unge trenerne jeg har vært borti. Patricks evner, visjoner og respekten han har fra alle som jobber sammen med ham, sier veldig mye om hans karakter og den kapasiteten han har til å lykkes. Jeg er glad for å jobbe sammen med ham og jeg vet at energien han vil ta med seg inn i rollen som trener vil ha enorm positiv utvikling på hele klubben.»

Også Claudio Reyna, sportsdirektør i New York City og tidligere Manchester City-spiller, benyttet gjennom New York Citys pressemelding sjansen til å skryte av franske Vieira. «Patrick var en legendarisk spiller og har alle egenskaper som trengs for å bli en fantastisk hovedtrener. Pågangsmotet hans, lidenskapen og dedikasjonen har alltid gjort ham til et sjeldens talent, og alle de egenskapene kombinert, sammen med forståelsen han har for spillet, gjorde ham til et naturlig valg.»

Vieira er også selv begeistrert for å ha fått jobben som ny hovedtrener for New York City og den utfordringen som venter ham i USA. «Jeg ser fram til å jobbe med troppen, Claudio Reyna og Rob Vartughian og det fantastiske støtteapparatet som allerede er på plass».

2 svar

  1. Første steget på veien til å bli manager på Etihad. Dersom han fortsetter utviklingen da… 🙂

  2. Arne Persson sier:

    Det tror jeg også! Eierne har en langsiktig plan med Vieira! Spennende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *